به گزارش خبرنگار مهر، محمد آقاجانی معاون درمان وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی کشور در سفر یک روزه به ستان قزوین برای افتتاح چند طرح درمانی در گفت و گو با خبرنگار مهر اظهارداشت: در حال حاضر بیش از ۸۰ هزار تخت خواب در کشور کمبود داریم.
وی افزود: با احتساب بیمارستان های خصوصی، دولتی و خیرساز کشور به ازای هر یک هزار نفر، تعداد ۱ و ۶۵ صدم تخت در کشور وجود دارد که استاندارد آن به طور میانگین ۲ و ۷ دهم است.
معاون درمان وزارت بهداشت تصریح کرد: برای رسیدن به نقطه مطلوب بیش از ۸۰ هزار تخت بیمارستانی در کشور مورد نیاز است که برای رسیدن به استاندارد باید آن را تامین کنیم.
ضریب اشغال ۹۰ درصدی تخت بیمارستانی
آقاجانی با اشاره به وضعیت بحرانی بیمارستان های بزرگ و تخصصی کشور اظهارداشت: دربخش قابل توجهی از بیمارستان های تخصصی و فوق تخصصی کشور ضریب اشغال تخت به بیش از ۹۰ درصد رسیده که این آمار نشان می دهد تعداد زیادی از بیماران برای مدت های طولانی بویژه در ایامی خاص پشت درب های بسته بیمارستان ها خواهند ماند.
وی یادآورشد: در حال حاضر میانگین ضریب اشتغال تخت در کشور ۷۶ درصد است و با شرایط موجود بیمارستانی بهره وری بیمارستانی در شرایطی است که ضریب اشغال تخت در آن ۷۵ درصد باشد.
معاون درمان وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی کشور خاطرنشان کرد: بر اساس آمارهای بین المللی اگر ضریب اشغال تخت بیش از ۸۰ درصد باید وضعیت بیمارستان بحرانی تلقی می شود و به جرات می توان گفت که بیمارستان های تخصصی و فوق تخصصی ما در ایران دچار بحران کمبود تخت هستند.
۶۷ درصد تخت های بیمارستانی فرسوده است
آقاجانی هم چنین با اشاره به تعداد بسیار بالای تختها و تجهیزات فرسوده بیمارستانی در کشور گفت: در حال حاضر نزدیک به ۶۷ درصد تخت های وزارت بهداشت فرسوده هستند و برای نوسازی این تخت های فرسوده میلیارد ها تومان اعتبار مورد نیاز است.
وی با اشاره به عملکرد بی سابقه دولت یازدهم در تامین تخت های بیمارستانی تصریح کرد: در دولت های قبل به طورمتوسط سالانه ۱ هزار و ۷۰۰ تخت بیمارستانی در کشور ایجاد می شود که در دولت یازدهم در اقدامی بی سابقه بیش از ۲۱ هزارتخت بیمارستانی راه اندازی شده و یا تا پایان سال به بهره برداری خواهد رسید که این حرکت یک رکورد و حرکت استثنایی است.
آقاجانی بیان کرد: یک نهضت بزرگ برای نوسازی بیمارستانها از دو سال گذشته آغاز شده و تعداد ۴۰ هزار تخت بیمارستانی و در کنار آن هم تجهیزات پزشکی و هم تجهیزات هتلینگ مورد نوسازی واقع شده اند اما عمق فرسودگی و مشکلات ساختار فیزیکی و تاسیساتی بقدری بالاست که سالها وقت و اعتبار هزاران میلیارد تومانی لازم دارد که برخی به دلیل سازه مقاومت لازم را ندارد و باید تخریب شود.
معاون درمان وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی اظهار داشت: البته این عملکرد مثبت هنوز نتوانسته است کمبود های موجود را رفع کند لذا به دنبال برنامه های بلند مدت برای رفع مشکلات موجود هستیم که باید برای تامین آن از ظرفیت بخش خصوصی استفاده شود.
آقاجانی اضافه کرد: البته با همه کارهای انجام شده هنوز هم نیازهای زیادی روی زمین خواهد ماند و باید از ظرفیت وسرمایه گذاری بخش خصوصی استفاده کنیم تا برنامه ها به سرانجام برسد و نیازها برطرف شود.
نظر شما