به گزارش خبرنگار مهر، داور نامدار شامگاه یک شنبه در نشست خبری با خبرنگاران و اصحاب رسانه ضمن تبریک هفته دولت اظهار داشت: در سه سال گذشته در دولت تدبیر امید اعتبارات اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری آذربایجان شرقی از رشد نسبی برخوردار بوده است.
وی بابیان اینکه اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری آذربایجان شرقی در سه حوزه مهم فعالیت میکند گفت: یکی از مسئولیتهای اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری آذربایجان شرقی حفاظت از منابع طبیعی است که شامل اراضی جنگلی، مرتعی و موات و تمام اراضی ملی بهطور عام است که در اختیار این اداره میباشد.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری آذربایجان شرقی با اشاره اینکه حفاظت از منابع طبیعی اساسیترین مأموریت سازمان است ابراز داشت: در دولت تدبیر و امید اعتبارات بخش حفاظت ۲۰ درصد افزایشیافته است که در این راستا توانستهایم سربازان وظیفه در یگان حفاظتی خود را یک و نیم برابر افزایش دهیم.
نامدار بابیان اینکه یگان حفاظتی در دو حوزه پیشگیری از تخریب و تصرفات و مهار کردن آتش به فعالیت خود ادامه میدهد گفت: ما موفق شدهایم در مناطق جنگلی و مناطق غنی از گیاهان با کمک یگان حفاظتی و مأموران این حوزه بهصورت سریع اقدام کنیم درحالیکه قبلاً امکانات اینچنینی نداشتیم.
این مقام مسئول با اشاره به اینکه ما برای تثبیت مالکیت دولت بر اراضی ملی ابتدا باید این مناطق را تشخیص دهیم بیان داشت: به همین منظور با اجرای طرح کاداستر اراضی ملی را از مثتثنیات اشخاص تشخیص میدهیم و برای هر زمین سند تکبرگ میگیریم که امسال تاکنون برای ۳۰ هزار هکتار از این نوع سند اخذ شده، این طرح دو سال است که انجام میگیرد و بسیار با دقت و بهصورت نقطهای انجامشده و باعث کم شدن پروندههای این عرصه شده است.
وی بابیان اینکه ۱۹۰ هزار هکتار در استان جنگل وجود دارد گفت: از کل جنگلهای استان ۱۶۴ هزار هکتار مربوط به جنگلهای ارسباران است که در ۵۵۰ هزار هکتار مساحت استان پراکندهشده است تنوع گونههای گیاهی جنگلهای ارسباران بسیار زیاد و بااهمیت است اکثر درختان این منطقه از بلوط تشکیلشده ولی اهمیت عمده این جنگلها به دلیل ذخیرهگاه بودن آن و تنوع زیستی فراوان آن است.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری آذربایجان شرقی ضمن درخواست از مردم برای نگهداری و حفاظت از منابع طبیعی ابراز داشت: در اجرای سیاستهای دولت تدبیر و امید، اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان نیز روش مشارکت مردم را انتخاب کرده که با در اختیار گذاشتن محصولات مثمری مانند سماق و تمشک تاکنون توانسته در سه سال گذشته ۵۰۰ هکتار از جنگلهای استان را با مشارکت مردم افزایش دهد و جنگلکاری نماید.
نظر شما