به گزارش خبرگزاري مهر، سيد مسعود ميركاظمي در پاسخ به اين سوال كه وزارت بازرگاني براي ايجاد تعادل در بازاركالاهاي اساسي ازجمله سيمان ، لبنيات ، آهن آلات ، نان و اقلام كالابرگي چه اقداماتي را انجام داده است گفت : در بخش لبنيات پس از افزايش غيرمجاز قيمت فرآورده هاي لبني توسط كارخانه هاي توليد كننده به ميزان 25 درصد ، با اقدامات به عمل آمده در تير ماه سال جاري لبنيات به قيمت هاي سال 84 عرضه شد و در حال حاضر در اين خصوص مشكلي وجود ندارد.
وي افزود: در زمينه سيمان نيز با توجه به فصل ساخت و ساز و شروع پروژه هاي عمراني در سطح كشور و افزايش تقاضا براي اين محصول و به منظورجلوگيري از افزايش قيمت انواع سيمان در سطح كشور اقداماتي انجام شده است .
وزير بازرگاني ادامه داد: بازگشت مجدد سيمان به سبد حمايتي و واگذاري تنظيم بازار آن به وزارت بازرگاني ، تعيين ضوابط براي صادرات سيمان توسط كارخانه ها و ساير اشخاص ، پيگيري و برنامه ريزي جهت تسريع در واردات كلينكر و سيمان براي تنظيم بازار داخلي و برنامه ريزي لازم براي اجراي طرح سيستم جامع مديريت توزيع سيمان در سطح كشور از جمله اين اقدامات است.
وي با اشاره به اينكه در بخش آهن آلات با توجه به ضرورت ساماندهي بازار داخلي و تعديل روند روبه رشد قيمت محصولات فولادي به خصوص تيرآهن و ميلگرد وزارت بازرگاني اقداماتي را انجام داده است گفت : واردات شمش به منظور استفاده از ظرفيت هاي نورد كشور ، كاهش پلكاني تعرفه واردات ، افزايش تعداد كارگزاران به ويژه صنايع پايين دستي و مصرف كندگان در بورس فلزات تهران ، عرضه تمام محصولات فولادي به ويژه ميلگرد ، تيرآهن و ورق در بورس توسط شركت هاي توليدي و جلوگيري از واردات آهن آلات غير استاندارد توسط موسسه استاندارد ازجمله اين اقدامات است.
ميركاظمي كه با نشريه برنامه گفتگو مي كرد، ادامه داد: پيشنهاد محدوديت صادرات شمش و مواد اوليه مورد نياز با وضع عوارض ويژه و حذف جايزه صادراتي محصولات فولادي ، پيشنهاد جلوگيري از صادرات آهن قراضه با وضع عوارض ويژه توسط سازمان توسعه تجارت ايران و اختصاص اعتبار ارزي لازم به واحد هاي توليدي (بخش خصوصي ) براي تامين مواد اوليه و به منظور تكميل ظرفيت هاي خالي اين واحد ها از ديگربرنامه هاي حوزه بازرگاني داخلي براي ساماندهي و جلوگيري از رشد قيمت اين محصولات بوده است.
وي تلاش وزارت بازرگاني براي عدم مواجه با چالش بازار گندم ، آرد و نان را جهت جلوگيري از افزاش قيمت نان دانست و افزود: در خصوص اقلام كالابرگي مثل برنج ، قند ، شكر و روغن نيز در مقاطع زماني لازم ، اين اقلام از طريق اعلام كالا برگ بين اقشار جامعه توزيع شده است.
وزير بازرگاني گفت : تجارت خارجي كشور در سال اول برنامه چهارم با صادرات كالاهاي غير نفتي به ارزش 6/10494 ميليون دلار مواجه شديم كه تحقق 123 درصدي اهداف پيش بيني را حاصل كرد.
وي بيان كرد: در سال 84 ، 6/45 ميليارد دلار از صادرات نفت و گاز عايد كشور شده كه با احتساب صادرات غير نفتي كل صادرات ايران به 19/61 ميليارد دلار مي رسد كه بدين ترتيب ايران به بالاترين رقم صادراتي در تاريخ خود مي رسد.
ميركاظمي يادآور شد: در بخش واردات نيز در سال 84 در حدود 2/35299 هزار تن كالا به ارزش تقريبي 6/39 ميليارد دلار از خارج وارد كشور شده كه 82 درصد از كل واردات كشور در اين سال به كالاهاي واسطه اي و سرمايه اي اختصاص داشته كه وارد فرآيند توليد در داخل كشور شده و به مصرف نهايي نرسيده است.
وي اظهار داشت : براي حمايت از توليد داخلي در حوزه سازمان حمايت از مصرف كندگان و توليد كندگان امر توزيع يارانه ها در دوبخش تامين كالاهاي اساسي و نهاده ها و عوامل توليد كشاورزي را برعهده داريم.
نظر شما