۱۴ شهریور ۱۳۸۵، ۸:۱۸

تخريب سياسي از منظر صاحبنظران: خود كم بيني عامل اصلي تخريب سياسي در جامعه است/ رقابت شجاعانه بايد جايگزين تخريب شود/ قوه قضاييه با عوامل تخريب سياسي قاطعانه برخورد كند

تخريب سياسي از منظر صاحبنظران: خود كم بيني عامل اصلي تخريب سياسي در جامعه است/ رقابت شجاعانه بايد جايگزين تخريب شود/ قوه قضاييه با عوامل تخريب سياسي قاطعانه برخورد كند

چندي پيش رهبر معظم انقلاب اسلامي با اشاره به در پيش بودن انتخابات خبرگان، از برخوردهاي تخريبي با هر انگيزه و علتي كه صورت بگيرد، به شدت انتقاد كرده و تاكيد كردند همگان بايد مراقب باشند كه فضاي انتخابات خبرگان به برخوردهاي تخريبي و مخدوش كردن چهره افراد آلوده نشود، آنچه در پي مي آيد اظهار نظر برخي صاحبنظران و فعالان سياسي در اين زمينه است، آنان اين پديده را ناشي از بي منطقي و خود كم بيني برخي افراد و گروهها دانسته و خواستار جايگزيني رقابت شجاعانه با تخريب شده اند.

تخريب موجب آلودگي دائمي حوزه سياست مي شود

گناه تخريب سياسي در حوزه شخصيت ها و چهره هاي سياسي، فرهنگي و ديني نظام مضاعف است، زيرا شخصيت هاي نظام سرمايه هاي معنوي كشور محسوب مي شوند و تخريب آنها در حقيقت تخريب سرمايه هاي كشور است.

حجت الاسلام سيد احمد خاتمي عضو برجسته جامعه مدرسين حوزه علميه قم در گفتگو با "مهر" در مورد دليل شيوع آفت "تخريب سياسي " در رقابت هاي سياسي، گفت: مساله تخريب و اهانت در دو بخش مطرح است، يكي در نگاه عمومي و عام و ديگر در حوزه شخصيت هاي نظام.

در حوزه شخصيت ها و چهره هاي سياسي-فرهنگي-ديني نظام اسلامي ، گناه تخريب سياسي مضاعف است، زيرا شخصيت هاي نظام، سرمايه هاي معنوي كشور محسوب مي شوند و تخريب آنها در حقيقت ، تخريب سرمايه هاي كشور است

وي با اشاره به آيات و احاديث وارد شده در مورد مساله تخريب شخصيتي افراد، اظهار داشت: در دين ما ، تخريب، اهانت و تحقير و ذليل كردن يا اذيت كردن مومن حرام و گناه بزرگي است. عضو هيات رئيسه مجلس خبرگان ادامه داد: اما در حوزه دوم، يعني در حوزه شخصيت ها و چهره هاي سياسي ، فرهنگي وديني نظام اسلامي، گناه تخريب سياسي مضاعف است، زيرا شخصيت هاي نظام، سرمايه هاي معنوي كشور محسوب مي شوند و تخريب آنها در حقيقت، تخريب سرمايه هاي كشور است.

امام جمعه موقت تهران تاكيد كرد: آثار تخريب هاي سياسي و پيامدهاي آن به خصوص در حوزه شخصيت هاي نظام، تامدتهاي طولاني باقي مي ماند و زيان مي رساند، چون به هرحال هر شخصيتي تعدادي علاقمند و هوادار دارد و اين تخريب ها در بين طرفداران و هواداران نيز باعث ايجاد كدورت هاي ريشه دار و در نتيجه آلودگي دائمي حوزه سياسي مي شود.

نبايد اجازه دهيم سرمايه‌هاي ملي نظام در آستانه هر انتخابات آسيب ببينند

عضو شوراي مركزي جمعيت ايثارگران انقلاب اسلامي تاكيد كرد نبايد اجازه دهيم پديده تخريب سياسي در آستانه هر انتخابات به جايگاه شخصيتهاي سياسي نظام كه سرمايه هاي ملي هستند آسيب بزند .

مجتبي شاكري در گفتگو با "مهر"، پديده تخريب سياسي در آستانه انتخابات را آثاري از سياستهاي كلي غرب خواند و گفت : غرب در دشمني با جمهوري اسلامي ايران در آستانه هر انتخابات با جنگ رواني و رسانه اي و القاي تحليل هاي غير واقعي به تخريب چهره كانديداهاي رقابت مي پردازد .

وي در عين حال به تاثير رفتار گروه هاي سياسي داخل كشور در دامن زدن به فرهنگ تخريب سياسي اشاره كرد و گفت : برخي گروه هاي سياسي كه از پيش از عدم موفقيت خود در انتخابات مطمئن هستند براي حفظ جايگاه خود در جامعه اينگونه القا كنند كه به دليل تخريب چهره كانديداي مورد نظر آنان توسط ديگر گروهها ، پيروز نشده اند .

شاكري با ابيان اينكه شخصيت هاي سياسي جمهوري اسلامي از جايگاه و اهميت بالايي براي نظام برخوردارند، افزود : نبايد اجازه دهيم در آستانه هر انتخابات اين سرمايه هاي ملي آسيب ببينند . 

 قوه قضاييه با عوامل تخريب سياسي قاطعانه برخورد كند

يك عضو جامعه روحانيت مبارز خواستار اقدام جدي و قاطع قوه قضائيه براي مبارزه با تخريب گران سياسي در كشور شد.

حجت الاسلام سيدرضا اكرمي در گفتگو با "مهر"، در خصوص دلايل شيوع فرهنگ " تخريب سياسي" در جامعه گفت: در سال هاي اخير قيدها و بندها از زبان و چشم و گوشها برداشته شده و اين موجب شده است كه در اظهار نظرها و داوري ها ، كنترل و مراقبت را از دست بدهيم.

وي افزود: به همين جهت ، گاهي نسبت به شخصيت ها، افراد عباراتي را به كار مي بريم كه اصلا شايسته نيست ومتاسفانه برخوردي هم با اين گونه ادبيات و فرهنگ نمي شود، بدين ترتيب گاهي افراد وظيفه خودشان مي دانند كه تخريب كنند و اين باعث شده است كه مساله تخريب به عنوان "يك فرهنگ نهادينه شده" در جامعه مطرح شود، حريم ها و حرمت ها رعايت نشود و هتك حرمت به صورت يك مساله عادي در جامعه و زندگي در آيد.

مثلا شايعه اي درست شده و مدتها در زبان مي چرخد كه نمايندگان مجلس، حقوق مادام العمر مي گيرند، من روي منبر خطاب  به مردم گفتم، اين اسم و مشخصات من، برويد از ذيحسابي مجلس سئوال كنيد كه من حقوق مادام العمر مي گيرم يا نه! وقتي از منبر پايين آمدم، كسي به من گفت آيا حاضري قسم هم بخوري؟!

عضو جامعه روحانيت مبارز تهران تصريح كرد: تخريب باعث شده  انتقادات واقعي و دلسوزانه از سوي مسئولان بي جواب بماندو اصلا مورد اعتنا قرار نگيرد، در صورتي كه انتقاد بايد باعث شود تا كسي كه مورد انتقاد قرارگرفته است ، به سمت اصلاح خود حركت كند. اكرمي در پاسخ به اينكه احزاب و رسانه ها چگونه مي توانند با فرهنگ تخريب مبارزه كنند و آبا مي توان با نگارش يك منشور اخلاقي اين مشكل را حل كرد، گفت:به نظرم قبل از منشور اخلاقي، بايد جامعه را به سمت قانون پذيري ببريم، بايد همه مردم ، مطبوعات و افراد بر مستدل سخن گفتن حساس باشند و حرفهاي بي سند و پشتوانه را قبول كنند.

 

وي گام ديگر براي مبارزه با فرهنگ تخريب را "برخورد سريع و قاطع قوه قضاييه" با تخريب گران سياسي دانست.

اين نماينده سابق مجلس شوراي اسلامي گفت : مثلا شايعه اي درست شده و مدتها در زبان مي چرخد كه نمايندگان مجلس، حقوق مادام العمر مي گيرند، من روي منبر خطاب  به مردم گفتم، اين اسم و مشخصات من، برويد از ذيحسابي مجلس سئوال كنيد كه من حقوق مادام العمر مي گيرم يا نه! وقتي از منبر پايين آمدم، كسي به من گفت آيا حاضري قسم هم بخوري؟! يا مثلا عنوان مي كنند كه مافياي نفت داريم، مافياي دارو، مافياي كاغذ و ...  . خوب نتيجه طرح اين شايعات و تخريب ها چيست؟ آيا جز اين است كه همه را دزد معرفي كنيم؟

عضو جامعه روحانيت مبازر در پايان گفت: بايد يك فرهنگ سازي گسترده براي مبارزه با تخريب سياسي ايجاد شود.

وي با تاكيد بر اينكه تخريب سياسي شخصيت هاي نظام، هم خلاف عقل است و هم خلاف شرع، خاطر نشان كرد: عقلا رشد جامعه در گروي وحدت و همدلي است وتخريب و اهانت مومن شرعا گناهي بزرگ است، چه برسد به آنكه آن مومن، تاثير گذار و موثر و شاخص هم باشد.

بي اعتنايي به تخريب هاي پيشين فرهنگ تخريب سياسي را نهادينه كرده است

يك عضو شوراي مركزي حزب مشاركت معتقد است عدم رسيدگي به تخريب هاي انجام شده در انتخابات گذشته باعث شد مساله تخريب سياسي به صورت يك فرهنگ نهادينه شود.

رجبعلي مزروعي در گفتگو با "مهر"، در خصوص دلايل شيوع فرهنگ تخريب در رقابت هاي سياسي گفت: يكي از دلايل گسترش و امتداد فرهنگ تخريب كه امروز به صورت يك آفت بزرگ در جامعه در آمده، اين است كه در انتخابات گذشته، با اينكه مدارك و مستندات ارسال شد و شكايت هايي صورت گرفت ، اما از سوي مراكز ذيربط عملا هيچ گونه رسيدگي انجام نشد.

مزروعي افزود: مساله تخريب ، پديده اي  نيست كه اكنون با آن مواجه شده باشيم، متاسفانه در عرصه سياست ايران همواره وجود داشته است و دامن همه را هم گرفته است.

اين فعال سياسي اصلاح طلب با اشاره به نامه اخير سخنگوي دولت به دادستان تهران ابراز عقيده كرد: در دوره رياست جمهوري خاتمي، افرادي  از جريان مقابل به شدت مشغول تخريب سياسي بودند، ولي با آنها هيچ برخوردي نشد اما امروز كه به قدرت رسيده اند، مي خواهند با تخريب برخورد كنند.

 موتلفه براي مشاركت در تدوين منشور اخلاقي براي مقابله با تخريب سياسي آماده است

عضو شوراي مركزي حزب موتلفه اسلامي از آمادگي اين حزب براي مشاركت در تدوين يك منشور اخلاقي براي مقابله با پديده تخريب سياسي خبر داد.

محمد خرسند در گفتگو با "مهر"، در خصوص دلايل شيوع تخريب سياسي در رقابت بين گروهها ، اظهارداشت: اصولا تخريب ناشي از بي منطقي اقراد يا جريانات سياسي است و پديده تخريب براي جامعه اسلامي ما قابل پذيرش نيست.

وي با بيان اينكه در جامعه اسلامي رقابت سياسي بايد توام با رعايت اخلاق و حرمت افراد باشد، گفت: تخريب نه به لحاظ اخلاقي و نه به لحاظ اسلامي، قابل قبول و توجيه نيست.

اين عضو شوراي مركزي حزب موتلفه اسلامي خاطر نشان كرد: در انتخابات خبرگان، همانطور كه رهبر معظم انقلاب گفتند، چون مساله خبرگان مرتبط با مساله اعتقادي مردم يعني ولايت فقيه است، دوري از هياهو و تخريب هاي سياسي براي خبرگان واجب است و رعايت اخلاق و عدم تخريب، اهميت بيشتري پيدا مي كند.

خرسند همچنين از آمادگي حزب موتلفه براي مشاركت در تدوين يك منشور اخلاقي براي مقابله با پديده تخريب سياسي خبر داد و گفت:  خانه احزاب فعلي را غيرقانوني مي دانيم ولي خانه احزاب اگر به صورت قانوني شكل بگيرد، مي تواند اين منشور اخلاقي را تدوين كند.

"خود كم بيني"عامل اصلي تخريب سياسي در جامعه است

محمد هاشمي عضو ارشد حزب كارگزاران سازندگي گفت: وقتي يك فعال يا جريان سياسي احساس خود كم بيني مي كند يا احساس كند چيزي براي عرضه به مردم و جامعه ندارد، رقيب خود را "تخريب" مي كند.

محمد هاشمي رفسنجاني در گفتگو با "مهر" در خصوص دلايل شيوع "تخريب سياسي " در رقابت هاي سياسي كشور اظهار داشت: "تخريب  سياسي" شيوه ناپسندي است كه معمولا در رقابت هاي سياسي و اجتماعي ايجاد مي شود و دليل عمده ايجاد آن وقتي است كه افراد خود را با رقيبشان برابر ندانند.

عضو موسس و شوراي مركزي حزب كارگزاران سازندگي توضيح داد: وقتي يك فعال يا جريان سياسي احساس خود كم بيني كند يا احساس كند چيزي براي عرضه به مردم و جامعه ندارد و ويژگي بارزي ندارد، رقيب خود را "تخريب" مي كند.

هاشمي اظهار داشت: ترس از رقابت منطقي و روبرو شدن شجاعانه در رقابت هاي سياسي دليل مهم گسترش فرهنگ تخريب در جامعه امروز ما است.

اين فعال سياسي اصلاح طلب خواستار توجه  همه فعالان، احزاب سياسي به اصول "رقابت شجاعانه" براي جلوگيري  از شيوع فرهنگ تخريب سياسي شد. 

حرمت و حيثيت افراد نبايد با كوچكترين بهانه‌اي تخريب شود

قائم مقام حزب اعتماد ملي با تاكيد بر اينكه حرمت و حيثيت افراد نبايد با كوچكترين بهانه‌اي تخريب شود، گفت: متاسفانه به دليل اختلاف نظرهاي سياسي و عدم رعايت قواعد رقابت سياسي، افراد گاهي رقابت سياسي را به معناي خصومت در نظر مي گيرند و فكر مي كنند با تخريب ديگران، مي توانند خود را اثبات كنند.

 حجت الاسلام رسول منتجب نيا در گفتگو با "مهر"، در خصوص دلايل رواج فرهنگ تخريب سياسي و راهكارهاي  جلوگيري از آن ، اظهار داشت: تخريب حيثيت و حرمت افراد و شخصيت هاي سياسي از دوجهت بايد ريشه يابي شود يكي از بعد فرهنگي و اخلاقي و ديگر از بعد سياسي و امنيتي.

وي با بيان اينكه در جامعه ايران، متاسفانه كار فرهنگي گسترده اي براي مبارزه با فرهنگ زشت "تخريب"  صورت نگرفته است، تصريح كرد: و با وجود اينكه مراكز فرهنگي اعتبارات فراواني در اختيار دارند، اما اين مساله براي آنها عملا دغدغه نيست و بودجه هاي فرهنگي اغلب كارهاي ظاهري و سطحي مي شود.

منتجب نيا از كم توجهي رسانه هاي كشور به خصوص رسانه ملي نسبت به اصلاح اين فرهنگ غلط انتقاد كرد و گفت: بنا به فرمايش پيامبر اكرم(ص) حرمت مومن از حرمت كعبه هم بالاتر است ولي عملا در جامعه چنين نگاهي حاكم نيست و حرمت و حيثيت افراد با كوچكترين بهانه اي تخريب مي شود.

بنا به فرمايش پيامبر اكرم(ص) حرمت مومن از حرمت كعبه هم بالاتر است ولي عملا در جامعه چنين نگاهي حاكم نيست و حرمت و حيثيت افراد با كوچكترين بهانه اي تخريب مي شود

قائم مقام حزب "اعتماد ملي" تاكيد كرد: اصلاح فرهنگ تخريب بايد از بالا صورت گيرد و از ناحيه مسئولان كشور و حاكميت آغاز شود. وي در خصوص ابعاد ديگر پديده تخريب سياسي گفت: متاسفانه به دليل اختلافات سياسي در جامعه وعدم رعايت قواعد رقابت سياسي ، افراد گاهي رقابت سياسي را به معناي خصومت در نظر مي گيرند و فكر مي كنند با تخريب ديگران مي توانند خود را اثبات كنند.

منتجب نيا در بخش ديگري از اين گفتگو به نقش خاص دستگاههاي امنيتي و اطلاعاتي در پيگيري منشاء تخريب هاي سياسي و انتخاباتي اشاره كرد و گفت: دستگاههاي امنيتي و اطلاعاتي با وجودي كه كاملا منابع تخريب را در شهرها مي شناسند و روي آنها اشراف اطلاعاتي دارند، اما متاسفانه تاكنون ديده نشده كه با عوامل اصلي و جريان ساز تخريب برخوردي صورت بگيرد.

اين فعال سياسي در پايان ابراز اميدواري كرد با اصلاح فرهنگ سياسي و تلاش نيروهاي امنيتي "بساط  نامشروع تخريب سياسي " از رقابت هاي سياسي برچيده شود. 

 مسئولان با عوامل تخريب سياسي قاطعانه برخورد كنند

عضو مجمع روحانيون مبارز معتقد است برخي رقباي سياسي به فراخور دوري يا نزديكي از قدرت، دست به انتقاد و بعضا تخريب مي زنند و ايرادگرفتن را تنها راه ابزار وجود خود مي دانند كه اين امر بسيار غلط و زيان آور است.

حجت الاسلام هادي غفاري، نماينده سابق مجلس شوراي اسلامي در گفتگو با "مهر" در مورد دلايل شيوع پديده تخريب سياسي در جامعه گفت: دو جريان است كه در نهايت به تخريب منجر مي شود يا به عنوان تخريب در جامعه شناخته مي شود.

وي توضيح داد: يك جريان؛ دشمن است كه همه تلاش خود را براي سياه نمايي و تخريب به كار مي برد و اين كار را از روي غرض انجام مي دهد، البته از دشمن جز اين هم توقعي نيست. اما جريان دوم، معمولا رقباي سياسي هستند كه به فراخور دوري يا نزديكي از قدرت، دست به انتقاد و بعضا تخريب مي زنند، حوزه عمل سياسي در ايران كم است و بعضا فقط انتقاد و ايرادگرفتن تنها راه  ابزار وجود گروهها و اشخاص سياسي است و اين بسيار غلط و زيان آور است.

اين فعال سياسي با تاكيد بر اينكه مرز بين انتقاد و تخريب در جامعه ما مشخص نيست، گفت: ما بايد اول مرز بين دوست و دشمن را در جامعه معلوم كنيم، هر تخريبي از ناحيه دشمن نيست و ممكن است يك انتقاد افراطي از سوي دوستان باشد.

اين عضو فعال مجمع روحانيون مبارز خاطر نشان كرد: براي از بين بردن پديده زشت تخريب بايد مديران و مسئولان كشور عملكرد خود را بهبود ببخشند.

کد خبر 376159

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha