به گزارش خبرنگار مهر، مرتضی موسوی ظهر یکشنبه در نشست خبری گفت: بیماری تنبلی چشم یکی از شایع ترین دلایل کم بینایی شدید و نابینایی در دنیا و در ایران است و با اقدامات کم قابل پیشگیری و درمان است و در اولویت طرحها سازمان بهزیستی کشور قرار دارد و هر ساله توسط مربیان مهدهای کودک و گروههای همیار آموزش دیده انجام می شود.
وی افزود: چون بیشترین دوره تکامل چشم بین رده سنی سه تا شش سال است بدین لحاظ این دوران ،دوران طلایی تشخیص و پیشگیری بیماری تنبلی چشم است.
وی اضافه کرد: در دنیا بین دو تا پنج درصد کودکان مبتلا به بیماری تنبلی چشم هستند در کشورما نیز ۱.٤ درصد کودکان مبتلا به این بیماری و در استان فارس در سال ۹۴ بین دو تا۲.۵ درصد کودکان مبتلا به بیماری تنبلی چشم بودند یعنی از میانگین کشوری بالاتر هستیم.
مدیرکل بهزیستی استان فارس بیان کرد: یکی از دلایلی که در استان فارس آمار این بیماری از میانگین کشوری بیشتر است تعداد زیاد ازدواجهای فامیلی است.
وی افزود: در سطح استان هزارو۷۴٠ پایگاه این طرح را انجام می دهند که ۹۵ پایگاه ثابت و هزارو ٦۴۵ پایگاه سیار هستند.
وی اضافه کرد: سال گذشته جامعه هدف ما که کودکان سه تا شش سال در استان هستند ۲۴٠ هزار نفر بودند که ۲٠۴ هزار نفر معاینه شدند و ۸۹۵ کودک مبتلا به بیماری تنبلی چشم شناسایی شدند.
وی توضیح داد: ابتدا کودکان با کمک مربیان مهدها و گروههای همیار آموزش دیده مورد معاینه قرار می گیرند و اگر مورد مشکوکی شناسایی شود به کارشناس بینایی سنجی ارجاء می شود و کارشناس با تخصص بالاتری مورد را بررسی می کند و چنانچه کودکی بیماری چشمی داشته باشد به چشم پزشک معرفی می شود سازمان بهزیستی تا مراحل آخر درمان حتی اگر نیاز به عمل جراحی باشد خانواده کودک بیمار کم بزاعت را حمایت کامل می کند.
موسوی بیان کرد:امسال ۲۴۷ هزار کودک سه تا شش سال در استان فارس هستند که هدف گزاری سازمان بهزیستی استان فارس معاینه ۱٠٠ درصدی این کودکان است.
وی افزود: شروع انجام طرح غربالگری بیماری تنبلی چشم از اول آبانماه کلید خورده و تا پایان آذرماه ادامه دارد .
وی ادامه داد: سال گذشته چهار هزارو ۱۵۶ کودک دچار سایر اختلالات چشمی بوده اند که بصورت رایگان درمان شدند و تعداد ۱٠۳ کودک توسط پزشکان خیر استان بصورت رایگان تحت عمل جراحی قرار گرفتند.
وی افزود: تعداد هزارو ۷۳٠ نفر مربی مهد کودک و همیاران،۳۵ نفر بینایی سنج و شش پزشک ما را در این طرح یاری می کنند.
مدیرکل بهزیستی استان فارس تشریح کرد: خانواده ها برای معاینه کودکان سه تا شش سال خود در شهرها به نزدیکترین مهد کودک به محل زندگی خود و در روستاها به مراکز بهداشت مراجعه نمایند.
وی اضافه کرد: بعضی از خانواده ها که کودک سه تا شش سال دارند تصور می کنند یکبار معاینه در دوره سنی مذکور کفایت می کند در صورتی که صحیح نیست ،لازم است هر ساله بچه هایی که در این دوره سنی قرار دارند مورد معاینه قرار گیرند که احیانا درصد خطایی در دوره قبل بوده در سال بعد دیده شود.
لازم به ذکر است که زنگ پیشگیری از تنبلی چشم امسال بطور نمادین در مهد کودک فرهنگ واقع در میان رود با حضور مدیرعامل سازمان بهزیستی استان فارس و دیگر مسولان این سازمان نواخته شد.
نظر شما