به گزارش خبرنگار مهر، محسن اسفندیاری ظهر چهارشنبه در دیدار با نماینده ولی فقیه در خراسان جنوبی بابیان اینکه سازمان تعاون روستایی خراسان جنوبی در سال ۸۳ شکل گرفت، اظهار کرد: در حال حاضر ۲۰۶ تشکل در سطح استان وجود دارد.
وی با اشاره به اینکه تأمین موجبات پیشرفت، گسترش و تقویت تعاون و توسعه عملیات اقتصادی، بازاریابی، بازرگانی و خدمات تعاونی در روستاها از اهداف مهم سازمان تعاون روستایی است، افزود: وظایف هدایتی، حمایتی و نظارتی و مراقبت از رسالتهای اصلی سازمان است.
مدیر سازمان تعاون روستایی خراسان جنوبی بابیان اینکه تعداد هفت اتحادیه تعاونی شهرستانی و هفت اتحادیه استانی در شبکه سازمان تعاون روستایی خراسان جنوبی وجود دارد، بیان کرد: همچنینی تعداد ۵۷ شرکت تعاونی روستایی وجود دارد که هزار و ۶۱۵ روستا را تحت پوشش دارد.
وی با اشاره به اینکه ۷۶ شرکت تعاونی کشاورزی نیز در استان وجود دارد، تصریح کرد: ۱۸ شرکت تعاونی روستایی زنان در استان فعالیت دارند که ۸۳ روستا را تحت پوشش دارند.
اسفندیاری با اشاره به وجود ۳۴ شرکت تعاونی تولید روستایی در ۵۹۴ روستا، اظهار داشت: هفت شرکت سهامی زراعی نیز با تحت پوشش قرار دادن ۱۰۶ روستا در استان فعالیت میکنند.
وی بابیان اینکه ۱۵۷ هزار نفر عضو تشکلها هستند، گفت: ۸۳۵ نفر اشتغال زایی مستقیم در شرکتها داشتهایم.
مدیر سازمان تعاون روستایی خراسان جنوبی با اشاره به اینکه کار خرید تولیدات کشاورزی چه به صورت تضمینی و چه به صورت توافقی در اختیار سازمان تعاونی روستایی استان است، افزود: سال گذشته ۱۷ هزار و ۵۰۰ تن گندم و ۱۱ هزار تن جو توسط تشکل های تعاون روستایی خریداری شده است.
وی بابیان اینکه طی دو سال گذشته با مدیریتی که در سطح شرکتها صورت گرفته است خرید پنبه به صورت توافقی را نگه داشتهایم، عنوان کرد: سال گذشته یک هزار و ۵۰۰ تن انار نیز از کشاورزان خریداری شده است.
اسفندیاری با اشاره به اینکه استان خراسان جنوبی اولین استانی است که ۱۱ شرکت تعاونی آن از صندوق مهر کارآفرین امید وامهای با درصد کم و حتی در نقاط مرزی با صفر درصد دریافت کرده است، گفت: باید با ایجاد اشتغال پایدار از مهاجرت مردم روستا به شهر جلوگیری شود.
وی بابیان اینکه طبق آمار سرشماری سال ۹۰ تنها ۲۸ درصد جمعیت کشور در روستاها ساکن هستند، بیان داشت: باید به سمتی پیش برویم که حداکثر بهره برداری را از منابع آبی داشته باشیم.
جواد غریبی، مدیرعامل اتحادیه دامداران خراسان جنوبی نیز در این دیدار اظهار کرد: تولید شیر در استان روزانه ۱۲۰ تن است که گاهی نیز به ۲۰۰ تن نیز میرسد.
وی با اشاره به اینکه سه میلیون واحد دامی در استان وجود دارد، افزود: قیمت گوشت و قیمت شیر از مشکلات دامداران در سطح کشور است که امیدواریم با پیگیریهای مسئولین کشور برطرف شود.
مدیرعامل اتحادیه دامداران خراسان جنوبی ادامه داد: استان خراسان جنوبی دومین استان پرورش دهنده شتر در کشور است.
علیرضا یوسف فرد، مدیرعامل اتحادیه زنبورداران خراسان جنوبی در این دیدار بابیان اینکه زنبورداری مسئلهای مهم است چراکه خداوند متعال نیز در قرآن به این مسئله اشاره کرده است، اظهار داشت: متاسفانه برخی از کشاورزان و باغداران از حضور زنبوران در باغها جلوگیری میکنند.
وی با اشاره به اینکه استان خراسان جنوبی طی پنج سال گذشته تنها استانی بوده است که عسل آن کیفیت عالی داشته و حرف اول را نه تنها در کشور بلکه در جهان می زند، گفت: گاهی از باغداران و کشارزان برای ورود زنبوران به باغها وجه نقد طلب میکنند که قابل پی گیری است.
مدیرعامل اتحادیه زنبورداران خراسان جنوبی از تولید سالانه ۱۲۰ تن عسل در استان خبر داد و بیان داشت: یک هزار و ۲۰۰ زنبور دار نیز در استان وجود دارد.
فاطمه ذاکریان، مدیرعامل شرکت تعاونی روستایی زنان خراشاد نیز بابیان اینکه شرکت تعاونی روستایی زنان خراشاد در سال ۱۳۸۲ تأسیس شده است، اظهار کرد: شرکت زنان روستای خراشاد نیز ۳۰۰ عضو دارد.
وی با اشاره به اینکه شرکت تعاونی زنان خراشاد بیشترین اشتغال زایی را در سطح کشور داشته است، گفت: این شرکت با کشورهای خارجی نیز تعاملاتی برقرار کرده است.
مدیرعامل شرکت تعاونی روستایی زنان خراشاد بابیان اینکه عبا بافی از فعالیتهای جدید این شرکت است، گفت: این اتحادیه در حال حاضر در هتل میثاق مشهد غرفه فروش دارد.
نظر شما