به گزارش خبرنگار مهر، حسین اسکندری پیش از ظهر سهشنبه در نشست با خبرنگاران با تاکید بر نقش مهارتآموزی و کارآفرینی دانشگاه جامع علمی کاربردی گفت: دانشگاه جامع علمی کاربردی به عنوان یک دانشگاه نسل سوم در آموزش های مهارتی سهم بسزایی دارد.
وی افزود: امروزه آموزش های مهارتی در پایداری توسعه انسانی در جوامع مختلف اعم از کشورهای پیشرفته و در حال توسعه نقش اساسی دارد؛ به ویژه اگر این آموزش ها بتواند همگام با تغییرات علم و فناوری باشد.
اسکندری با بیان اینکه امروزه علم و فناوری به سرعت در حال تغییر و تحول است اظهار داشت: پیشرفت و تحول فناوری اطلاعات با اقتصاد و مسایل اجتماعی و فرهنگی - هنری یک جامعه ارتباط تنگاتنگی دارد، بنابراین دانشگاه جامع علمی کاربردی با توجه به اینکه یک دانشگاه ماموریت گراست و فعالیت و آموزش های این دانشگاه در جهت ایجاد اشتغال و کار و مهارت است اهمیت زیادی پیدا می کند.
تحصیل ۱۴ هزار دانشجو در مراکز
رئیس دانشگاه علمی کاربردی بیان کرد: دانشگاه جامع علمی کاربردی از سال ۸۲ شروع به فعالیت کرده و در حال حاضر در سطح استان ۲۰ مرکز علمی کاربردی مشغول به فعالیت هستند و در این مراکز ۱۴ هزار دانشجو تحصیل می کنند.
وی افزود: در سال تحصیلی ۹۵-۹۶ در ۳۰۰ کد رشته محل و در حوزههای صنعت، کشاورزی، مدیریت، خدمات اجتماعی و فرهنگ و هنر پذیرش دانشجو خواهیم داشت.
تقویت کیفی محتوای دروس
اسکندری با اشاره به اهمیت آموزش های مهارتی گفت: اهداف ما در دانشگاه جامع علمی کاربردی واحد استان ارتقاء و تقویت کیفی محتوای دروس فعلی و تعریف رشتههای جدیدی مورد نیاز استان است.
وی خاطرنشان کرد: از دیگر اهداف این دانشگاه ارتقاء کیفیت آموزشی مدرسان و تقویت زیر ساختهای دانشگاه است.
رئیس دانشگاه علمی کاربردی عنوان کرد: طی ۵ ماه گذشته طرحی به نام باشگاه مهارت های نوین یا بام نو را تعریف کرده ایم و در حال فراهم کردن مقدمات آن هستیم و امیدواریم این طرح با کمک مسئولین استانی و دانشگاه جامع علمی کاربردی عملیاتی شود.
همگامی با تغییر و تحولات دنیا
این مقام مسئول با بیان اینکه هدف ما همگامی با تغییر و تحولات دنیاست ادامه داد: با توجه به اینکه قصد داریم آموزشهای مهارتی را با فناوریهای نوین دنیا تطبیق دهیم در چهار حوزه فناوری نانو، زیست فناوری، فناوری اطلاعات و فناوری های علوم شناختی این طرح را به طور جدی دنبال می کنیم و چشم انداز خوبی برای آن ترسیم کرده ایم.
اسکندری با اشاره به ضرورت کارآفرینی تاکید کرد: باید از مرحله گفتار بیرون آمده و در راستای طرح های کارآفرین و سودآور اقدام عملی کنیم.
۷۰۰۰ جوان بیکار فاقد مهارتهای شغلی در استان
وی با بیان اینکه ما در استان هفت هزار جوان بیکار و فاقد مهارت های شغلی داریم افزود: در زمینه کارآفرینی برنامه هایی داریم که در فاز اول برای فارغ التحصیلان دانشگاه علمی کاربردی هدف گیری شده و به منظور مشارکت این افراد در طرح ها و در نهایت اشتغال و ثروت آفرینی آنها پیش بینی شده است.
اسکندری با بیان اینکه بایستی بر اساس اقتصاد مقاومتی و اقتصاد دانش بنیان پیش برویم اظهار داشت: ما در استان طرح ها با توجه به نیاز ها و معضلات در اولویت قرار دادیم.
اجرای طرح کشاورزی با کمترین آب
وی افزود: برای مثال با توجه به بحران کم آبی و خشکسالی ها طرحی را پیشبینی کردیم که طی آن کشاورزی با کمترین میزان آبیاری انجام پذیرد، این طرح در مرحله آغازین است و محل پروژه و سرمایه گذار آن نیز مشخص شده است.
وی همچنین خاطرنشان کرد: به منظور اجرای این طرح با نمایندگان استان در مجلس شورای اسلامی، مدیران استانی و ملی رایزنی هایی صورت گرفته است و امیدواریم در پایان سال جاری این طرح را به مرحله عملیاتی شدن برسانیم.
توسعه فرهنگ مهارت آموزی و کارآفرینی
رئیس دانشگاه علمی کاربردی یادآور شد: از دیگر نکتههای مهم که در استان باید توجه داشت و ما نیز آن را رسالت خود می دانیم بحث توسعه فرهنگ مهارت آموزی و کارآفرینی است.
وی افزود: با توجه به اینکه هر چه پیشتر می رویم سیستم دولتی کوچکتر می شود و جوانان باید کمتر در انتظار سیستم دولتی باشند، باید بخش خصوصی و شرکت های خصوصی دانش بنیان تقویت شوند.
اسکندری گفت: در این راستا برنامههای تلویزیونی را تدارک دیده ایم که فرهنگ مهارت کار آفرینی را بهوسیله برنامه های پرمخاطب تلویزیونی توسعه میدهد.
نظر شما