۴ آبان ۱۳۹۵، ۱۸:۳۶

رئیس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان غربی:

امسال ۱۶۵ ناظر فنی گندم در استان بکارگیری شد

امسال ۱۶۵ ناظر فنی گندم در استان بکارگیری شد

ارومیه – رئیس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان غربی گفت: در سال زراعی جاری در حدود ۱۰درصد از مجموع اراضی آبی زیر کشت گندم در استان، ۱۶۵ ناظر فنی گندم به کارگیری خواهد شد.

به گزارش خبرنگار مهر، اسمعیل کریم زاده ظهر سه شنبه در اولین گردهمایی ناظرین فنی گندم در استان در سال زراعی جاری با اشاره به شعار محوری سال و اهمیت پایداری و رونق تولید در اقتصاد کشور اظهار داشت: پنج رویکرد اقتصاد مقاومتی شامل حمایت از تولید داخلی با رویکرد درون زایی و برون نگری، دانش محور کردن تولید، استفاده از توان مردم فغال در عرصه های مختلف کشاورزی در سازمان جهاد کشاورزی اجرا می شود و بهترین مجموعه اجرایی در جهت تحقق اهداف اقتصاد مقاومتی در بین دستگاههای اجرایی جهاد کشاورزی است.

وی با بیان اینکه گندم از اساسی ترین محصولات استراتزیک زیر کشت اراضی زراعی در آذربایجان غربی است و ضروری ترین نیاز جامعه امروز است، افزود: سالانه در حدود۳۵۰تا ۳۶۰ هزار هکتار از اراضی استان زیر کشت گندم می رود و در این راستا برای افزایش راندمان تولید نیاز به به کارگیری یافته های جدید و تکنولوژی روز در سرمزرعه داریم به طوری که در سال زراعی ۹۵-۹۴ در حدود ۷۳۰ هزار تن گندم در سطح استان تولید شد که این امر در سایه زحمات و تلاشهای بهره برداران و حضور و نظارت ناظرین گندم در سرمزرعه بودکه در تولید این محصول به خودکفایی رسیدیم.

کریم زاده خاطر نشان کرد: ما معتقدیم تقویت تشکلها و نهادهای غیر دولتی مخصوصا" سازمان نظام مهندسی کشاورزی در راستای توانمندسازی و تقویت جهاد کشاورزی است که با افزایش دانش کشاورزان توسط ناظرین فنی علاوه بر افزایش راندمان تولید، هزینه های تولید کاهش یافته و در آمد کشاورزان نیز ارتقا می یابد.

رئیس سازمان نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی استان نیز در این گردهمایی از ناظرین به عنوان همیار و همراه کشاورز و عامل تغییر یاد کرد و افزود : ۵۰ درصد مجموع اراضی زراعی استان زیر کشت غلات می باشد و ناظرین در ۸ محصول زراعی و ۴ محصول باغی جهت امر نظارت و همراهی با کشاورزان در اراضی زراعی و باغی بکار گرفته خواهند شد.

امین آقایی ادامه داد: سطح کارکرد هر ناظردر یک سال زراعی در حدود ۵۰ هکتار در نظر گرفته شده تا ناظرین بتوانند بیشتر در کنارکشاورزان حضور داشته باشند و تجارب و آموخته های خود را به کشاورزان منتقل کنند.

وی در ادامه با بیان اینکه روند فعلی به کار گیری ناظرین با سالهای گذشته متفاوت است و ارزیاب عملکرد ناظرین خود کشاورزان هستند، توصیه های فنی لازم در مورد کاشت داشت و برداشت گندم از قبیل استفاده از ارقام اصلاح شده، رعایت تاریخ کاشت، عمق کاشت و ... را ارائه کرد.

معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان غربی گفت: پایداری تولید گندم با رعایت تاریخ کشت و به کارگیری توصیه های فنی از قبیل رعایت تاریخ مناسب کاشت، مصرف بذر توصیه شده و مناسب کود و تغذیه گیاه در مزارع محقق می شود.

عبداله فتح الله زاده افزود: ۱۷.۲درصد از اشتغال کشوری در زمینه کشاورزی است اما این میزان در استان که قبلا" در حدود ۳۵ درصد بود به ۳۲ درصد در سالهای اخیر تقلیل یافته ولی با توجه میانگین کشوری این میزان اشتغال رقم قابل توجهی است.

وی افزود: بهترین تاریخ کشت از اول تا آخر مهر ماه در گندم دیم و تا ۱۵ آبان در گندم آبی می باشد و به ازای یک روز تاخیر در کشت باید یک کیلو به بذر مصرفی در اراضی اضافه شود و راندمان تولید کاهش می یابد.

معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان غربی ادامه داد: میزان کودمصرفی از ۱۷۰ هزار تن به ۶۰ هزار تن در طی سالهای اخیر کاهش یافته و مصرف کودهای الی زیستی و میکرو جایگزین کودهای شیمیایی شده و همزمان با کاهش مصرف کود، آب مصرفی در بخش کشاورزی نیز کاهش یافته است.

مدیر زراعت سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان غربی نیز در این گردهمایی اظهارکرد: از عوامل موثر در افزایش متوسط عملکرد گندم می توان به مدیریت مزرعه، تغذیه مناسب، انجام اصولی عملیات خاک ورزی حفاظتی، توسعه کشت واریته های گندم معرفی شده و مقاوم به بیماریها و افزایش کمی و کیفی عملکرد گندم اشاره کرد.

جمشید دارا در ادامه با اشاره به سایر عوامل و فاکتورهای افزایش تولید گندم اضافه کرد: اقلیم و شرایط اب و هوایی در حدود ۳۵ درصد، خاک ۹ درصد، بذور اصلاح شده، ارقام پربازده و رعایت اصول به زراعی و توصیه های فنی نقش بسزایی در بالابردن راندمان تولید در واحد سطح دارد.

جعفر وحدت مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی استان نیز در این گردهمایی در مورد آفات، بیماریها و علفهای هرز گندم توضیحاتی را ارائه نمود و اظهارکرد: در سال جاری ۱۷۶ تا ۱۸۰ هزار هکتار از اراضی کشاورزی استان عملیات مبارزه با آفات انجام شده است.

 وی در ادامه بر لزوم مبارزه صحیح با علفهای هرز و کنترل آفات و بیماریهای گندم و کنترل سن گندم در مراحل ریزش سن توسط ناظرین تاکید کرد.

عدم توجه به تناوب زراعی و رعایت الگوی کشت توسط چغندرکاران در پیرانشهر علت ازدحام کامیون ها در درب ورودی کارخانه قند این شهرستان در روزهای اخیر بوده است.

کد خبر 3806122

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha