حجت الاسلام محمد باقر ذاكري نماينده مجلس شوراي اسلامي ، مهمترين جلوه گاه انديشه هاي سياسي امام را ، بازسازي حكومت ديني بعد از حكومت حضرت علي (ع) دانست .
وي با اشاره به سالها مهجور و دور از ذهن بودن بحث حكومت ديني در جامعه بشري و حتي بين قشر روحاني و مذهبي ، جلسات درس ولايت فقيه و حكومت اسلامي امام (ره) را در شهر نجف - در تبعيد - ياد آورشد و گفت ، در سالهاي ظلم و خفقان و استبداد ، در شرايطي كه روحانيون نهايت مقصود را در امر به معروف و نهي از منكر حكومت مي ديدند ، امام با همتي بلند و ايماني استوار در راه دستيابي به حكومت اسلامي گام برميداشتند .
ذاكري در گفتگو با خبرنگار خبرگزاري مهر در مورد رهبري حكومت اسلامي و نقش امام (ره) به عنوان ولي فقيه در جمهوري اسلامي ايران افزود : امام حكومت ديني را مسوول خدمت به معيشت و مصلحت انديشي براي مردم مي دانستند و بر تدبير همگام با تغييردر جامعه اصرار داشتند .
نماينده مردم قوچان در مجلس شوراي اسلامي ، ابتكار امام در تشكيل مجمع تشخيص مصلحت نظام را شاهدي بر اين نكته دانست و گفت ، امام با ديدي وسيع و جامع نگر، با تاكيد بر پاسخگويي حكومت ديني به نياز و صلاح جامعه ، در راستاي تحقق پويايي و تغيير پذيري در حكومت ديني با تمام توان تلاش كردند .
وي در مورد ريشه هاي اقتدار ملي در فلسفه سياسي امام مي گويد : " امام دين را به عنوان ريشه و تكيه گاه وفاق در نظام معرفي كردند و حوادث انقلاب و جنگ تحميلي اين را ثابت كرد."
عضو كمسيون فرهنگي مجلس شوراي اسلامي ، با تاكيد بر لزوم بازگشت و توجه به انديشه هاي سياسي و ديني امام تصريح كرد ، راهكار هاي نهفته در اين انديشه ها بيش از هر عاملي مي تواند پايه هاي نظام را استحكام بخشد .
نظر شما