خبرگزاری مهر - گروه استانها: پاییز نویدبخش فصلی هزار رنگ و شاد برای همه مردم است که در این میان کشاورزان به دلیل برداشت محصولات کشاورزی بیش از سایر مردم احساس رضایت و مسرت دارند چراکه محصولات رنگارنگ پاییزی، زیبایی بیشتری را به این فصل هزار رنگ میبخشد.
در این میان دشت اسدآباد به دلیل جایگاه خاص در کشاورزی، همواره در این فصل محصولات باغی فراوانی را روانه بازارهای خارجی و داخلی میکند به طوری که آلو، هلو، شلیل، گردو، انگور و سیب به عنوان محصولات اصلی و شناخته شده این شهرستان محسوب میشوند.
شهرت گوجه فرنگی، موسیر و سماق اسدآباد در کشور
علاوه بر محصولات یادشده، گوجه فرنگی، موسیر و سماق اسدآباد نیز در بین استانهای همجوار شناخته شده و از جایگاه خوبی برخوردار هستند.
گذشته از تمام محصولات تولیدی در این شهرستان، آلو به عنوان میوه پاییزی، در بین سایر محصولات همچون نگینی طلایی بر شاخههای درختان به بار می نشیند و در فصل هزار رنگ، خود را به رنگ برگهای پاییزی درمیآورند.
خاص بودن شهرستان اسدآباد در تولید این محصول سبب شد تا امسال نیز برای چهارمین سال متمادی، میزبانی جشنواره آلو به روستای گردشگری، تفریحی «ملهمدره» در اسدآباد سپرده شود خاص بودن شهرستان اسدآباد در تولید این محصول سبب شد تا امسال نیز برای چهارمین سال متمادی، میزبانی جشنواره آلو به روستای گردشگری، تفریحی «ملهمدره» در اسدآباد سپرده شود تا باردیگر با حضور میهمانان استانی و شهرستانی این برنامه برگزار شود.
در همین زمینه مدیر جهاد کشاورزی شهرستان اسدآباد در گفتگو با مهر با بیان اینکه ۱۳۴ هکتار از باغات اسدآباد زیر کشت آلو هستند، افزود: ۹ درصد باغهای آلوی استان همدان در اسدآباد قرار دارد.
ناصر فتاحی بیان کرد: عمده آلوی شهرستان اسدآباد در روستاهای «ملحمدره»، «ترخینآباد»، «ویرایی»، «شهرآب»، «خنداب» و «حسین آباد» تولید میشود که نسبت به محصول مشابه سایر استانها از کیفیت بالاتری برخوردار است.
بخشدار مرکزی شهرستان اسدآباد نیز در گفتگو با مهر گفت: سال گذشته به دلیل سرمازدگی تنها ۱۳۴ تن آلو از شهرستان اسدآباد برداشت شد که این میزان برای مصارف خانوارهای این شهرستان مورد استفاده قرارگرفته است.
هاشم صوفی افزود: چهارمین جشنواره آلو به میزبانی روستای «ملحمدره» و با حضور بیش از ۵۰ میهمان استانی، شهرستانی و با حضور اهالی روستا و مردم شهرستان برگزار میشود.
وی هدف از برگزاری این جشنواره را شناخت هرچه بیشتر روستای توریستی گردشگری ملحمدره عنوان کرد و گفت: ۱۲ غرفه از توانمندیهای روستا شامل محصولات کشاورزی، صنایع دستی و گیاهان دارویی در حاشیه جشنواره برپا میشود.
تامین هرچه سریعتر اعتبارات گردشگری برای روستای ملحمدره
بخشدار اسدآباد افزود: اجرایی شدن و تامین اعتبار هرچه سریعتر اعتبارات گردشگری برای روستای ملحمدره میتواند بخشداری مرکزی شهرستان را در بهسازی و توسعه روستای ملحمدره یاری دهد.
وی با اشاره به به محصول مرغوب گردوی روستای ملحمدره نیز گفت: پیشبینی میشود امسال ۱۵۰ تن گردو از باغات روستای ملحمدره برداشت و به استان و خارج از استان وحتی سلیمانیه عراق صادر شود.
صوفی گردو و آلو روستای ملحمدره را دو محصول مهم و برند این روستا معرفی و تاکید کرد: این دو محصول مهم معرفی روستای هدف گردشگری ملحمدره معروف به ماسوله غرب کشور از امتیاز ویژه ای برخوردار است و میتوان با تبلیغ این دو محصول و دیگر محصولات تولیدی و کشاورزی روستا نسبت به جذب مسافران وگردشگران خارج از استان اقدام کرد.
برداشت ۲۵۰ تن آلو از باغات روستای ملحمدره
وی عنوان کرد: طبق تخمین دهیار روستای ملهمدره، امسال ۲۵۰ تن آلو از باغات این روستا برداشت میشود.
بخشدار اسدآباد درباره بهسازی روستای ملحمدره نیز گفت: بیش از ۶ میلیارد ریال اعتبار برای بهسازی فاز نخست کالبد روستا اختصاص داده شده که تلاش میکنیم برنامه ها در مدت ۶ ماه به پایان برسد.
وی تاکید کرد: ایجاد فضاهای مناسب رفاهی مانند هتل، اقامتگاه و امکانات تفریحی مطابق با استانداردهای یک منطقه گردشگری روستایی در کنار تبلیغات مناسب از ملزومات تبدیل ملحمدره به عنوان یک برند گردشگری است.
صوفی عنوان کرد: بهسازی روستا با حفظ بافت سنتی، سنگفرش کردن کوچهها، آبرسانی به روستا، ساخت آشیانه روستا و غیره جزو اقداماتی است که برای بهسازی روستا و جذب گردشگران در دستور کار قرار دارد.
با این تفاسیر آنچه مسلم است اینکه روستای گردشگری ملحمدره در شهرستان اسدآباد روستایی بهره مند از ظرفیت ها و پتانسیل های فراوان است که می توان به بالفعل کردن آنها زمینه معرفی بیش از پیش این شهرستان را فراهم کرد.
نظر شما