۵ آبان ۱۳۹۵، ۱۱:۰۰

دبیر شورای مبارزه با مواد مخدر لرستان:

طرح جمع‌آوری معتادان خیابانی کلید خورد/ ارائه آموزش‌های پیشگیری

طرح جمع‌آوری معتادان خیابانی کلید خورد/ ارائه آموزش‌های پیشگیری

خرم آباد- دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر لرستان از اجرای طرح جمع آوری معتادان خیابانی در این استان خبر داد.

غلامرضا آقامیرزایی در گفت‌وگو با خبرنگار مهر، با بیان اینکه از سال گذشته شروع خوبی در همه حوزه های مبارزه با مواد مخدر داشته ایم، اظهار داشت: در دستور کار قرار دادن آموزش، دانش آموزان و معلمان در سطح استان یکی ازمهمترین کارهایی بود که در سال ۹۴  انجام گرفته است.

ارائه آموزش های پیشگیری از اعتیاد به معلمان و دانش آموزان

وی با اشاره به اینکه طی سال گذشته در مرکز دو استان کشور آموزش پیشگیری از اعتیاد دانش آموزان مقطع دوم متوسطه، والدین و معلمان این مقطع صورت گرفته است، گفت: در شهریور ماه سال جاری به ۱۳۰ نفر مدرس که از بین معلمین آموزش و پرورش استان انتخاب شدند آموزش های لازم داده شده که این آموزش ها در یک کارگاه آموزشی با حضور یک مدرس توانمند کشوری برگزار شد.

دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر لرستان بیان داشت: یکی از برنامه های ما آموزش ۱۵۷ هزار و ۵۰۰ نفر در سال تحصیلی ۹۶-۹۵ است که این تعداد شامل ۵۰ هزار نفر دانش آموزان مقطع دوم متوسطه، ۱۰۰ هزار نفر والدین دانش آموزان و هفت هزار و ۵۰۰ نفر نیز معلمین این مقطع است.

آقامیرزایی با بیان اینکه تا پایان آبان ماه سال جاری در مرکز استان لرستان آموزش ۲۰ هزار نفر دانش آموز، ۴۰ هزار نفر والدین و هزار و ۸۰۰ نفر معلمان این مقطع انجام می شود، عنوان کرد: این آموزش ها را با دقت نظر بیشتری در ۱۰ شهرستان دیگر ادامه خواهیم داد.

باید به سمت کاهش تقاضای مواد مخدر حرکت کنیم

وی با اشاره به اینکه حدود ۲۳ دستگاه از دستگاه های اجرایی استان عضو کمیته فرهنگی پیشگیری هستند، افزود: مهمترین کمیته، کمیته فرهنگی پیشگیری است که بیشتر دستگاه های اجرایی نیز عضو این کمیته هستند.

دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر لرستان اضافه کرد: سپاه، نیروی انتظامی، لشکر ۸۴، معاونت پیشگیری دادگستری و ... دستگاه های عضو کمیته فرهنگی پیشگیری هستند.

آقامیرزایی با بیان اینکه ما با همه دانشگاه های استان تفاهم نامه ای  منعقد کرده ایم که بر اساس آن موضوع پیشگیری را در مجموعه خود به صورت روتین انجام دهند، افزود: موضوع پیشگیری بسیار فوری جوابگو نیست.

وی با اشاره به اینکه اجتماعی شدن مبارزه با مواد مخدر زمانی اتفاق می افتد که همه خانواده ها در این عرصه ورود پیدا کنند و به سمتی برویم که تقاضا کاهش پیدا کند.

دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر لرستان با بیان اینکه نتیجه موضوع پیشگیری زمانی حاصل می شود که تقاضا کاهش یابد، اظهار داشت: خانواده ها با آشنایی با مواد مخدر می توانند فرزندانشان را در امر پیشگیری از اعتیاد کمک کنند.

فعالیت ۱۵۵ مرکز ترک اعتیاد

آقامیرزایی بیان داشت: حدود ۸۰ سازمان های مردم نهاد در حوزه پیشگیری و درمان اعتیاد در استان لرستان وجود دارد.

وی  با بیان اینکه سازمان های مردم نهاد پل ارتباطی بین دولت و مردم محسوب می شوند، گفت: در سال ۹۵ حدود ۹۰ درصد کارهای سالروز جهانی مبارزه با مواد مخدر را به سمن ها محول کرده ایم.

دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر لرستان اضافه کرد: در مجموع ۱۵۵ مرکز ترک اعتیاد در لرستان وجود دارد که موضوع ارائه خدمات درمانی به آسیب دیدگان از اعتیاد را انجام می دهند.

آقامیرزایی با اشاره به اینکه تعداد مراکزترک اعتیاد و مراکز  اقامتی ما در شهرستان ها تا نیمه اول سال ۹۴ بسیار محدود بوده است، افزود:در حال حاضر در استان لرستان به تعداد کافی مراکز درمانی و ترک اعتیاد وجود دارد.

وی به مشکل عدم انتخاب مسیر صحیح درمان توسط خانواده ها و فرد آسیب دیده در حوزه درمان اشاره کرد و بیان داشت: در این راستا از مردم می خواهیم که برای درمان فرزند خود به مراکز مجاز ترک اعتیاد مراجعه کنند.

طرح جمع آوری معتادان خیابانی کلید خورد

دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر لرستان با اشاره به اینکه ظرف یک ماه آینده ظرفیت مرکز ماده ۱۶ به سه برابر افزایش پیدا خواهد کرد، گفت: در این مرکز معتادان خیابانی را که در سطح شهرستان های استان وجود دارند با دستور قضایی جمع آوری و به مرکز ماده ۱۶ ارجاع داده می شوند.

آقامیرزایی با بیان اینکه مرکز ماده ۱۶ کار درمان انجام نمی دهد، عنوان کرد: این مرکز کار کاهش آسیب را به عهده دارد.

وی با اشاره به اینکه طی سال ۹۵ در شهرستان ها تیم پایش شهرستان ها تشکیل شده است، افزود: در این تیم ها افراد آموزش دیده با فرمت های خاصی که در اختیار دارند به مراکز مراجعه و آن ها را پایش می کنند.

دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر لرستان با بیان اینکه استان لرستان در بحث مبارزه با مواد مخدر طی سه سال گذشته تا کنون جزء استان های برتر بوده است، عنوان کرد: استان لرستان در این راستا شش پله صعود داشته است.

آقامیرزایی اظهار داشت: از ابتدای سال تا کنون حدود ۳۰۰ هزار نفر را در حوزه پیشگیری تحت آموزش قرار داده ایم.

وی گفت: امیدوارم روزی که بتوانیم هم پای با سایر استان ها و کشور جمهوری اسلامی ایران با این بحران هزاره سوم به بهترین شکل مقابله و مبارزه کرده و آن را ریشه کن کنیم.

کد خبر 3806572

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha