۱۹ شهریور ۱۳۸۵، ۹:۵۳

جزئيات برنامه توانمندسازي مربيان دانشگاه هاي علوم پزشكي كشور اعلام شد

طرح توانمندسازي مربيان دانشگاه هاي علوم پزشكي كشور به منظور ارتقاء سطح علمي، تجربي، رواني، عاطفي و نگرشي مربيان در سه بعد توانمندي هاي عمومي، تخصصي و معلمي (شئون استادي) اجرا مي شود.

به گزارش خبرنگار دانشگاهي مهر، مربيان به آن دسته از اعضاي هيئت علمي پيماني يا رسمي كه داراي مدرك كارشناسي ارشد يا بالاتر باشند اطلاق مي شود كه حداقل دو ترم تحصيلي متوالي يا 3 ترم تحصيلي غير متوالي تجربه تدريس و همكاري علمي و پژوهشي در يكي از دانشگاه ها يا دانشكده ها يا آموزشكده هاي وابسته به وزارت بهداشت داشته باشند.

صلاحيت هاي علمي و اخلاقي اين افراد بايد به تأييد كميته گزينش استاد دانشگاه ها و وزارت متبوع رسيده باشد.

همچنين مربيان دانشگاه آزاد اسلامي، ساير دانشگاه ها و مراكز آموزش عالي كه با تأييد وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكي واجد شرايط لازم براي تربيت نيروي انساني در گروه پزشكي شناخته شده اند، مشمول طرح توانمندسازي هستند.

معاونت آموزشي وزارت بهداشت براي توانمند سازي مربيان در بعد عمومي برنامه اي تدوين كرده كه اين مربيان بايد آن را كسب كنند.

از جمله موضوعات عمومي كه مربيان صرف نظر از رشته تحصيلي بايد در آن توانمند شوند، مي توان به روش تدريس، روش تحقيق، روش نگارش متون علمي، روش طرح درس، روش ارائه خدمات مشاوره اي علمي به دانشجويان و روش مشاوره با همكاران اشاره كرد.

همچنين آشنايي با زبان خارجي، آشنايي با كامپيوتر، روش استفاده از منابع الكترونيكي، نحوه تعامل با ساير دانشگاه ها و گروه هاي آموزشي داخل و خارج كشور، مديريت علمي، آشنايي با قوانين و مقررات حرفه اي، آشنايي با اصول كارآفريني و نقش آفريني  از مهمترين جنبه هايي است كه بايد مربيان در آن توانمند شوند.

مربيان دانشگاه هاي علوم پزشكي بايد در حيطه تخصص خود نيز به مسائل ضروري علمي كه جديد بوده و انتقال آن به دانشجويان بر اساس برنامه هاي مصوب درسي الزامي است توانمند شوند.

يكي از مهمترين عرصه هاي توانمندي اين مربيان در شئون استادي است. مربيان دانشگاه هاي علوم پزشكي براي كسب شئون استادي بايد با اخلاق پزشكي، فرهنگ و تمدن اسلام و ايران، احكام حرفه اي و سيره علمي و عملي اساتيد و فرزانه و الگو آشنا باشند.

همچنين اين افراد بايد ضمن آشنايي با آداب تعليم و تعلم حوزوي، رساله عهديه، تعليم و تربيت از ديدگاه امام راحل (ره) و شهيد مطهري و معليمن شهيد (شهيد اول، شهيد ثاني و معلم شهيد) و بهره گيري از سيره علمي و معنوي آنها با فرهنگ و ادب پارسي نيز آشنايي كامل پيدا كنند.

در اين راه برنامه هاي عملي از سوي معاونت آموزشي انجام شده است كه در مرحله اول مربيان دانشگاه هاي جنوب شرقي كشور و در مرحله دو مربيان دانشگاه هاي شمال شرقي كشور با محوريت دانشگاه علوم پزشكي سمنان در شهرهاي مختلف مراحل گوناگون برنامه را مي گذرانند.

کد خبر 377369

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha