خبرگزاری مهر، گروه استان ها- مریم اصغری: «حمید قنبرپور» یکی از ده ها ورزشکار حرفه ای و دارای عنوان شهرستان شفت است که با وجود همه کمبودها توانسته در رشته «بوکس» عنوان های استانی کسب کرده و حتی در ورزش تازه تأسیس «بوکس شطرنج» نیز به مقام قهرمانی سومین دوره مسابقات کشوری در استان فارس دست یابد.
شوق و شیرینی حاصل از این قهرمانی زمانی به کام قنبرپور تلخ شد که کسب این مقام پشت بی خبری مردم و مسئولان شهرش از کسب این افتخار رنگ باخت و زخم کهنه نبود امکانات ورزشی و بی توجهی مسئولان به مقوله بسیار مهم ورزش، در شفت سر باز کرد.
چالشی به نام امکانات ورزشی
کمبود فضای مناسب و نبود امکانات در رشته های مختلف ورزشی به عنوان یکی از چالش های مهم پیش روی توسعه و شکوفایی ورزش در شفت، قابل مشاهده است.
شهرستانی که باوجود ظرفیت و پتانسیل بسیار بالا در زمینه رشته های مختلف ورزشی به ویژه ورزش های قدرتی و علاقه مندی بالای قشر جوان این شهرستان به حضور در رشته های مختلف ورزشی به ویژه بوکس و کشتی و همچنین برخورداری از ورزشکاران مدال آور در سطح استانی، کشوری و آسیایی، با معضلی به نام نبود فضای مناسب و امکانات ورزشی دست و پنجه نرم کرده و هر روز که می گذرد، جوانان بیشتری رغبت خود برای حضور در این عرصه را از دست می دهند و حتی ورزشکاران و قهرمانان این شهرستان نیز برای ادامه فعالیت به شهرستان های مجاور رفته و یا عطای ورزش را به لقای آن می بخشند.
هرچند به گفته رئیس اداره ورزش و جوانان شفت طی دو سال گذشته سرانه فضای ورزشی این شهرستان از سه هزار و ۴۰۰ متر به شش هزار متر افزایش یافته و چند پروژه ورزشی در دست اجرا است اما، بسیاری از ورزشکاران و جوانان شفتی معتقدند که عرصه ورزش شهرستان از جهات مختلف دارای کمبود بوده و حتی بسیاری از مکان های ورزشی که در گذشته مورد استفاده قرار می گرفته نیز یا تخریب شده و یا برای انجام فعالیت های دیگر مورد استفاده قرار می گیرد.
«حمید قنبرپور» مدال آور گیلانی رشته «بوکس» و «بوکس شطرنج» در کشور نیز از جمله جوانانی است که به وضعیت ورزش شهرستان معترض است و نبود امکانات و بی توجهی مسئولان به این مقوله را مهمترین عامل هدر رفت سرمایه ها ورزشی شفت می داند.
نبود ابتدایی ترین امکانات ورزش در شفت
وی با بیان اینکه شفت پتانسیل و ظرفیت بالایی در زمینه ورزش به ویژه رشته «بوکس» دارد به خبرنگار مهر می گوید: متاسفانه این شهرستان از جنبه های بسیاری در حوزه ورزشی با کمبود مواجه است.
این قهرمان مدال آور به کمبودهای شفت در زمینه فضاها ورزشی اشاره کرده و می افزاید: در همین رشته بوکس وجود رینگ و سالن از ابتدایی ترین امکانات این رشته بوده که متاسفانه شهرستان فاقد آن بوده و امکانات سایر رشته های ورزشی نیز در شفت جای بحث دارد.
وی با تأکید برتوان و استعداد فوق العاده جوانان شفتی در این رشته ورزشی، خاطرنشان می کند: اگر مسئولان بتوانند این امکانات را برای شهرستان فراهم کنند شاهد کشف استعدادهای فراوانی در ورزش به ویژه رشته «بوکس» در حد ملی و جهانی در آینده خواهیم بود.
قنبرپور ادامه می دهد: بسیاری از ورزشکاران موفق و صاحب عنوان شهرستان شفت در رشته های مختلف ورزشی به دلیل علاقه به حضور در ورزش و رسیدن به اهداف خود سختی و دوری راه را تحمل کرده و برای تمرین و آموزش به شهرستان های مجاور و یا مرکز استان می روند که مطمئنا اگر این امکانات در خود شهرستان وجود داشت، هم مشکلات این ورزشکاران رفع می شد و هم تعداد بیشتری از جوانان در عرصه ورزشی به ویژه ورزش حرفه ای فعالیت می کردند.
این ورزشکار مدال آور بی توجهی مسئولان شهرستان نسبت به ورزشکاران و قهرمانان را یکی دیگر از مشکلات موجود در ورزش شهرستان عنوان کرده و می گوید: به رغم نبود امکانات مناسب، بسیاری از ورزشکاران این شهر توانسته اند با تلاش به مقام های استانی، کشور و حتی آسیایی دست یابند که در بسیاری از موارد حتی مسئولان از کسب این عنوان ها بی اطلاع بوده و این به نوعی موجب بی رغبتی و بی انگیزگی ورزشکاران می شود.
تمایل و علاقه جوانان شفتی به فراگیری «بوکس شطرنج»
قنبرپور در ادامه با اشاره به محدودیت های موجود بر سر راه رشته جدید «بوکس شطرنج» که تازه وارد گیلان شده، توضیح می دهد: رشته جدید «بوکس شطرنج» سال گذشته توسط شخصی به نام «سالارنیا» وارد استان گیلان شد که ترکیبی از قواعد بوکس و شطرنج بوده و از مهمترین اصول فعالیت در آن، آمادگی توأمان جسمانی و ذهنی است.
وی درباره پتانسیل شفت در این رشته ورزشی می گوید: خوشبختانه شهرستان شفت در بسیاری از ورزش ها دارای ظرفیت های مناسبی است و به دلیل نوع زندگی و شرایط کاری مردم این شهرستان، علاقه مندی زیادی به ورزش های قدرتی، رزمی و رقابتی در بین جوانان وجود دارد.
قنبرپور با اشاره به فعالیت ۵۰ ورزشکار در این رشته ورزشی در رشت، می گوید: اگر بتوانیم با کمک و حمایت مسئولان امکانات و مکانی برای ورزش «بوکس» در شهرستان فراهم کنیم، در خصوص این ورزش ترکیبی نیز می توانیم فعالیت های مثبتی انجام دهیم.
مسئولان حمایت کنند
وی در ادامه می افزاید : چندین سال گذشته در جهان فعالیت های خوبی در این رشته صورت گرفته و کشورهای روسیه، آلمان، هند، آمریکا و انگلیس و... از قدرتمند ترین کشورها در «بوکس شطرنج» هستند.
این قهرمان مدال آور تصریح می کند: خوشبختانه در ایران و گیلان نیز تلاش های بسیاری برای شناخته شدن هرچه بیشتر این ورزش خلاق و مهیج صورت گرفته و شناسایی بیش از یک هزار و ۴۰۰ ورزشکار نشان از برنامه ریزی مناسب و توجه مسئولان به گسترس این ورزش است.
قنبرپور با بیان اینکه هنوز برای حضور قدرتمند تر و با کیفیت تر ورزشکاران ایرانی و به ویژه گیلانی در مسابقات جهانی باید تلاش و کار شود، خاطرنشان می کند: مسئولان ورزشی باید از این رشته جدید حمایت بیشتری کنند تا با نتایج مثبتی همراه شود.
به گفته این ورزشکار مسئولان امور ورزشی شهرستان شفت هم می توانند با توجه به جدید بودن این رشته و تمایل جوانان به فراگیری آن با فراهم کردن امکانات و حمایت ها لازم درجهت توسعه این ورزش در این شهر گام بردارند.
نبود فضای مناسب ورزشی عامل قهرمان سوزی در شفت
رئیس هیئت بوکس شفت نیز در این خصوص به خبرنگار مهر می گوید: بررسی های انجام شده در زمینه ورزش بوکس در شهرستان نشان داده که جوانان این شهرستان به شدت علاقه مند به فعالیت در زمینه بوکس هستند.
سید امیر مصباح با بیان اینکه داشتن یک رینگ و فضای ورزشی مناسب از ابتدایی ترین امکاناتی بوده که شفت از آن محروم است، می افزاید: متاسفانه نبود توجه و امکانات موجب قهرمان سوزی در شفت شده است.
وی با تأکید برضرورت حمایت مسئولان شهرستان از این ورزش با توجه به روحیات قدرتی و رقابتی در میان جوانان این شهر به دلیل نوع و شرایط زندگی آنها، خاطرنشان می کند: اگر بتوانیم حداقل ها در این ورزش را فراهم کنیم با توجه به تعامل خوب با هیأت بوکس استان، برگزاری کلاس های آموزشی با بهره گیری از مدرسان قوی و تراز اول در شهرستان دور از انتظار نیست.
رئیس هیئت بوکس شفت با اشاره به رشته «بوکس شطرنج» ادامه می دهد: با راه اندازی و شروع فعالیت رشته بوکس با حمایت مسئولان ورزشی و اجرایی شهرستان می توانیم در این زمینه نیز فعالیت کرده و دوره های آموزشی و مسابقات را در سطح شهرستانی، استانی و حتی کشوری برگزار کنیم.
مصباح تأکید می کند: بسیاری از مناطق حتی یک دهم پتانسیل نیروی انسانی شفت را ندارند ولی با حمایت مسئولان و فراهم کردن امکانات توانسته اند گام های خوبی در این زمینه برداشته و استعدادها و قهرمانان خوبی را در ان رشته پرورش دهند.
بی توجهی به قهرمانان بی انگیزگی آنها را به دنبال دارد
رئیس هیئت بوکس شفت به توجه و حمایت از قهرمانان به ویژه در سطح شهرستان شفت تأکید کرده و می افزاید: قهرمانی که با تلاش و همت خود توانسته نام این استان و به ویژه شفت را در کشور بشناساند باید توسط مسئولان مورد حمایت قرار گرفته و معرفی شود.
این مسئول ادامه می دهد: ما تمام تلاش خود را برای فراهم کردن نیاز ها و امکانات اولیه این رشته برای جوانان شهرستان انجام می دهیم ولی برای موفقیت بیشتر در این زمینه نیاز به حمایت مسئولان و پشتبیانی از قهرمانان شهرستان داریم.
ایجاد امکانات اولیه و توزیع عادلانه آن در تمام مناطق شهری و روستایی باید به عنوان یکی از اصلی ترین برنامه ها و اولویت های مسئولان قرار گیرد زیرا امروز ترویج و نهادینه کردن فرهنگ ورزش در بین اقشار مختلف به ویژه جوانان موجب پویایی و سلامتی هرچه بیشتر جامعه و کاهش ناهنجاری های اجتماعی است موضوعی که در شهرستان شفت باید به دلیل وجودعلاقه فراوان جوانانش برای فعالیت در رشته های مختلف ورزشی بیشتر مورد توجه و پیگیری مسئولان حوزه ورزش قرار گیرد.
نظر شما