۳ آبان ۱۳۹۵، ۲۱:۳۳

دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر کرمان:

اثرات مخرب روان گردان ها را جدی بگیرید/شناسایی ۲۰۰ نوع مواد مخدر

اثرات مخرب روان گردان ها را جدی بگیرید/شناسایی ۲۰۰ نوع مواد مخدر

کرمان - دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان کرمان با هشدار در خصوص اثرات مخرب مصرف روان گردان ها گفت: ۷۰ درصد علت گرفتاری افراد در دام اعتیاد عدم آگاهی از اثرات مواد مخدر است.

به گزارش خبرنگار مهر، حسین چناریان عصر دوشنبه در کنفرانس مطبوعاتی اولین جشنواره عکس و پوستر خشت اول با موضوع پیشگیری از آسیب های اجتماعی در موزه صنعتی کرمان گفت: هر زمان بحث مواد مخدر پیش می آید انتظار افکار عمومی مقابله و عرضه مواد مخدر است و هنوز شاید برداشت و نگرش کلی جامعه ما در ارتباط با بحث مبارزه با مواد مخدر همان نگاه مقابله ای و پلیسی و برخورد فیزیکی است.

چناریان بیان کرد: هر پدیده اجتماعی یک علت و معلول دارد و بحث مواد مخدر یک پدیده هوشمند، هدفمند، توانمند و مشتری گراست.

دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر کرمان با اشاره به اینکه دامنه عرضه مواد اعتیادآور گسترده شده است، افزود: امروز دغدغه بهداشت جهانی بحث اعتیاد به مواد مخدر است.

وی بیان کرد: پیچیدگی و گستردگی حوزه عرضه مواد اعتیادآور باعث درگیر شدن حوزه های اجتماعی و امنیتی در این مسئله شده است؛ باید شناخت خوبی در رابطه با مواد مخدر شکل گیرد و این بحث را بیشتر از گذشته جدی گرفت.

چناریان گفت: اگر در گذشته موادی مانند تریاک، قلیان و دخانیات را جدی می گرفتیم و به عنوان عوامل آسیب زا اعلام و خوب مدیریت می کردیم امروز نگران ورود مواد روان گردان و توهم زا در جامعه نبودیم.

دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر کرمان با اشاره به اینکه دوران نصیحت و صحبت کردن در خصوص مواد مخدر گذشته است، گفت: امروز باید به صورت عملی وارد میدان شویم و اکنون دوره مداخله است و یکی از راه های مداخله وارد کردن هنر به این عرصه است.  

وی با اشاره به اینکه افغانستان کشور تولید و صادرکننده مواد مخدر بوده و با هشت کشور همسایه است، گفت: امسال سازمان بهداشت جهانی؛ جمهوری اسلامی ایران را به عنوان اثرگذارترین و اثربخش ترین کشور در بحث مبارزه با مواد مخدر معرفی کرده است.

چناریان افزود:اعتیاد یک عامل مجرمانه نیست و یک بیماری جسمی، روحی، روانی و اجتماعی است و تنها با درمان مشکل حل نمی شود و باید به این بیماری به صورت جامع نگاه کرد.

وی با بیان اینکه تنها یک بعد این بیماری جسمانی است، گفت: متاسفانه هزاران نفر از افراد در دام اعتیاد که این بیماری را ترک کرده اند در خانواده ها پذیرفته نمی شوند و این در صورتی است که باید از این بیماران حمایت همه جانبه به خصوص از سوی خانواده و دوستان شود.

چناریان تغییر نگرش در مردم و جامعه نسبت به معتادان و ایجاد نهادها و ان. جی. او های غیردولتی در رابطه با حمایت از بیماران معتاد را لازم دانست و گفت: بیماری افراد مبتلا به به سرطان و یا بیماری های قلبی تنها بر روی خود فرد تاثیرگذار است اما اعتیاد اثرات اجتماعی به همراه دارد و وقتی فرد معتاد نتواند مشکل خود را در جامعه حل کند مطمئنا جامعه نیز درگیر آن مشکل خواهد شد.

وی با اشاره به تحقیقات انجام شده در سه گروه سنی گفت: ۷۰ درصد علت اعتیاد عدم آگاهی از اثرات مواد مخدر است و کنجکاوی، دوست ناباب و غفلت خانواده ها دلایل بعدی اعتیاد است.

چناریان با اشاره به اینکه بیش از ۲۰۰ نوع مواد مخدر تا به حال شناخته شده است، گفت: امروز زمانی است که باید مبارزه با مواد مخدر را متوازن کنیم به همین اندازه که در حوزه های مقابله با مواد مخدر تلاش می کنیم باید در حوزه کاهش تقاضا نیز همت جدی تری داشته باشیم.

وی گفت: هنر در جامعه می تواند در راستای کاهش و پیشگیری از این معضل در جامعه وارد عمل شده و آن را به صورت برجسته و تاثیرگذار نشان دهد و همچنین باید بتوانیم مسئولیت اجتماعی گسترده ای در سطح جامعه ایجاد کنیم.

کد خبر 3805169

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha