۶ آبان ۱۳۹۵، ۱۵:۲۵

رئیس سازمان جهاد کشاورزی مازندران:

هجوم شب پره به ۱۶۰۰ هزار هکتار از جنگل های مازندران

هجوم شب پره به ۱۶۰۰ هزار هکتار از جنگل های مازندران

ساری- رئیس سازمان جهاد کشاورزی مازندران با اعلام اینکه هزار و ۶۰۰ هکتار از جنگل های استان مورد هجوم آفت شب پره قرار گرفت، گفت: پس از بررسی های لازم مبارزه با این آفت در دستور کار قرار گرفت.

به گزارش خبرنگار مهر، دلاور حیدرپور بعدازظهر پنجشنبه در جمع خبرنگاران به مناسبت هفته پدافند غیر عامل، اظهار کرد: پدافند غیر عامل یکی از اقداماتی است که در زمان صلح برای بالا بردن قابلیت‌ مقابله با شرایط تهدید ، بحران و ...انجام می گیرد .

وی افزود: بخش کشاورزی یکی از قسمت هایی است که می تواند تحت تاثیر عوامل بیرونی قرار گیرد و حتی آسیب پذیر تر باشد، به همین دلیل برای مقابله با بحران های احتمالی در حوزه تولید و  کشاورزی فعال شدیم.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی مازندران، با اعلام اینکه در برخی حوزه های کشاورزی بسته به شرایط ، ممکن است درگیر معضلاتی شویم که  هم برای بخش زراعت و هم دام خسارت آفرین باشد ، افزود: آفت مرز نمی شناسد، ممکن است  بخش کشاورزی در معرض آفت و بیماری هایی قرار گیرد و اپیدمی شود و یا اینکه به طور نامحسوسی محصولات مورد تهاجم ویروس، باکتری یا قارچ قرار گیرند، اگرچه در بدو نامحسوس است پس از شروع  مشکل دار خواهد شد.

وی، افزود: یکی دو رزمایش که در سطح ملی دیده شده را بنا داریم در آینده ای نزدیک برگزار کنیم.

حیدرپور، در ادامه با اعلام اینکه هزار و ۶۰۰ هکتار از جنگل های استان مورد هجوم آفت شب پره قرار گرفت، گفت:  با توجه به اینکه آلودگی به آفت شب پره در جنگل های نوشهر ، چالوس و ساری مشاهده شد  پس از بررسی و پیگیری های لازم  مبارزه  با این آفت در دستور کار قرار گرفت.

وی در ادامه با ابراز اینکه برای مقابله با آفت شب پره ، امکان سمپاشی در سطح وسیعی از جنگل و نیز سمپاشی هوایی به لحاظ اینکه می توانست برای گونه های دیگر مشکل آفرین باشد، ممکن نبود،  لذا با وجود نبود اعتبار کافی، راه های عبور و مرور تیلر، تراکتور و ماشین آتش نشانی و ...  برای مبارزه بیولوژیک، تله گذاری انجام  و با محلول BT سم پاشی مستقیم را آغاز کردیم و توانستیم ۵۰۰ هکتار و به عبارتی یک دهم از سطح آلوده به آفت را مهار و کنترل کنیم .

رئیس سازمان جهاد کشاورزی مازندران، گفت: با اقداماتی که در شرایط سخت انجام شد و نیز سرمای زود هنگام پاییزی  کمک کرد تا بتوانیم گسترش یک نسل از  آفت شب پره  را در جنگل های شمشادهای شهرهای نوشهر، چالوس و ساری و در کانونهای آلوده،  مهار و کنترل کنیم. اگرچه این آفت در بین درختان شمشاد جای گرفته و تغذیه می کند .

کد خبر 3807811

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha