دكتر "محمدعلي محققي" در گفتگو با خبرنگار دانشگاهي مهر افزود: هماهنگي با استانداردهاي بين المللي، نيازهاي فعلي و نيازهاي قابل پيش بيني آينده نظام سلامت كشور موجب مي شود كه مدل آموزش پزشكي در كشور يك مدل مسئولانه و پاسخگو به همه نيازهاي سلامتي در حال و آينده باشد.
معاون آموزشي و امور دانشجويي وزارت بهداشت خاطرنشان كرد: خلاقيت و نوآوري از ديگر عرصه هاي تحول است و دانشگاه ها بايد علاوه بر پويايي در خلاقيت تا حدودي آزادي عمل داشته باشند و برنامه تحول در آموزش پزشكي نيز تا اندازه اي انعطاف پذير باشد كه به طور مرتب از نظر خلاقيت و نوآوري رو به رشد باشد.
وي توليد كنندگي به جاي مصرف كنندگي و توجه به ميراث علمي بشري را از ديگر عرصه هاي تحول در آموزش پزشكي برشمرد و اظهار داشت: موضوعات علمي در رشته ها و مقاطع علوم پزشكي بايد با حاكميت روح اخلاق پزشكي و تسري همه جانبه ارزش هاي متعالي همراه باشد و اين محدود به يك واحد درسي نيست، بلكه همه كلاس هاي درس، آزمايشگاه ها، صحنه هاي آموزش باليني بايد با در نظر گرفتن جنبه هاي اخلاق پزشكي، معنويات، رفتار حسنه با بيمار، مردم و همكاران همراه باشد.
آشنايي با تاريخ، تمدن و فرهنگ ايراني و اسلامي از عرصه هاي ضروري تحول در آموزش پزشكي
"محققي" آشنايي با تاريخ، تمدن و فرهنگ ايراني و اسلامي را از يكي از عرصه هاي ضروري تحول در آموزش پزشكي دانست و گفت: ايرانيان در فرهنگ پربار و تاريخ پر فراز و نشيب علمي خود ارزش هاي بسيار بالايي دارند و پويايي فرهنگ و تمدن اسلام و ايران آنقدر عظيم و بالا است كه همه دانشجويان بايد با اين فرهنگ غني و پر بار آشنا شوند تا روح خودباوري در آنها حاكم شود.
پژوهش نگر بودن ضرورت عرصه آموزشي است
وي اضافه كرد: پژوهش نگر بودن ضرورت عرصه آموزشي است و آشنايي با فناوري هاي نوين، كاربرد صحيح ابزار جديد و آشنايي با عوارض و كاربردهاي غلط و غير منطقي آن فناوري ها و همچنين اصول، فنون و روش هاي منطقي مصرف دارو، اصول صحيح نسخه نويسي، اصول صحيح تجويز آزمايشات و ساير روش هاي تشخيصي و درماني از نكات مهمي است كه متاسفانه در برنامه هاي فعلي آموزش پزشكي اين آموزه ها به طور كامل و صحيح منتقل نمي شود.
معاون وزير بهداشت ياد آور شد: پرداختن به مباحث ميان بخشي در علوم پزشكي و علمي بايد مورد توجه برنامه ريزان تحول آموزش پزشكي باشد.
آشنايي با شرايط غير قابل پيش بيني از وجوه تحول در آموزش پزشكي
وي افزود: آشنايي با خطاهاي پزشكي، عوارض پزشكي، جنبه هاي حقوقي و قانوني مربوط به بيماران و حرفه طب بايد مورد توجه تحولات جديد باشد. همچنين نحوه تعامل با همكاران و مشاوره پزشكي، آشنايي با شرايط غير قابل پيش بيني، حوادث غير مترقبه و شرايط ناخواسته از ديگر وجوه تحول در آموزش پزشكي است.
"محققي" ابراز اميدواري كرد: مجموعه اي از اين اصول در برنامه هاي جديد و مبتني بر جديدترين پيشرفت هاي علمي، مستند و منابع معتبر علمي در نظر گرفته شود.
نظر شما