۷ شهریور ۱۳۹۵، ۱۵:۱۱

با عملیات بهسازی از سوی شهرداری رشت؛

«سبزه میدان» رشت به چهره سال های دوره قاجار بازگشت

«سبزه میدان» رشت به چهره سال های دوره قاجار بازگشت

رشت- بهسازی سبزه میدان رشت که در فهرست اثار ملی کشور به ثبت رسیده به اتمام رسید و این میدان با اتکا به تصاویر و اسناد دوره قاجار، بازسازی و مرمت شد.

به گزارش خبرنگار مهر، پروژه بازآفرینی سبزه میدان رشت که جزء پروژه های سند بازآفرینی تدوین شده این شهر در وزارت راه و شهرسازی است، ظهر یکشنبه با حضور معاون وزیر راه و شهرسازی به بهره برداری رسید.

سبزه میدان رشت که در سال ۹۰ در فهرست آثار ملی کشور به ثبت رسیده، محل اعلام جمهوریت از سوی میرزاکوچک جنگلی رهبر نهضت جنگل بوده و به دنبال تدوین سند بازآفرینی شهر رشت که شامل ۵۰ پروژه می شود، از پاییز سال گذشته محل عملیات عمرانی بهسازی و مرمت قرار گرفته است.

وسعت سبزه میدان نزدیک به ۳۰ هزار مترمربع است و با فضای سبز موجود یکی از شلوغترین محل های حضور شهروندان در تمام طول سال محسوب می شود.

در مراسم اتمام عملیات عمرانی بهسازی سبزه میدان، معاون وزیر راه و شهرسازی با اشاره به اینکه رشت جزء اولین ها در سطح کشور در تدوین سند بازآفرینی است گفت: رساندن شهرهای کشور به سطحی از کیفیت که در خور زندگی شهرنشینی باشد از خواسته های مدیران و سیاست گذاران است.

محمدسعید ایزدی افزود: ساکنان مناطق گسترده ای از شهرهای کشور در نبود زیرساخت های لازم، ناامنی و کمبود خدمات مطلوب شهری زندگی می کنند و این کمبود ها نتیجه دو دهه بی توجهی نسبت به ارتقای کیفیت زندگی شهرنشینی در شهرهای کشور است.

وی با بیان اینکه باید علاوه بر کمیت، به کیفیت خدمات نیز توجه کافی داشت ادامه داد: در طرح های بازآفرینی ضمن توجه به کیفیت زندگی در توسعه، بازآفرینی هویت شهرها نیز مدنظر است.

معاون وزیر راه و شهرسازی تصریح کرد: مراجعه به گذشته و بازخوانی آن و تلفیق داشته هایی که از گذشته به میراث برده ایم با زندگی امروزی، هدف مهمی است که در تدوین اسناد بازآفرینی شهرها در وزارت راه و شهرسازی مورد توجه قرار گرفته است.

ایزدی سبزه میدان را متعلق به فرهنگ و تمدن شهر رشت دانست و گفت: این میدان جلوه گاه بروز فرهنگ و تمدن رشت بوده و احیا و بازآفرینی آن که با جسارت مدیریت شهری رشت صورت گرفته، از اهمیت فوق العاده ای برخوردار است.

وی افزود: مدیریت شهری رشت از معدود مدیریت هایی است که در این حوزه وارد عملیات اجرایی شده و این امر نشان دهنده توجه مدیریت شهری رشت به کیفیت زندگی شهروندان است.

این مسئول ابراز امیدواری کرد: سایر طرح های بازآفرینی رشت که در سند بازآفرینی این شهر پیش بینی شده با مشارکت شهروندان و حمایت همه مسئولان اجرایی شود تا رشت همچون گذشته به شهری ایمن و شایسته مردم آن تبدیل شود.

در ادامه این مراسم، با هنرمندی جمعی از هنرمندان تئاتر استان گیلان اعلام جمهوریت میرزاکوچک خان جنگلی در سبزه میدان صحنه سازی و مرامنامه این نهضت برای حاضران قرائت شد.

اگرچه تجمع جمعی از پاکبانان که خواستار پرداخت حقوق های معوقه خود بودند از حواشی این مراسم محسوب می شود اما در نیمه های مراسم با دخالت معاون خدمات شهری شهرداری رشت و صحبت با پاکبانان، این تجمع خاتمه یافت.

احیای هویت شهر، هدف شهرداری رشت در اجرای طرح های بازآفرینی 

در ادامه این مراسم، شهردار رشت با اشاره به نقش این میدان در حافظه تاریخی این شهر اظهار کرد: اجرای طرح های بازآفرینی در سطح شهر با هدف احیای هویت شهر و رسیدن به پایداری اجتماعی و اقتصادی است.

محمدعلی ثابت قدم با بیان اینکه جلب رضایت شهروندان و افزایش رفاه عمومی برای مدیریت شهری رشت در اولویت قرار دارد افزود: با زنده نگاه داشتن مصادیقی که هویت شهر را یادآوری می کنند و جزء فرهنگ و تاریخ شهر هستند، هویت شهرمان را زنده نگاه می داریم.

وی تصریح کرد: بازآفرینی سبزه میدان با همکاری شهروندان طی عملیات عمرانی به ثمر رسیده است و امیدوار هستیم با تعامل و مشارکت هر چه بیشتر شهروندان رشت بتوانیم سایر پروژه های بازآفرینی شهر را عملیاتی کنیم.

کد خبر 3754330

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha