اين خبرگزاري افزود: واشنگتن خواستار آن است كه اجلاس آينده شوراي حكام آژانس بين المللي انرژي اتمي اعلام كند ايران طي دو دهه گذشته فعاليت هاي هسته اي خود، پيمان منع گسترش سلاح هاي هسته اي را زير پا گذاشته است تا زمينه براي دخالت شوراي امنيت سازمان ملل براي اعمال تحريم هاي احتمالي فراهم شود. اما ديپلمات هاي غربي كه سمت گيري اعضاي شوراي حكام را به دقت زيرنظر دارند ، معتقدند مقاومت قابل توجهي در برابر اينگونه برخورد شديد به پرونده هسته اي ايران در آژانس ياد شده وجود دارد و حتي متحدان اصلي واشنگتن نيز متمايل به صدور قطعنامه اي هستند كه در آن هيچگونه اشاره اي به ارجاع پرونده ايران به سازمان ملل نشود.
اين در حالي است كه روز گذشته نيز رويتر به نقل از منابع ناشناس گفته بود در ميان پيش نويس هاي گوناگون يكي هم با همكاري مشترك بريتانيا، فرانسه و آلمان تنظيم شده است كه در آن با عباراتي شديداللحن از ايران خواسته شده به وعده هاي خود در باره همكاري با آژانس بين المللي انرژي اتمي عمل كند. به گفته اين منابع، پيش نويس يادشده مي تواند تهران را به پايان دادن به سوء ظن هاي ناشي از اقدامات پنهاني هسته اي در گذشته و قراردادن فعاليت هاي كنوني زير نظارت كامل آژانس يادشده تشويق كند، امادرعين حال از احاله موضوع به شوراي امنيت سازمان ملل پرهيز كند.
يك ديپلمات ديگر آشنا به موضع آمريكا به آسوشيتدپرس مي گويد: واشنگتن هنوز اميدوار است به ترتيبي زمينه دخالت شوراي امنيت سازمان ملل فراهم شود، اما حاضر است توافق كند در قطعنامه اشاره اي به تهديد تحريم نشود به شرطي كه فعاليت هاي هسته اي ايران قويا محكوم شود.
همين ديپلمات مي افزايد به نظر مي رسد كه استراليا وكانادا موضعي نزديك به آمريكا داشته باشند . با اينكه واشنتگن دل خوشي از موضع ملايم تر متحدان اروپائي خود ندارد، به شرط آنكه كارها در مسير درست روي غلطك بيافتد حاضر است بر سر قطعنامه اي سازش كند كه به گفته اين ديپلمات تهديد هسته اي محسوس ايران را كاهش دهد.
يك ديپلمات ديگر به همين خبرگزاري مي گويد واشنگتن در حال بررسي اوضاع است و زمان زيادي تا اجلاس شوراي حكام مانده و همه در حال تبادل نظر هستند.
يك ديپلمات ارشد ديگر مي افزايد دليل تمايل آمريكا براي كوتاه آمدن اين است كه كمتر از يك سال بعد از بروز شكاف ميان واشنگتن از سوئي و پاريس و برلين از سوي ديگر، بر سر حمله نظامي به عراق، آمريكا سر آن ندارد كه بارديگر ضديت فرانسه و آلمان راباخود بر انگيزد.
نظر شما