به گزارش خبرنگار اقتصادي مهر ، اصغرابراهيمي اصل امروز در يك نشست خبري با خبرنگاران در شركت ملي صنايع پتروشيمي درباره آخرين وضعيت صنعت پتروشيمي كشور گفت : بخشي از اين 25 ميليارد دلار سرمايه گذاري براي براي تحقق اهداف برنامه چهارم و بخشي از آن نيز براي انجام اهداف تعيين شده در برنامه پنجم است .
وي درباره وضعيت توليد و صادرات محصولات پتروشيمي به بازارها گفت : تناژ فروش داخلي محصولات پتروشيمي در 5 ماه اول سال 84 ، يك ميليون و 500 هزارتن بوده درحالي كه اين رقم در مدت مشابه سال جاري 2 ميليون تن است .
وي افزود : از نظر تناژ ميزان صادرات 34 درصد و از نظر ارزش فروش داخلي نيز 113 درصد افزايش داشته ايم . وي درباره صادرات محصولات پتروشيمي در اين مدت گفت : همچنين در 5 ماه اول سال گذشته يك ميليون و 600 هزارتن صادرات داشته ايم درصورتي كه اين رقم در مدت مشابه سال جاري به 2 ميليون تن افزايش يافته است؛ بدين ترتيب از نظر تناژ 26 درصد افزايش و از لحاظ قيمت و ارزش نيز 65 درصد افزايش داشته ايم .
ابراهيمي اصل تصريح كرد :در 5 ماه اول امسال بدون داشتن واحد مجتمع مارون 2/2 ميليارد دلار صادرات و فروش داشته ايم . وي گفت : جمع فروش داخلي و خارجي كشور در سال 84 ،3 ميليون و 144 هزار و 475 تن بوده كه اين ميزان در سال 85 به رقم 4 ميليون و 92 هزار و 610 تن افزايش يافته است .
به گفته مدير عامل شركت ملي صنايع پتروشيمي ، براساس آمار مقايسه اي ، جمع فروش داخلي و خارجي شركت ملي صنايع پتروشيمي در سال جاري به 2 ميليارد و 200 ميليون دلار رسيده است كه نسبت به مدت مشابه سال قبل ازنظر تناژ 30 درصد و ازنظر قيمتي نيز 83 درصد افزايش درآمد داشته ايم .
وي تاكيد كرد : در برنامه امسال مقرر شده 4 ميليارد دلار صادرات و فروش داشته ايم كه 2/2 ميليارد دلار آن در 5 ماه اول امسال بوده است كه اين امر نشان از پيشرفت خوب برنامه است . وي در پاسخ به سوال مهر درباره تاسيس نمايندگي هاي اين شركت در خارج از كشور و فعاليت اين نمايندگي ها در آمريكا گفت : تاكنون در كشورهاي چين ، سنگاپور ، كره ، هند ، دوبي ، آلمان ، انگليس ، تركيه دفاتر بازرگاني فعال تشكيل داده ايم و به كار بازاريابي مي پردازيم .
وي درباره فعاليت اين شركت در آمريكا گفت : در آمريكا دفتر بازاريابي نداريم اما هم اكنون يك كار تحقيقاتي براي توليد دانش فني در آمريكا داريم كه توسط كارشناسان ايراني در حال انجام است .
وي اضافه كرد : جمعيت كشورهاي همسايه اطراف ايران 2 ميليارد نفر است كه اين كشورها نياز به محصولات ايران دارند درنتيجه نيازي نيست ايران براي فروش محصولات خود به كشورهاي دور دست با هزينه هاي بالا راه پيدا كند .
وي درباره يك سرمايه گذاري مشترك ميان ايران و ونزوئلا گفت :با سرمايه گذاري مشترك ميان ايران و ونزوئلا ، اين كشور محصولاتي را كه مي خواهد به هند و خاورميانه صادر كند دراين مشاركت ما محصولات توليدي در اين واحد مشترك را به ونزوئلا تحويل مي دهيم تا به برزيل و آمريكا صادر شود .
ابراهيمي درباره خصوصي سازي و اجراي اصل 44 قانون اساسي در شركت ملي صنايع پتروشيمي گفت : ستادي در اين باره در شركت تشكيل شده تا اين تصميم نظام را در حداقل زمان و با دقت بيشتري اجرا كند .
به گفته مدير عامل شركت ملي صنايع پتروشيمي ، كل شركت ها و دارايي هاي صنعت پتروشيمي در قالب 31 شركت صد درصد دولتي و 30 شركت است كه سهام شركت ملي صنايع پتروشيمي در آن زير 50 درصد است .
وي افزود : دو سناريو در اين باره مطرح است : سناريو اول آن است كه كل مجموعه هاي سود ده و طرح هاي اجرايي و خدماتي را با مكانيزم بورس قيمت گذاري كنيم كه 40 درصد از آن به سهام عدالت اختصاص مي يابد .
وي ادامه داد : اين فرايند قابل انجام است تا كل صنعت پتروشيمي يكباره وارد اين مكانيزم شود واز سويي ديگر اين مسير كوتاه است و مزيت آن اين است كه تعدادي از شركت ها و مجتمع هاي در مرحله طرح هستند يا سودده و حتي زيان ده هستند باهم وارد مكانيزم قيمت گذاري و عرضه مي شوند .
مدير عامل شركت ملي صنايع پتروشيمي اضافه كرد : سناريو دوم اين است كه شركت هاي سودده را با مكانيزم بورس بفروشيم اما درباره شركت هاي زيان ده يا در مرحله طرح را بسپاريم به تصميم گيري در ستاد دولت كه اين فرايند طولاني است .
وي خبر از پيشرفت مناسب طرح آزاد سازي قيمت محصولات پتروشيمي داد و گفت : اواخر اسفندماه جلسه اي با حضور دكتر داوودي و وزير بازرگاني برگزار شد و نسبت به آزاد سازي و خروج محصولات پتروشيمي از سبد قيمت گذاري مصوبه اي صادر شد .
وي گفت : بعد از آن جلسات مختلفي گذاشته شد تا اينكه رئيس جمهور اين مسئله را به عهده به وزير بازرگاني ، نفت ، صنايع و كشور گذاشت ومصوبه اي در اين باره صادر كرد كه جزو مصوبات دولت تلقي مي شود .
وي اظهار اميدواري كرد كه در نيمه دوم سال شاهد آزاد سازي قيمت محصولات پتروشيمي باشيم . ابراهيمي درباره پروژه الفين خارك گفت : به دليل آنكه فرايند برگزاري مناقصه و تعيين پيمانكار NGL خارك به نتيجه نرسيده است و بايد چند سال منتظر اجراي براي تامين خوراك مي مانديم درنتيجه اين طرح از اول خردادماه سال جاري به عسلويه منتقل و عمليات اجرايي آن نيز آغاز شده است .
وي گفت : تا امروزعمليات ساختماني اين طرح 27 درصد پيشرفت فيزيكي داشته و برنامه ريزي شده است تا اول دي ماه كل كارهاي ساختماني پروژه به اتمام برسد و در عرض 24ماه مدت زمان پروژه كه 4ماه آن گذشته است اين واحد 500 هزارتني به توليد برسد و 500 هزارتن اتيلن تا 20 ماه آينده به توليد كشور افزوده شود .
وي با اشاره به پروژه الفين 11 نيز گفت : پيمانكار عمليات خاكي انتخاب و قرارداد كوره ها نيز در حال منعقد شدن است .وي گفت : براي فاينانس اين پروژه نيز گزارش توجيهي تهيه شده تا از مازاد حساب ذخيره ارزي و از طريق بانك صنعت ومعدن 700 ميليون دلار اعتباراختصاص داده شود .
به گفته وي ، پروژه الفين 11 همانند و شبيه الفين 9 اجرا مي شود كه با راه اندازي الفين 5 ، 9 ، پتروشيمي جم و مارون يك ميليون تن اتيلن آماده عرضه مي شود تا بدين ترتيب تاخيري در برنامه هاي تغذيه خط اتيلن غرب نداشته باشيم .
وي اضافه كرد : با راه اندازي واحدهاي در حال اتمام ، 1/6 ميليارد دلار ميزان فروش داخلي و خارجي كشور مي شود . وي اصلاح فرايند برگزاري مناقصات را از ديگر برنامه دانست و افزود : اين موضوع زمان گير است اما در 6 ماه گذشته با جديت زيادي دنبال شده است زيرا نتايج آن شامل كاهش هزينه ها و افزايش سهم توليد داخلي است .
وي در پاسخ به سوال يكي از خبرنگاران كه آيا در پتروشيمي كارهاي قبلي به زير سوال برده مي شود، گفت : ما كارهاي قبل را زير سوال نبرده ايم ولي به تك تك پروژه هاي نفت به دقت حرفه اي نگاه كرده ايم . وي افزود : هر جا لازم بوده است وضعيت پروژه ها را تغيير داده ايم .
وي تاكيد كرد : درمجموعه بازنگري طرح هاي جديد به معناي كاهش هزينه ها و استفاده از تجربيات بيشتر است نه به معناي زير سوال بردن پروژه هاي قبلي . وي درباره مجتمع هاي گلستان ، زنجان و لردگان گفت : مذاكرات براي ساخت مجتمع گلستان با چيني ها انجام شده و اساسنامه آن در حال تشكيل است . ابراهمي اصل گفت : مجتمع پتروشيمي زنجان نيز در ماه شعبان كلنگ زني و لردگان نيز در عيد فطر محل زمين آن نهايي مي شود .
نظر شما