به گزارش خبرنگار مهر، رضا رزمی در نشست کمیسیون کشاورزی اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی بیرجند با اشاره به اینکه چهار هزار هکتار از اراضی کشاورزی این شهرستان زیر کشت محصول زرشک است، عنوان کرد: از این میزان سه هزار و ۴۰۰ هکتار اراضی بارور است که پیش بینی می شود ۱۵ هزار تن زرشک برداشت شود.
وی با بیان اینکه نرخ گذاری پایه بر اساس عرضه و تقاضا انجام می شود، ادامه داد: شرایط محصول، نوع، منطقه، زمان برداشت و غلظت شیرآبه از عوامل تاثیر گذار بر روی قیمت است.
معاون جهادکشاورزی قاین عنوان کرد: با توجه به عوامل موجود متوسط قیمت خرید تضمینی در این شهرستان به صورت عادلانه سه هزار تا چهار هزار تومان باشد.
۷۰ درصد محصول زرشک به صورت خشک در بازار عرضه می شود
وی بر بازاریابی و تبلیغات برای این محصول استراتژیک استان تاکید کرد و افزود: هم اکنون ۳۰ درصد زرشک به صورت تازه خوری و ۷۰ درصد به صورت خشک در بازار عرضه و به فروش می رسد.
معاون جهادکشاورزی قاین عنوان کرد: باید مصرف تازه خوری و خواص زرشک برای جامعه اطلاع رسانی و تبلیغات لازم صورت گیرد.
وی با بیان اینکه باید بین عرضه و تقاضا تعادل ایجاد کنیم ، گفت: جهاد کشاورزی سه تا ۵ درصد محصول کشاورزان را می تواند خریداری کند و بیشترین سهم خرید را حامیان بازار، دلالان و تجار دارند.
وی با اشاره به فعالیت چهار واحد صنعتی در حوزه زرشک در شهرستان قاین گفت: رقمی که این واحدها از کشاورزان خریداری کنند قیمت را تحت الشعاع قرار می دهد.
رزمی با اشاره به مشکلات مالی کارخانه کنسانتره زرشک قاین گفت: باید از سرمایه گذاران در این بخش حمایت کنیم.
وی با اظهار تاسف از اینکه انحصار زعفران از استان خراسان جنوبی و استانهای خراسان بیرون رفته است، افزود: اگر برنامه ریزی و حمایت های لازم از کشاورز و سرمایه گذار در این بخش نشود در سال های آینده باید شاهد باشیم زرشک که هم اکنون ۹۰ درصد تولید آن متعلق به خراسان جنوبی است از انحصار استان خارج شود.
وی با تاکید بر اینکه باید صنایع تبدیلی و تکمیلی در این بخش را فعال کنیم، ادامه داد: تبلیغات، اطلاع رسانی و تولید بهداشتی تاثیر بسزایی در فروش محصول دارد.
رزمی عنوان کرد: دلالالان به سمت ایجاد قیمت های کاذب در بازار هستند که باید جلوی این امر گرفته شود.
نظر شما