به گزارش خبرگزاري مهر، در يكي از اين پژوهش ها دانشمندان مركز مطالعات سرطان و ييواستاتيك در سياتل با تركيب شاخص تراكم بافت پستان با ساير شاخص هاي پيش بيني كننده احتمال ابتلا به سرطان پستان به اهميت كلينيكي اين شاخص پي بردند.
در زنان در سنين پيش از يائسگي عواملي چون سن، تراكم بافت پستان، سابقه خانوادگي ابتلا به سرطن پستان و اقدامات جراحي انجام شده روي سينه عوامل خطر ساز ابتلا به سرطان سينه محسوب مي شوند.
در زنان يائسه علاوه بر فاكتورهاي فوق عواملي چون نژاد، شاخص جرم بدن، روند طبيعي يا غير طبيعي يائسگي، درمان هاي هورموني و نتايج ماموگرافي هاي به عمل آمده در پيش بيني ابتلا به سرطان داراي ارزش است.
دانشمندان مركز ملي سرطان در بتسدا واقع در مريلند با ارتقا مدل بررسي عوامل خطر ساز سرطان در زناني كه از طريق ارزيابي هاي مرتب و ساليانه ماموگرافي مطالعه مي شدند، دريافتند: تراكم بافت پستان، وزن، سن، سن مادر در اولين زايمان موفق ، تعداد دفعات نمونه برداري از بافت پستان و تعداد بستگان درجه اول مبتلا به بيماري سرطان پستان در تعيين خطر ابتلا به بيماري هاي بدخيم پستان از اصلي ترين عوامل خطر محسوب مي شوند.
زنان با تراكم بالاي بافت پستان در خطر بيشتري براي ابتلا به سرطان سينه هستند. اين شاخص زنان را در هر سني چه پيش از يائسگي و چه قبل از آن تحت تاثير قرار مي دهد.
بر اساس نتايج اين مطالعه كه در نشريه Journal of the National Cancer Institute به چاپ رسيده است اگرچه هنوز دلايل علمي توجيه كننده ارتباط تراكم بافتي پستان با سرطان تشخيص داده نشده است ولي پيگيري دقيق تر زنان به خصوص در زناني كه ميزان اين شاخص در آنها بالاست به كاهش مرگ و مير ناشي از سرطان سينه كمك مي كند.
بر اساس نتايج تحقيقات دانشمندان مركز ملي سرطان مريلند :
تراكم بافت پستان تعيين كننده شانس ابتلا به سرطان سينه است
تحقيقات جديد حاكي است شاخص تراكم بافت پستان دقيقا به اهميت سن زنان در تعيين احتمال ابتلا به سرطان پستان معتبر است.
کد خبر 379712
نظر شما