به گزارش خبرگزاری مهر، نشست خبری ویژه برنامه «خنیاگران سرزمین مادری» که قرار است بامحوریت موسیقی شناسی اقوام ایرانی ویژه منطقه لرستان میزبان علاقه مندان هنر موسیقی باشد، شنبه صبح ۲۷ شهریور ماه در فرهنگ سرای ارسباران برگزار شد .
اعلام جزییات اولین ویژه برنامه خنیاگران سرزمین مادری
محسن اسماعیلی مدیر فرهنگسرای ارسباران در ابتدای این نشست با اشاره به فعالیت های اخیر این مجموعه فرهنگی اظهار کرد: فرهنگ سرای ارسباران طی بیست سال فعالیت های خود توانسته به طور تخصصی کارهایی انجام دهد. به این ترتیب تبدیل به یک مرکز جامع شده است .به هر ترتیب حالا هم برنامه ریزی شده تا در این فرهنگسرا همایش هایی را تحت عنوان خنیاگران مادری برگزار کنیم.
وی ادامه داد: اولین ویژه برنامه «خنیاگران سرزمین مادری» روزهای ۵ و ۶ مهر ماه با هدف شناسایی موسیقی لرستان در فرهنگسرای ارسباران تهران برگزار می شود که در شب اول برگزاری علی اکبر شکارچی نشست معرفی موسیقی مناطق کمتر شناخته شده لرستان را برگزار می کند، این در حالی است که اجرای تنبور نوازی، تک نوازی، دو نوازی و گروه نوازی هنرمندان پیشکسوت منطقه لرستان و تقدیر از فرج علیپور و علی اکبر شکارچی بخش دیگری از برنامه شب اول خواهد بود. در شب دوم نیز فریدون شهبازیان پیرامون موسیقی منطقه لرستان سخنرانی می کند، ضمن اینکه اجرای تک نوازی تنبور لرستان به همراه تجلیل از ایرج رحمانپور و درویش رضا منظمی دو هنرمند پیشکسوت موسیقی لرستان نیز از جمله برنامه های روز دوم همایش خواهد بود.
موسیقی لرستان قبل از پیروزی انقلاب به رسمیت شناخته نشده بود
علی اکبرشکارچی پیشکسوت موسیقی منطقه لرستان نیز که در این نشست رسانه ای حضور پیدا کرده بود، به ویژگی های بارز موسیقی لرستان اشاره کرد و گفت: جای خرسندی است که قوم لر با حمایت هنرمندان این استان توانسته به سطحی برسد که بتواند موسیقی خود را در کشور ارائه کند. موسیقی استان لرستان تاریخ و پیشینهای طولانی دارد. اگر چه قبل از انقلاب این موسیقی به رسمیت شناخته نشده بود اما اکنون به رسمیت شناخته شده و مورد توجه قرار گرفته است. این اتفاق خوبی است که برای موسیقی لرستان رخ داده است.
وی افزود: در این استان دو نوع موسیقی وجود دارد ، نخست آن موسیقی که پیشکسوتان اجرا می کنند و دوم موسیقی نسل جدید است ما با این پیوستگی کار خود را ادامه می دهیم. موسیقی محلی وسنتی به دو خانواده می مانند که در کنار هم قرار گرفته اند وبدون هم نمی توانند ادامه دهند. این جشنواره اتفاق مبارکی برای قوم لراست. به هر ترتیب در این استان موسیقی مانند زبان مادری سینه به سینه منتقل می شود یعنی تمام کسانی که در این عرصه فعالیت می کنند از کودکی با موسیقی همراه بودند. پس می توان گفت موسیقی این استان قدمت طولانی دارد. موسیقی دانی که موسیقی را سینه به سینه پیش نبرده است نمی تواند در کار خود موفق باشد. وقتی استاد شاه مرادی فوت کردند همه گفتند سرنا نوازی مرد ولی شک نکنید که موسیقی این استان همچنان به حیات خود ادامه می دهد درطول تاریخ ایران مردم نگاه خاصی به موسیقی محلی داشتند؛ بنابراین مردمی که حافظ ومولانا دارند غیر ممکن است که دنبال موسیقی محلی نباشند.
پرداختن به اصالت و قدمت موسیقی استان لرستان
اسماعیل پرویز زاده مسئول برگزاری ویژه برنامه «خنیاگران سرزمین مادری» هم در این نشست رسانه ای توضیح داد:یکی از ویژگی های همایش این است که به اصالت وقدمت موسیقی استان لرستان می پردازد، این ویژه برنامه کمک می کند تا نوازندگان این استان پیشینه موسیقی استان لرستان را معرفی کنند.
وی گفت : معمولا موسیقی بخش مرکزی استان لرستان شناخته شده است ما در این دو شب موسیقی دو منطقه دیگر از این استان را خواهیم شنید. به هر حال نوازندگان تنبور نواز لرستان ویژ گی بارزی دارند که آنها را از بقیه جدا می کند. به عنوان نمونه ساز بلوئور هم یکی از ساز های معروف استان لرستان است که در این ویژه برنامه ها برای مخاطبان معرفی می شود و فکر می کنم با توجه به ویژگی هایی که برای این برنامه در نظر گرفتیم مخاطبان شاهد برنامه های قابل توجه در حوزه موسیقی استان لرستان باشند.
نظر شما