۲۲ مهر ۱۳۹۵، ۱۶:۲۷

فیلم/ سینه‌زنی سنتی استان بوشهر

فیلم/ سینه‌زنی سنتی استان بوشهر

دشتی- مراسم سینه‌زنی سنتی در دهه اول محرم در نقاط مختلف استان بوشهر برگزار شد.

به گزارش خبرنگار مهر، یکی از ویژگی‌های عزاداری‌های ماه محرم در استان بوشهر، سینه‌زنی سنتی بوشهر است که با شکوهی خاص و ریتمی جذاب در نقاط مختلف استان برگزار می‌شود و علاقمندانی از نقاط مختلف کشور دارد.

هم‌صدایی و هم‌نوایی جمعیت یک‌رنگی، یک‌دلی و یگانگی جمع را بازگو می‌کند و این همه نشان دهنده ارادت، عشق و علاقه ایشان به واقعه خونبار کربلا و مولایشان امام حسین(ع) است.

این نوع سینه‌زنی بوشهر دارای سابقه‌ای طولانی است و در طول سال‌ها حفظ شده است و هم‌اکنون در دیگر نقاط کشور نیز از این نوع سینه‌زنی الگو گیری شده است.

مراسم سینه زنی بوشهر با نوحه خوانی شخصی که به عنوان پیشخوان یا سرخوان شناخته شده آغاز می‌شود. در ابتدای مراسم خردسالان، جوانان و دست اندرکاران مسجد گرد پیشخوان در وسط محل برگزاری مراسم حلقه‌ای دایره شکل تشکیل می‌دهند که به آن «بُر» می‌گویند.

سینه‌زن‌ها همراه با حرکت موزون پا، گرد پیش خوان می‌چرخند و  با همسرایی در جواب نوحه پیش‌خوان، او را همراهی می‌کنند. معمولا در هنگام همخوانی سینه زده نمی‌شود.

پس از اجرای چهار یا پنج نوحه مختلف زیر واحد زمانی که ریتم سینه‌زنی و نوحه‌ها به اوج می رسد نوحه خوان پس از مکثی که حدود ۱۰ تا ۱۲ ضربه سینه زنی به طول می‌انجامد با گفتن «واحد» دستوری را برای سینه زن ها صادر می کند. 

سینه زن ها که پیش از این همزمان و با جلو و عقب بردن پاها (برای دور خوردن) بر سینه های خود می‌کوبیدند، به پیروی از دستور واحد فقط یک بار آن هم با جلو آوردن پاهای راست به سینه زنی می پردازند و به این ترتیب ضربه های سینه زنی به نصف تقلیل می یابد.

واحد، اوج هیجان در مراسم عزاداری است. در این زمان فقط نوحه خوان است که می خواند و سینه زن سینه می‌زند ولی چیزی نمی‌خواند همه در شور و جذبه‌ای فرو می‌روند که حتی ضربه های دردناک دست بر روی سینه را احساس نمی کنند یا حتی به حالت غش و اغما می افتند.

کد خبر 3794592

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha