به گزارش خبرنگار مهر، حسین پوست چی عصر چهارشنبه در کارگاه آموزشی پرسشگران و مصاحبه کنندگان طرح ملی کوهورت دریاچه ارومیه با بیان اینکه طرح ملی پرشین کوهورت با پوشش ۲۰۰هزار نفر جمعیت در دست اجراست اظهارداشت: این طرح با اولویت بررسی علل مرگ و میر بیمارای های قلبی و عروقی، سکته های قلبی و مغزی و سرطان ها در تمام مناطق کشور درحال اجراست.
وی ادامه داد: بخشی از این طرح بنام طرح ملی کوهورت دریاچه ارومیه با هدف بررسی تاثیر احتمال خشکی دریاچه و شیوع بیماری ها و بویژه بیماری های تنفسی و سرطان ها بر ساکنان حاشیه دریاچه ارومیه بزودی اجرا و ۱۰الی ۱۵ سال اجرای آن طول خواهد کشید.
پوست چی اضافه کرد: علت اصلی مرگ و میر در کشورمان بیماری های غیر واگیر هست و اجرای چنین طرحی در سطح کشور نخستین بار است که در چنین سطح گسترده ای اجرا خواهد شد و امید که در ارتقای سلامت هموطنان ما در این منطقه مفید و موثر بوده باشد.
مشاورتحقیقات و فناوری وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی و مجری کشوری پرشین کوهورت، گفت: هنوز تحقیقات جامع ای برای دانستن علت بیماری های غیر واگیر در کشور انجام نشده است و با توجه به متفاوت بودن عوامل در هر منطقه و عوامل ژنتیکی متفاوت در اقوام و مناطق جغرافیایی مختلف لازم است در تمام کشور با دید همه جانبه راهکارهای مبارزه با این بیماری ها ارائه شود.
وی، ایجاد جهش در حرکت های پژوهشی دانشگاه ها را از دیگر مزایای این مطالعه برشمرد و افزود: ایجاد بیو بانک بزرگ و کمک به منابع تحقیقاتی و بستر سازی برای ارتباط بیشتر بادانشگاه های معتبر جهان فراهم و ارتقاءسطح علمی اساتید و دانشجویان و محققین کشور و در نهایت منتفع شدن مردم از دیگر مزایای کوهورت بشمار می رود.
کارگاه آموزشی مصاحبه کنندگان و پرسشگران راه اندازی مطالعه همگروهی ساکنین اطراف حوزه دریاچه ارومیه به منظور تعیین اثر خشکی دریاچه ارومیه برشاخص های سلامت از ۳ الی ۵ آبان ماه ۱۳۹۵ در سالن EDC ستاد مرکزی دانشگاه با تدریس دکتر پوستچی، خانم اقتصاد و دکتر روزافزای برگزار شد.
نظر شما