به گزارش خبرنگار مهر، امروز شنبه نشستی مشترک با حضور استاندار دیالی عراق و هیئت همراه، مسئولان اتاق بازرگانی، معاون استاندار کرمانشاه، جمعی از نمایندگان بخش خصوصی و دستگاههای اجرایی استان برگزار شد.
معاون امور اقتصادی استانداری کرمانشاه در این نشست با اشاره به توانمندیهای پزشکی در استان اظهار داشت: کرمانشاه در همه رشتههای پزشکی به ویژه در چشم پزشکی برند خوبی دارد و بسیاری از استانها برای دریافت خدمات پزشکی به استان ما مراجعه میکنند.
روشنی نماینده تجار ایرانی در مرز سومار در این نشست اظهار داشت: تجار ایرانی تا آخر برج ۱۱ از سال ۹۴صادرات سیمان به عراق داشتند اما به محض قطع صادرات، طرف عراقی پولهای تجار ما را نداده و مبالغ درشتی بابت صادرات سیمان به تجار ما بدهکار است.
وی افزود: طرفهای رقمهای بالای میلیاردی بابت سیمان به تجار ما بدهکارند که هنوز وصول نکردند و خسارت و زیانهای زیادی به تاجران ما وارد کردند.
روشنی گفت: چندین مرتبه نیز برای بازپسگیری پولهای خودمان اقدام کردیم اما تجار عراقی ما را با اسلحه تهدید کردند و لذا ما برای رفع این مشکلات از استاندار دیالی درخواست کمک داریم که پولها ما را پس دهند.
مثنی علی تمیمی استاندار دیالی قول مساعد برای پیگیری طلب تجار ایرانی در مرز سومار را داد و گفت: حتما در مورد این مشکل پیگیری خواهم کرد و اموال شما را پس میگیرم.
وی بیان کرد: تجار ایرانی نیز برای اثبات ادعای خود در خصوص این مسئله که تجار عراقی در ازای دریافت سیمان پولهای آنها را ندادهاند مدرک محکمه پسند و رسمی ارائه دهند.
تمیمی افزود: دعوت نامه و اسامی تجار عراقی که اموال شما را غصب کردهاند برای پیگیری ارائه دهید.
گراوندی مدیر عامل سیمان سامان کرمانشاه در این جلسه اظهار کرد: ما در بازسازی عراق به ویژه در زمینه تامین مصالح ساختمانی همچون سیمان، فولاد، کاشی و... همیشه تلاش و همکاری داشتیم.
وی افزود: با توجه به اینکه پیش بینی میشود به واسطه آزادسازی شهرهای عراق در آیندهای نزدیک، نیاز بیشتری به مصالح ساختمانی خواهد داشت و شاید دولت عراق آینده نگری برای محدودیتهای کنترل شده صادرات نداشته است.
گراوندی خواستار برقراری ثبات تجاری از سوی طرف عراقی شد و تصریح کرد: خرید کالا از ایران برای عراق مقرون به صرفهتر است و ما انتظار داریم که عراق روند صادرات از ایران را کاملا قطع نکند زیرا قطع صادرات برنامه ریزی تجار و واحدهای تولیدی ما را به هم میزند.
وی گفت: برای اینکه مخاطرات سوخت سرمایه تجار کاهش یابد سازوکار قانونی برای تجارت در زمینههای مختلف از سوی طرف عراقی فراهم شود و از کانال قانونی تجارت کار شود.
گراوندی گفت: سال آینده میلادی که موصل آزاد شود و راه ارتباطی به سوریه باز شود حداقل ۲۵ میلیون تن مصرف خود عراق در این محصول است و با توجه به اینکه تولید فعلی عراق فرسوده است تامین سیمان مورد نیاز از ایران مقرون به صرفه است.
وی با اشاره به فعالیت ۱۳ واحد تولیدی سیمان در غرب کشور افزود: از دولت مرکزی خواستار اتخاذ راهکارهای قانونی متناسب با نیاز فعلی و آینده شد.
نماینده شرکت کابل باختر در این جلسه اظهار داشت: برخی مشکلات گمرکی برای بازرگانان وجود دارد که روند صادرات را کند می کند.
وی گفت: یکی از مشکلات ما این است که در ازای صادرات کالا، طرف عراقی هیچ ضمانتی بابت جنس فروخته شده به ما نمیدهد.
نظر شما