به گزارش خبرنگار مهر، قربانعلی سعادت سه شنبه شب در آیین پایانی جشنواره ملی انگور در ارومیه با بیان اینکه آذربایجانغربی به لحاظ تولید محصولات کشاورزی از جمله انگور و سیب از جایگاه بسیار مهمی در کشور برخوردار است افزود: باید در حاشیه برگزاری جشنواره انگور کمیته فنی و تخصصی برای هدایت آن با کمک سایر دستگاهها تشکیل شود.
وی برگزاری این جشنواره را فرصت ارزشمندی درکنار ایجاد نشاط و شادابی در بین مردم گامی در جهت توجه به جایگاه، صادرات و بازاریابی محصولات کشاورزی از جمله انگور عنوان کرد و اظهارداشت: مردم امروز به دلیل زندگی صنعتی به تفریح و شور و نشاط نیاز دارند برگزاری این جشنواره حرکتی خوبی از سوی شهرداری ارومیه محسوب می شود.
سعادت همچنین از راهاندازی شهرک اختصاصی صنایع کشاورزی در استان آذربایجانغربی خبر داد و اظهارداشت: ایجاد این شهرک هم اکنون در حال مطالعه است که با اتمام آن عملیات اجرایی بزودی آغاز می شود.
استاندار آذربایجان غربی با دعوت از کشاورزان استان برای تولید محصولات با نیاز آبی اندک و سوددهی بالا گفت: در حال حاضر نمونه های موفق در این زمینه مشغول فعالیت هستند و با توجه به بحران کم آبی یکی از راه های صرفه جویی در بخش آب نیز به شمار می رود.
وی با قیمت بالای انگور سیاه سردشت در بازار اشاره و عنوان کرد: قیمت هر کیلو انگور سردشت ۱۵ هزار تومان است، بنابراین به لحاظ اقتصادی باید تولید این محصول را افزایش داد.
صادرات ۲۰ هزار تن انگور ارومیه
شهردار ارومیه نیز در این مراسم با بیان اینکه در حال حاضر معیشت ۳۰ درصد ازجمعیت این استان از راه کشاورزی است افزود: برگزاری جشنواره انگور ضمن توجه به اهمیت بخش کشاورزی فرصتی برای احیای سنت ها و رسوم گذشتگان از جمله دوشاب پزی و... بود.
محمد حضرت پور ادامه داد: امسال در طول هشت روز برگزاری جشنواره انگور بیش از بیش از ۲۰۰ هزار نفر از جشنواره انگور ارومیه بازدید کردند که ۲۰ درصد از آنها از شهرستانها یا استانهای همجوار بودند که نشان دهنده اهمیت این جشنواره است.
وی با تاکید بر اهمیت برندسازی نام انگور به اسم ارومیه اضافه کرد: در حال حاضر ۲۸۰ هزار تن انگور در این منطقه تولید میشود که تنها ۲۰ هزار تن آن صادر میشود بنابراین باید با بستهبندی مناسب بتوان در بازارهای خارجی نیز برای این محصول جایگاهی ایجاد کرد.
شهردار ارومیه با بیان اینکه در حال حاضر انگور به عنوان ظرفیت و پتانسیل آذربایجان غربی شناخته شده است افزود: جشنواره ملی انگور مختص ارومیه است و ارومیه صاحب برندی به نام انگور شده و شایسته این برند است چراکه بیش از ۵۰ نوع انگور در این شهر تولید می شود.
حضرت پور با بیان اینکه در حال حاضر نحوه بستهبندی، حمل و نقل، برداشت و کشت محصولات کشاورزی در آذربایجان غربی سنتی است، ادامه داد: باید مردم و کشاورزان را برای تولیدات غیر کنسانتره آموزش دهیم و دست در دست هم داده و با حل مشکلات باغداران و صادرات شاهد روز های خوش برای باغداران باشیم.
وی گفت: در سسیتم توزیع و فروش محصولاتمان ضعف های اساسی وجود دارد و انگور این شهر در اقصی نقاط کشور مورد توجه قرار نگرفته است اما با تصمیم گیری شورای شهر در خصوص شکل گیری کمیسیون گردشگری و سرمایه گذاری شاهد این هستیم، امروز انگور برند ارومیه شده و با این نام پیوند خورده و هر روز شاهد حضور متقاضیانی از استانهای کشور برای خرید انگور هستیم.
شهردار ارومیه تاکید کرد: باید به این نکته توجه کرد جشنواره انگور بازار فروش انگور نیست بلکه کار فرهنگی است و عمدتا با اجرای این جشنواره به دنبال شناساندن ظرفیت و پتانسیل های آذربایجان غربی و اقتصاد مردم و انگور، ایجاد ارتباط بین نسلی، ایجاد شور و نشاط بین مردم و جذب گردشگر هستیم.
دبیرخانه دایمی جشنواره انگور در ارومیه راه اندازی شود
سخنگوی شورای شهر ارومیه نیز خواشتار راه اندازی دبیرخانه دایمی جشنواره انگور در ارومیه شد و عنوان کرد: با تشکیل این دبیرخانه می توان زمینه برندسازی انگور به نام ارومیه را فراهم و کمک بزرگی به اقتصاد کشاورزی استان کرد.
میرعلی محمدی با اشاره به خشک شدن دریاچه ارومیه و منابع آبی محدود در کشور و استان گفت: با وجود اینکه آذربایجان غربی دومین استان پرآب کشور به شمار می رود ولی محدودیت منابع آبی ضرورت تولید محصولات کشاورزی با نیاز آبی کم را دوچندان می کند.
وی جشنواره انگور در ارومیه را زمینه ساز جذب سرمایه گذار دانست و اظهارداشت: امیدواریم در سالهای آتی با پربار کردن روند برگزاری این جشنواره شاهد رونق سرمایه گذاری در بخش کشاورزی باشیم.
جشنواره انگور از ۲۳ تا ۳۰ شهریور ماه در دهکده ساحلی چی چست ارومیه برگزار شد.
نظر شما