به گزارش خبرنگار مهر، علی اصغر نخعیراد ظهر دوشنبه در نشست رئیس کمیسیون ویژه خطوط قطار شهری مشهد که در تالار شهر مشهد برگزار شد، با بیان اینکه قطار شهری یکی از ملزومات شهرهای بزرگ است که در مشهد با تاخیر راهاندازی شده است، اظهار کرد: خط دو میبایست در بهمن ماه ۹۲ به بهره برداری میرسید با وجود تلاشهایی که در حوزه مدیریت شهری در دورههای گذشته انجام شد تاکنون تنها ۱۷ درصد از لحاظ فیزیکی و هفت درصد از لحاظ مالی پیشرفت داشتهاست.
وی افزود: با شروع فعالیت شورای چهارم جلساتی مبنی بر بررسی و حل معضلات شهری به خصوص موضوع قطار شهری تشکیل و در مدت سه ماه برنامههایی در این راستا تدوین شد.
رئیس کمیسیون ویژه خطوط قطار شهری مشهد با بیان اینکه با انتخاب سریع شهردار و تغییر مبانی پیمان از قیمت قطعی به فهرست بها کار خود را آغاز کردیم، عنوان کرد: تنها مشکل موجود در بخش ارز، سه برابر شدن نرخ ارز و ایجاد مشکل برای پیمانکاران بود که برای ساخت و ساز ایستگاهها و تونل به دلیل افزایش ارز، ارزش کالا و اجرت پیمانکارها، خط دو قطار شهری پیشرفت فیزیکی قابل توجهی نکردهاست.
وی اضافه کرد: برای حل این مشکل، جلسه کمیسیون اقتصادی تشکیل شد و در بررسی با قرارگاه، شهرداری و کارشناسان مشخص شد که در تاخیرات به عمل آمده پیمانکار و کارفرما به یک اندازه مقصر بودهاند و دو راه اعم از شکایت از پیمانکار و یا جلوگیری از خسارت یکهزار میلیاردی به مردم موجود بود.
نخعی با بیان اینکه بعد از تهران، مشهد دومین شهری است که مصوبه تغییر پیمان را از دولت گرفتهاست، تصریح کرد: در سال ۹۲ این مصوبه تایید و در سال ۹۴ تصویب شد و مشهد از معدود شهرهایی است که با وجود تکمیل نشدن خط دو مجوز خط سه را گرفته است.
بهره برداری خط دو قطار شهری در بهمن ماه امسال
وی با اشاره به اینکه تعداد ۳۰ دستگاه قطار شهری در مشهد و بندرعباس وجود دارد که با توجه به اولویت داشتن صنعت داخل کشور مونتاژ این تعداد در داخل انجام میشود، اظهار کرد: با همین تعداد قطار میتوانیم کار خود را شروع کنیم زیرا با احداث خط دو کام مردم شیرین میشود، در همین راستا امیدواریم بتوانیم با تامین تابلوهای برق از فاز نخست خط دو قطار شهری تا میدان شهدا را در بهمن ماه جاری بهرهبرداری داشته باشیم، هرچند زمان بهرهبرداری از این خط فروردین ۹۶ است.
عضو شورای اسلامی شهر مشهد، با تاکید به اینکه خط دو قطار شهری ۸۰۰ میلیارد تومان افزایش هزینه داشتهاست که اگر تورم سه برابری نبود در سال ۹۱ این خط به بهرهبرداری میرسید، تصریح کرد: همچنین تاکنون برای این خط از قطار شهری هزار میلیارد تومان پرداخت شدهاست که برای آغاز خط چهارم به دلیل مشکلات مالی اجازه فعالیت نداریم و مدیران باید در سال ۹۷ برای این موضوع برنامهریزی کنند.
وی با اشاره به اینکه در فاز دوم خط قطار شهری مشهد حفاری۱۰۰ متر آغاز شدهاست، ادامه داد: کیفیت واگنهای خط دو از لحاظ کیفیت مرغوب و توسط مشاوران زیربط تایید شده است.
رئیس کمیسیون ویژه خطوط قطار شهری مشهد در رابطه با خط سه قطارشهری، گفت: برای احداث خط سه، شش هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان و برای ساخت تونل هزار و ۲۰۰ میلیارد تومان برآورد هزینه شدهاست.
نظر شما