گزارش تحلیلی؛

دیپلمات‌ها و رسانه‌ها؛ ابزارهای آل سعود برای ترویج ایران هراسی

دیپلمات‌ها و رسانه‌ها؛ ابزارهای آل سعود برای ترویج ایران هراسی

سعودی ها هر زمان که لازم می بینند داستانی را کلید می زنند تا بازیگردانان آن - دیپلماتها و سفیران عربستان در دیگر کشورها- وارد عمل شوند و رسانه ها هم جنگ روانی را شروع کنند.

خبرگزاری مهر، گروه بین الملل-فرزاد فرهادی: ضرب المثل فارسی «بدهکار طلبکار می شود» مصداق رفتار این روزهای عربستان سعودی است. سعودی ها که رد پای آنها را در همه تحولات مخرب از عراق گرفته تا یمن و بحرین در خاورمیانه تا آفریقا، آسیای غربی و آمریکا را می توان مشاهده کرد؛ با بهره گیری از پترودلار و رسانه های خود به جنگ روانی علیه ایران روی آورده اند. در این میان دیپلماتها و رسانه های وابسته به سعودی ها مُهره های آنها برای اجرای سناریوهای خود هستند.

روزنامه الشرق الاوسط به همراه العربیه در این میان بیش از دیگران به اجرای سناریوهای ریاض کمک می کنند. سعودی ها هر زمان که لازم می بینند داستانی را کلید می زنند تا بازیگردانان آن دیپلماتها و سفیران عربستان در دیگر کشورها وارد عمل شوند و رسانه ها هم جنگ روانی را شروع کنند.

این سناریوها از سال ۲۰۱۱ با ادعای سوءقصد تروریستی عادل الجبیر سفیر وقت عربستان در آمریکا(وزیر خارجه کنونی) شروع شد و ادعای دخالت ایران مطرح شد. در سال ۲۰۱۲ سامی جمال الدین از مسئولان سفارت عربستان در قاهره مدعی کشف یک شبکه ایرانی که برای ترور احمد قطان سفیر سعودی ها در مصر تلاش می کردند، شد. چندی بعد نیز ادعایی مبنی بر تلاش حزب الله لبنان برای سوءقصد به عواض عسیری سفیر سعودی ها در لبنان مطرح شد.

و بالاخره آخرین بازیگر این سناریوهای تکرار ضد ایرانی، ثامر السبهان سفیر عربستان در عراق بود که مدعی شد شبه نظامیان وابسته به ایران قصد ترور وی را داشته اند.

نکته جالب در همه این سناریوها این است که نقش ها به ترتیب اجرا می شود به این ترتیب که رسانه وابسته به سعودی ها ادعا را مطرح می کنند و مدتی بعد خود سفیر نیز علیه ایران و حزب الله لبنان و نیروهای حشد الشعبی موضع گیری می کند.

رسانه های وابسته به سعودی ها با آب و تاب فراوان این موضوع را پوشش می کنند تا به مخاطب القا کنند که عربستان تحت ستم است و در راستای ایران هراسی فعالیت می‌کنند.

این سناریوها در حالی طراحی و اجرا و تلاش می شود که ایران و محور مقاومت همواره هدف اصلی است. در این بازی رسانه ای، ایران، حزب الله و حشدالشعبی متهم می شوند.

سعودی ها زمانی به این سناریوها روی می آورند که سیاست های خود را شکست خورده می بینند.آنها در یمن با گذشت مدت زیادی از عملیات موسوم به توفان قاطعیت توفیقی به دست نیاورده اند و جنگ به داخل مرزهای آنها کشیده است. در سوریه با وجود گذشت بیش از پنج سال، خواسته آنها برای سرنگونی نظام سوریه عملی نشده است.

سعودی ها در عراق نتوانسته اند سیاستهای خود را محقق سازند و حشدالشعبی را از صحنه خارج کنند. آنها با همه ابزارهای مالی، اقتصاید، اطلاعاتی و نظامی به دخالت در امور داخلی دیگر کشورها می پردازند. دخالت های نظامی مستقیم و دخالت های غیر مستقیم آنها سبب ایجاد رعب و وحشت و قتل و کشتار میان ملتها شده است.

اما داستان الشرق الاوسط درباره ثامر السبهان از چه قرار بود؟

اخیرا الشرق الاوسط مدعی شد که ایران از شبه نظامیان خود برای ترور سفیر عربستان در بغداد استفاده کرده است و وزارت دفاع عراق با درخواست سبهان برای انتقال بالگرد به فروگاه مخالفت کرده است.

نکته جالب این است که این رسانه همه داستان مربوطه را به ذکر از منبع ناشناس و نامعلوم اعلام می کند. در این میان عروسک گردان این بازی یعنی السبهان وارد عمل می شود و خیانت از خیانت پیشگان و تروریسم از تروریست پروران را موضوعی عجیبی نمی داند!

در این ادعایی که از سوی الشرق الاوسط مطرح می شود گردانهای ابوالفضل العباس(ع) و وزارت دفاع عراق مقصر قلمداد می شوند.

موضوعی که واکنش عراقی ها را به دنبال دارد. عراقی ها اعلام می کنند که اگر سفیر سعودی ها سند و مدرکی در این زمینه دارد ارائه کند و اتهامات بی اساس به عراق وارد نکند زیرا حفظ امنیت مراکز دپیلماتیک و دیپلماتها یک اصل برای وزارت خارجه عراق و نیروهای امنیتی این کشور است. عراقی ها به الشرق الاوسط نیز توصیه می کنند که منابع دقیق تری برای انتشار اخبار به کار بندد.

این دپیلمات عراقی در حال اتهاماتی را علیه ایران و حشدالشعبی مطرح می کند که سیاست های این کشور در عراق از زمان سقوط رژیم بعث در سال ۲۰۰۳ تاکنون شکست خورده است.

سعودی ها با این اقدامات یعنی جنجال رسانه ای ضد ایران و محور مقاومت به دنبال این هستند که افکار عمومی منطقه ای و بین الملی را منحرف کند تا سیاست های مخرب ریاض در منطقه کمتر مورد توجه قرار گیرد.

اما این سیاست سعودی ها در حالی صورت می گیرد که سفارتخانه های آن به مراکز اشاعه وهابیت و هرج و مرج و فتنه تبدیل شده است. همه دنیا به خوبی می دانند که ویرانی و فتنه از نتایج وهابیت و پول سعودی هاست.

همین ثامر السبهان که خود را قربانی سوء قصد معرفی می کند، مدت زیادی است که در حال توطئه علیه نیروهای مردمی در عراق است و پا را از اصول دیپلماتیک فراتر نهاده است و تحرکاتی در راستای حمایت از تروریستها انجام می دهد.

این بازی جدید زمانی کلید خورد که تروریستهای زندان ناصریه عراق که در میان آنها سعودی ها نیز وجود داشتند اعدام شدند. همین سبب شد که سفیر سعودی ها در بغداد بر نیروهای مردمی خشم بیشتری بگیرد.

سعودی ها خود را حامی اهل تسنن در عراق جلوه می دهند در حالی  که همگان به خوبی می دانند که اهل تسنن چه مصائبی از وهابیت کشیده اند. تاریخ معاصر شاهد است که وهابیت سعودی همه مسلمانان را کافر می شمارد و عامل اصلی آشوب و هرج و مرج در جهان عرب و اسلام است.

وهابیت سعودی را در افغانستان تحت لوای دفاع از اهل تسنن می توان دید که چه ویرانی به بار آورده است. همچنین در پاکستان به بهانه دفاع از اهل تسنن مدارسی به وجود آورده که عامل تخریب پاکستان شده است.وهابیون به لیبی رفتند و آن را به آشوبکده ای تبدیل کرده اند. در سومالی و مصر نیز می توان وهابیت سعودی را مشاهده کرد. اروپا و آمریکا هم از دست وهابیت سعودی در امان نیست.

سعودی ها در حالی هر موضع گیری در قبال اعدام شیخ نمر باقر النمر و فاجعه منا را دخالت در امور داخلی تلقی می کنند که این حق را برای خود قائل می شوند که در ریز و درشت امور داخلی دیگران دخالت کنند.

چرا سفیر سعودی ها به حشدالشعبی حمله می کند و رسانه سعودی سناریوی بی اساس دخالت حشد الشعبی در سوء قصد خیالی به سبهان را مطرح می کند؟ هدف مرجعیت دینی عراق است که توطئه های وهابیت را ناکام گذاشته است.

سعودی ها به سقوط بغداد، نجف و کربلا به دست داعشی های بعثی امید بسته بودند اما فتوای آیت الله سیستانی و تولد حشدالشعبی این توطئه را خنثی کرد. رویاهای وهابیت به کابوس تبدیل شده است.

مردم منطقه، تفاوتی میان سعودی ها و داعش و سعودی ها  و گروههای تکفیری و سعودی ها و ویرانی منطقه و سعودی ها و چهره بدی که از اسلام به دنیا معرفی کرده اند، قائل نیستند.وهابیت مساوی جاهلیت و عقب ماندگی است.

اما اهداف سعودی ها از به راه انداختن این ماجراجویی ها چیست؟

سعودهای و رسانه های وابسته به آنها با این جنجالها به دنبال این هستند که چهره ای نامطلوب از ایران و گروههای مردمی و محور مقاومت در نزد افکار عمومی جهان به ویژه جهان عرب و کشورهای منطقه ایجاد کنند.

آنچه سناریو دیپلمات-رسانه سعودی ها به دنبال تحقق آن است ترسیم محور مقاومت به عنوان تهدید و ارعاب است.

تلاش برای ایجاد بی ثباتی و تضعیف محور مقاومت

رسانه های وابسته به سعودی با بهره گیری از روش های مجاب سازی به دنبال تغییر نگرش و شستشوی مغزی هستند تا مخاطبان و نظام شناختی آنها را تحت تاثیر قرار دهند. آنها به دنبال ایجاد نفرت در مخاطبان نسبت به ایران و محور مقاومت هستند.

در واقع این سیاستها در ادامه جنگ روانی ریاض علیه تهران است که در همه عرصه ها دنبال می شود از سیاست و اجتماع گرفته تا ورزش.

کد خبر 3751107

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha