۲۵ شهریور ۱۳۹۵، ۱۳:۱۱

وزیر نیرو:

گازهای گلخانه ۴ درصد کاهش می‌یابد/ احداث ۱۱ هزار مگاوات نیروگاه

گازهای گلخانه ۴ درصد کاهش می‌یابد/ احداث ۱۱ هزار مگاوات نیروگاه

الیگودرز- وزیر نیرو از کاهش چهار درصدی انتشار گازهای گلخانه ای در ایران خبر داد.

به گزارش خبرنگار مهر، حمید چیت چیان ظهر پنج شنبه در مراسم آبگیری سد رودبار الیگودرز اظهار داشت: یکی از سیاست های وزارت نیرو توجه به بحث مسائل زیست محیطی در کشور است.

وی با بیان اینکه طی امسال اجلاس مهمی در این رابطه در پاریس برگزار شد عنوان کرد: در این اجلاس اغلب کشورها به صورت مشترک یک معاهده را پذیرفتند که نکته اصلی آن در راستای کاهش انتشار گازهای گلخانه ای بود.

احداث ۷۵۰۰ مگاوات نیروگاه برق در کشور

وزیر نیرو با بیان اینکه برای تحقق این موضوع اقداماتی در دستور کار کشورهای مختلف از جمله ایران مبنی بر استفاده از انرژی های تجدید پذیر قرار گرفت عنوان کرد: در این راستا ایران متعهد شد که نسبت به کاهش چهار درصدی انتشار گازهای گلخانه ای در کشور اقدام کند.

چیت چیان با تاکید بر اینکه در این راستا تا سال ۲۰۳۰ باید هفت هزار و ۵۰۰ مگاوات نیروگاه در ایران ساخته شود گفت: این نیروگاهها باید در زمینه انرژی های تجدید پذیر ساخته شوند.

وی با بیان اینک تا کنون در ایران بیش از ۱۱ هزار و ۵۰۰ مگاوات نیروگاه آبی احداث شده است افزود: احداث سد رودبار الیگودرز نیز در این راستا بوده است.

وزیر نیرو بیان داشت: دو واحد ۲۲۵ مگاواتی تولید برق در قالب نیروگاه رودبار تا تیرماه سال آینده وارد مدار می شوند.

ضرورت استفاده از منابع خارجی برای احداث پروژه

چیت چیان در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه استفاده از سوخت های فسیلی برای تولید برق اثرات نگران کننده برای حال و آینده ایجاد کرده است افزود: از جمله این اثرات می توان به خشکسالی ۱۵ ساله که با آن دست به گریبان هستیم اشاره کرد.

وی با تاکید بر انجام اقدامات جهانی برای کاهش انتشار کربن و گازهای گلخانه ای و کنترل روند رو به رشد آنها عنوان کرد: سد رودبار الیگودرز با همکاری یک شرکت چینی در حال احداث بوده و بیش از ۸۵ درصد سرمایه گذاری آن توسط این شرکت صورت گرفته است.

وزیر نیرو با تاکید بر اینکه اگر می خواستیم با روند کنونی و عادی و با تکیه بر منابع داخلی این سد را احداث کنیم دو تا سه دهه دیگر هم موفق به این امر نمی شدیم افزود: در حال حاضر ایران در شرایط پس از برجام آمادگی همکاری با سایر کشورهای دنیا را دارد.

چیت چیان با بیان اینکه همین شرکت چینی که در احداث سد رودبار الیگودرز مشارکت داشته احداث یک سد را در کهکیلویه و بویر احمد در دستور کار قرار داده است افزود: ما تلاش می کنیم که با تکیه بر توان مردم و ظرفیت های داخلی راه پیشرفت کشور را هموار کنیم.

وی با تاکید بر اینکه استفاده از منابع داخلی مغایرتی با استفاده از منابع خارجی ندارد و این دو مکمل هم هستند افزود: این امر نیز همواره مورد تاکید مقام معظم رهبری بوده است.

تبدیل لرستان به یکی از قطب های تولید برق در کشور

وزیر نیرو در ادامه به ساخت نیروگاه سد رودبار اشاره کرد و گفت: باید شرایط به گونه ای باشد که در تابستان سال آینده از این نیروگاه استفاده کنیم.

چیت چیان با بیان اینکه تا کنون با حضور معاون اول رئیس جمهور سه سد مروک، ایوشان و حوضیان در لرستان به بهره برداری رسیده است تصریح کرد: رودبار چهارمین سد لرستان بوده به بهره برداری می رسد.

وی همچنین با بیان اینکه سد کمندان در لرستان در حال اجرا بوده و امیدواریم تا نیمه اول سال آینده به بهره برداری برسد ادامه داد: همچنین سد عظیم بختیاری در لرستان به زودی آغاز می شود و مقدمات راهسازی این سد انجام شده است.

وزیر نیرو با بیان اینکه این سد ۷۵۰ مگاوات نیروگاه تولید برق دارد بیان داشت: همچنین سه نیروگاه جریانی دیگر در قالب سد بختیاری ایجاد می شود.

چیت چیان همچنین از تامین منابع مالی نیروگاه خرم آباد از طریق صندوق توسعه ملی خبر داد و گفت: همچنین یک نیروگاه نیز با سرمایه گذاری دولت در لرستان احداث می شود و به زودی این استان به یکی از قطب های مهم تولید برق در کشور تبدیل می شود.

کد خبر 3770152

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha