۲۰ شهریور ۱۳۸۵، ۱۲:۳۶

معاون عمليات سازمان امداد و نجات هلال احمر خبر داد:

استاندارد سازي تجهيزات و امكانات مورد نياز در عمليات امداد و نجات

استاندارد سازي تجهيزات و امكانات مورد نياز در عمليات امداد و نجات

معاون عمليات سازمان امداد و نجات هلال احمر گفت: تمامي تجهيزات و امكانات مورد نياز در عمليات امداد و نجات هلال احمر بر اساس شاخص ها ، وسعت هر شهر ، ميزان حادثه خيزي و جمعيت شهرها ، استاندارد سازي مي شود.

دكتر عليرضا پرند در گفتگو با خبرنگار اجتماعي خبرگزاري مهر، افزود: بر اساس استانداردهاي مورد نظر به لحاظ تجهيزات و امكانات امداد و نجات هلال احمر، هر يك از استان ها با توجه به امكانات و شاخص هاي موجود در آنها با درجه بندي يك و دو و ميزان امكانات امداد و نجات هر يك از شهرستان هاي كشور نيز با درجه بندي يك، دو و سه  رتبه بندي شدند.

وي با بيان اينكه استانداردسازي در رأس عمليات امداد و نجات قرار دارد، اظهار داشت: اين استانداردسازي موجب مي شود ميزان امكانات و تجهيزات امداد و نجات كليه استان ها، شهرستان و شعب هلال احمر مشخص و در طول زمان هاي مختلف اين نيازها مرتفع شود.

معاون عمليات سازمان امداد و نجات هلال احمر با اشاره به موارد استانداردسازي امكانات و تجهيزات امداد و نجات سازمان هلال احمر، افزود: اين استانداردسازي شامل استاندارد تجهيزات ارتباطي و مخابراتي براي زمان بحران، استاندارد تشكيل ستادهاي عملياتي در مواقع بحران، استاندارد تجهيزات آموزشي و كمك آموزشي براي آموزش مردم و ترويج فرهنگ خود امدادي است.

به گفته وي ، علاوه بر اين ، تمامي استانداردهاي مورد نياز براي تجهيزات امداد و نجات هوايي و دريايي نيز در سازمان امداد و نجات هلال احمر بررسي و مشخص شده است. همچنين در رابطه با تعداد تجهيزات و امكانات زنده ياب ، سگ هاي تجسس نيز با توجه به حادثه خيزي كشور نيازسنجي شده است.

پرند همچنين به وضعيت انبارهاي هلال احمر ، نيازها ، مشكلات و كمبود اقلام امدادي هر استان اشاره كرد و گفت: با بررسي هاي انجام شده بر روي حوادث طبيعي 10 سال گذشته در كشور ، روند رو به رشدي داشته و بايد ميزان اقلام امدادي دپوشده در انبارهاي هلال احمر متناسب با ميزان حادثه خيزي ، وسعت هر شهر و جمعيت آن باشد.

وي افزود: هم اكنون در انبارهاي هلال احمر براي 2 درصد از جمعيت هر استان اقلام مورد نياز براي آسيب ديدگان نگهداري مي شود اما براساس استانداردهاي مشخص شده براي امداد و نجات در هلال احمر بايستي يك درصد از اين اقلام در شهرها و يك درصد در استان ها جهت پشتيباني ذخيره شود.

معاون عمليات سازمان امداد و نجات هلال احمر ، وضعيت انبارهاي هلال احمر را در استان تهران ويژه عنوان كرد و گفت: با توجه به وضعيت خاص تهران در بحث حادثه خيزي و جمعيت زياد آن، فراهم كردن 2 درصد اقلام امدادي در مواقع بحران براي استان تهران كفايت نمي كند، بنابراين ذخيره 10 درصد اقلام امدادي و احداث انبارهاي هلال احمر شامل 5 پايگاه اقماري، يك پايگاه بارانداز در كنار فرودگاه امام خميني و انبارهاي موجود براي 22 منطقه تهران ضروري است.

پرند در پايان خاطر نشان كرد: اعمال استانداردهاي مشخص شده براي تجهيزات و امكانات امداد و نجات در هلال احمر ما را به سمت امداد و نجات علمي، كارآمد و سريع هدايت خواهد كرد.

کد خبر 378481

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha