به گزارش خبرگزاری مهر، حجت الاسلام و المسلمین احمد شرفخانی، معاون فرهنگی و اجتماعی سازمان اوقاف گفت: تاکنون مشخصات ۱۷۰ هزار موقوفه کشور در سامانه جامع موقوفات به ثبت رسیده که برخی از آنها منفعتی و درآمدزا و بقیه انتفاعی و عام المنفعه است.
وی با اشاره به اینکه از کل این موقوفه ها، ۹۰ هزار وقف انتفاعی و مابقی منفعتی است افزود:منفعتی به وقف هایی گفته می شود که درآمد دارند و از نمونه های آن می توان به موقوفات در بخش های تجاری، مسکونی و کشاورزی اشاره کرد و انتفاعی به مواردی همچون مدارس و... که به نوعی باید برای آن هزینه کرد می گویند.
وی اظهار کرد: سازمان اوقاف و امور خیریه کشور از سال ۸۹ طرح جامع توسعه وترویج فرهنگ وقف را به اجرا گذاشت و اسناد بالادستی آن تهیه و چشم اندازهای مربوطه نیز تبیین شده است.
وی گفت: از سوی دیگر اجرای نیت واقف تاثیر بسزائی در گرایش بیشتر مردم به وقف دارد و باید از ظرفیت مبلغین در این زمینه استفاده کنیم که طی همین مدت ایستگاه های 'همه واقف باشیم' با این رویکرد در اماکن و بقاع متبرکه راه اندازی شد و تاثیر بسزائی در احیای فریضه وقف داشت.
معاون سازمان اوقاف و امور خیریه همچنین افزود: از ابتدای انقلاب تا سال ۸۹ بطور متوسط سالانه در کشور ۱۹۸ مورد وقف ثبت می شد، اما در سال های اخیر ارتقای قابل توجهی در این بخش داشتیم و پارسال با برنامه ریزی های انجام شده ۲۸۰۰ مورد وقف به ثبت رسید.
وی تصریح کرد: این آمارها نشان می دهد که با اجرای طرح جامع فرهنگ وقف، به خوبی از ظرفیت مردمی استفاده شد و تاثیرگذاری خوبی داشته و وقف های مناسبی انجام شده است.
به گفته وی؛ در پنج ماه نخست سال جاری یکهزار و ۲۰۰ وقف در کشور به ثبت رسید و موقوفات بیشتر به سمت و سوی نیازهای مردمی رفته و در این بخش ظرفیت ها شناسائی و سرفصل های مهم نیز احصاء شده است.
وی یادآورشد: براساس این ظرفیت های شناسائی شده و سرفصل ها؛ موقوفات قرآنی، حوزه آموزشی و علمی، دارو و درمان، حوزه علمیه، امر ازدواج و کمک به نیازمندان و ایتام مهمترین موارد است ..
معاون فرهنگی اجتماعی سازمان اوقاف افزود: بیشترین موقوفات در حوزه اجتماعی می باشد که به صورت خاص مربوط به وقف در زمینه اهل بیت (ع) است.
نظر شما