خبرگزاری مهر - گروه استان ها: اولویت دولت در حوزه عمرانی، تکمیل پروژههای نیمه تمام بوده و بودجههای عمرانی نیز بر این اساس توزیع میشود.
۱۴۶ پروژه ملی و ۲ هزار و ۷۵۰ طرح عمرانی نیمه تمام در استان فارس چشم انتظار اختصاص بیش از ۱۳۳ هزار میلیارد ریال اعتبار برای تکمیل شدن است که بر اساس گفته مسئولان ۱۷ سال زمان نیاز بوده تا اعتبار مورد نیاز این پروژهها مهیا شود.
جهرم نیز از جمله شهرستانهایی است که دارای چندین پروژه نیمه تمام عمرانی در بخشهای مختلف بوده که تحقق برخی از آنها همچون جاده جهرم-شیراز به آرزوی دیرینه مردم این شهرستان تبدیل شده است.
منطقه ویژه اقتصادی، پتروشیمی، بیمارستان فوق تخصصی، بیمارستان سوختگی، بیمارستان بخش سیمکان و چندین طرح نیمه تمام دیگر از جمله پروژههایی هستند که برای تکمیل آن نیازمند اعتبارات کلان بوده که بودجه دولتی کفاف اجرای آن را نمیدهد.
استفاده از اسناد خزانه اسلامی، نسخهای است که دولت برای تکمیل پروژههای نیمه تمام پیچیده است. بودجهای که به اعتقاد رئیس کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی تامین آن نیازمند حمایت مسئولان استانی و ریسکپذیر بودن آنها است.
اختصاص ۲۰ هزار میلیارد تومان از اسناد خزانه اسلامی برای تکمیل پروژههای عمرانی
محمدرضا رضایی در گفتگو با خبرنگار مهر به سهم ۱۲ میلیارد تومانی جهرم از اعتبارات ماده ۱۸۰ اشاره کرد و گفت: تخصیص کامل این میزان اعتبار به شهرستان جهرم مشخص نیست و باید نگاه مسئولان برای تکمیل پروژهها به سایر ظرفیتها از جمله اسناد خزانه اسلامی باشد.
وی با اشاره به اینکه بر اساس قانون بودجه، دولت امسال اجازه استفاده ۷ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان از اسناد خزانه اسلامی دارد، افزود: مجلس در اصلاحیه بودجه سال ۹۵ به دولت اجازه داد تا ۴۰ هزار میلیارد تومان اسناد خزانه منتشر کند تا از این طریق پروژههای نیمه تمام تکمیل و راهاندازی شود.
رئیس کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه ۲۰ هزار میلیارد تومان از اسناد خزانه اسلامی به بخش عمرانی اختصاص داده شده است، بیان کرد: سایر دستگاههای اجرایی باید تلاش کرده و از این ظرفیت ویژه استفاده کنند.
نزدیک به ۵۵ هزار میلیارد تومان برای تکمیل پروژه جاده جهرم-شیراز از خزانه اسناد استفاده شده در صورتیکه بودجه اختصاصی به این پروژه تنها ۱۰ هزار میلیارد تومان بوده است وی گفت: نزدیک به ۵۵ هزار میلیارد تومان برای تکمیل پروژه جاده جهرم-شیراز از خزانه اسناد استفاده شده در صورتیکه بودجه اختصاص داده شده به این پروژه تنها ۱۰ هزار میلیارد تومان بوده است.
رضایی از سایر دستگاههای اجرایی استان خواست تا با ورود به پروژههای جدید از ظرفیت اسناد خزانه استفاده کنند.
وی همچنین با تاکید به همراهی کردن ذیحسابان دستگاهها و ریسکپذیری مدیران برای اجرای طرحهای عمرانی گفت: در استان فارس به غیر از حوزه راه، سایر دستگاهها نتوانستند از خزانه اسناد استفاده کنند.
نماینده مردم جهرم در مجلس شورای اسلامی با اشاره به استفاده از اسناد خزانه در تکمیل بیمارستان فوق تخصصی جهرم، پروژههای آبرسانی و بهسازی مسیر جهرم-لار را از دیگر طرحهایی عنوان کرد که برای تکمیل آنها از اسناد خزانه اسلامی استفاده شده است.
رضایی با اشاره به اینکه از استاندار فارس میخواهیم تا ضمن برگزاری جلسات، ذیحسابان دستگاههای اجرایی را برای استفاده از اسناد خزانه اسلامی در پروژههای عمرانی توجیه کند، ادامه داد: چنانچه اجازه استفاده از این اسناد داده نشود، ظرفیت اختصاص یافته به استان فارس در بهرهمندی از این امکان از دست میرود.
وی با گلایه از برخوردار بودن استان فارس از نگاه مسئولان کشور، تصریح کرد: این در حالی اتفاق افتاده که فارس استانی محروم بوده و نگاه دولتمردان نسبت به این استان باید تغییر کند.
رئیس کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه نرخ بیکاری در استان فارس بالا است، ادامه داد: مردم استان فارس در حالی چوب برخورداری میخورند که از وجود صنعت در استان بیبهره هستند.
رضایی با اشاره به اینکه ذیحسابان دستگاههای اجرایی استان با خود تحریمی جلو پیشرفت فارس را میگیرند، ادامه داد: شاهدیم برای اجرای برخی طرحها نزدیک به ۲۰ بار با یک دستگاه تماس گرفته میشود اما با عدم همکاری روبهرو هستیم.
نظر شما