۷ شهریور ۱۳۹۵، ۱۸:۴۵

عضو هیئت‌مدیره شرکت عمران و بهسازی کشور:

۲۷۰۰ محله تاریخی کشور احیاء می‌شود

۲۷۰۰ محله تاریخی کشور احیاء می‌شود

گرگان- عضو هیئت‌مدیره شرکت مادر تخصصی عمران و بهسازی شهری ایران گفت: دو هزار و ۷۰۰ محله تاریخی در سراسر کشور به‌تدریج احیاء و بازسازی می‌شوند.

به گزارش خبرنگار مهر، مجید روستا، عصر یکشنبه در مراسم متمرکز بهره‌برداری از پروژه‌های مرمت، بهسازی و احیای بافت تاریخی گرگان اظهار کرد: در سراسر کشور دو هزار و ۷۰۰ محله تاریخی شناسایی‌شده است که در برنامه ششم توسعه مقرر شد تا سالانه ۲۷۰ محله بهسازی و احیاء شوند.

وی افزود: این محلات در ۱۰ سال سرمایه‌گذاری، بهسازی و مرمت شده و به‌عنوان بخش پویای کشور شناخته می‌شوند.

عضو هیئت‌مدیره شرکت مادر تخصصی عمران و بهسازی شهری ایران تصریح کرد: رویکرد ما به احیاء، نوسازی و بهسازی بافت تاریخی و بافت فرسوده شهرها تغییر کرده زیرا این عرصه‌ها حجم عظیمی از عرصه‌های شهری را ازنظر مساحت و جمعیت به خود اختصاص داده‌اند.

روستا گفت: با پراکنده‌کاری و کار جزیره‌ای نمی‌شود این بخش‌ها را مدیریت کرد و در سیاست جدید نیز توجه مدیریت به چهار عرصه بافت تاریخی، بافت فرسوده، سکونتگاه‌های غیررسمی و روستاهایی است که با توسعه شهر جزئی از آن به‌حساب می‌آیند.

به گفته وی، گرگان دو هزار هکتار از این اراضی را در خود جای‌داده است که ۴۵۰ هکتار بافت فرسوده و ۱۵۰ هکتار آن بافت تاریخی است، بخشی از بافت تاریخی که امروز نوسازی شده است پنج سال قبل خرابه‌ای بیش نبود و با عنوان شهر پشت‌بام‌های سفالی و بلندترین بن‌بست تاریخی شمال کشور شناخته‌شده اما برندی ایجاد نمی‌شد.

روستا گفت: اشتهای عجیبی برای باز کردن این بن‌بست تاریخی وجود داشت، از سویی محدودیت‌های قانونی نیز مشکلاتی ایجاد می‌کرد که مردم نتوانند از بافتی که چند برند را با خود یدک می‌کشید مانند محلات دوشنبه‌ای، سبزه مشهد، ریحانی و دباغان منتفع شوند.

وی افزود: کار در گرگان با مبالغ پائینی شروع شد و امروز در خانه شعربافان شاهد افتتاح ۵ پروژه هستیم که شروع یک هدف بزرگ است تا بازآفرینی بافت تاریخی گرگان به‌تدریج انجام شود.

روستا اظهار کرد: توجه به توسعه قلمرو عمومی، تجهیز محورهای تاریخی از مهم‌ترین اهداف هستند، گرگان در بین ۱۲ شهری که به‌عنوان پایلوت انتخاب شد سومین شهر مورد انتخاب بود و امروز در بین مراکز استان‌های این ۱۲ شهر از همه موفق‌تر بوده و برند پایلوت بودن را به‌خوبی عنوان کرده است.

وی تأکید کرد: توجه به روشنایی معابر، توسعه فضای عمومی باید موردتوجه نهادهای دولتی و غیردولتی قرار گیرد و این فضاها تبدیل به فضای اجتماعی شود و دولت نیز به‌عنوان تسهیلگر بتواند خانه‌های زیادی را به دست بخش خصوصی احیاء کند.

روستا خاطرنشان کرد: صندوق‌های تأمین مالی زیادی باید در بافت‌های مختلف تاریخی، فرسوده، سکونتگاه‌های غیررسمی و روستاهایی وصل شده به شهر شکل گیرد تا به بازسازی و احیاء خانه‌های تاریخی مانند شعربافان، کبیر و فاضل و اطراف آن‌ها کمک شود. گفت: از ظرفیت این بافت‌ها می‌توان استفاده کرد. باید از ظرفیت این محدوده‌ها برای بهسازی محدوده‌ها کمک بگیریم و با حفظ و احیاء آن‌ها را به‌عنوان سمبلی برای آیندگان به‌جا بگذاریم.

کد خبر 3754666

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha