به گزارش خبرنگار مهر، امروز با همت شهرداری و شورای اسلامی شهر نطنز چهاردهمین نمایشگاه سیار موزه ملی علوم و فناوری ایران افتتاح شد.
مراسم افتتاحیه نمایشگاه با حضور سید محسن تجویدی شهردار نطنز، معاونت اجرایی موزه، معاون فرماندار شهرستان، اعضای شورای اسلامی شهر نطنز، مسئولین شهرستانی و دانش آموزان در فرهنگسرای کوثر نطنز برگزار شد.
در این مراسم سرپرست نمایشگاه سیار موزه ملی علوم و فناوری ایران گفت: نمایشگاه سیار موزه ملی علوم و فناوری ایران در دو بخش ایران قدیم و علوم نوین فعالیت می کند.
وی اظهار کرد: در بخش علوم و فناوری های قدیمی ایران، چند مجموعه مانند الکتریسیته و باطری، ترازهای محمد کرجی که در مورد نقشه برداری و ریاضی، طرح های بازسازی شده کتاب الحیل، گرانکش های بازسازی شده از کتاب معیار العقول و ستاره شناسی قدیم است و همچنین بیشترین آثاری که در بخش ستاره شناسی قدیم ارائه شده مربوط به آثار بازسازی شده از ابزارهای نجومی رصدخانه مراغه در قرن هفتم هجری بوده و در بخش علوم نوین نیز بیشتر آثار مربوط به علم فیزیک و مباحث پایه ای آن است.
صالح فرامرزی افزود: ویژگی اصلی این نمایشگاه تعاملی بودن است و مباحث تئوری تبدیل به عملی می شود و تمامی بازدیدکننده ها می توانند آثار را لمس کنند.
وی گفت: یکی از ضعفهای آموزشی در سطح کشور آموزش تئوری است که این نمایشگاه کمک می کند یادگیری علوم و فناوری راحت تر و با لذت بیشتر صورت بگیرد. نمایشگاه های تعاملی یکی از مناسب ترین شیوه های آموزشی در دنیاست و با این روش یادگیری عمیق تر می شود.
سرپرست نمایشگاه سیار موزه ملی علوم و فناوری ایران ادامه داد: حضور خانواده ها به عنوان اولین رکن آموزشی جامعه در چنین نمایشگاه هایی کمک تاثیر گذاری به ارتقاء آموزش و یادگیری در خانواده می کند و آنها را با شیوه های آموزش علمی و عملی آشنا می کند. اهداف کلی برپایی نمایشگاه سیار موزه ملی علوم و فناوری در سطح کشور در دسترس قرار دادن آثار جهت آموزش و یادگیری علوم مختلف برای تمام اقشار جامعه است.
وی تاکید کرد: خوشبختانه با حمایت های مناسب شهردار و رئیس شورای شهر این نمایشگاه به شکل مناسبی در شهر نطنز برپا شد که جا دارد از سید محسن تجویدی شهردار نطنز و عباس کوچه فاره رئیس شورای اسلامی شهر به خاطر حمایت های همه جانبه آنها تشکر کنم که از چنین رویداد فرهنگی و علمی حمایت کردند.
فرامزی یادآور شد: فعالیت های شهرداری ها تنها به اقدامات عمرانی مربوط نمی شود بلکه بایستی فعالیت ها و رویدادهای فرهنگی شهری را نیز در اقدامات اصلی خویش قرار دهند و با توجه به اینکه شهر را به خوبی می شناسند و امکانات بیشتری دارند می توانند اینگونه برنامه ها را به شکل درستی برگزار کنند.
وی تأکید کرد: یکی دیگر از اهداف این نمایشگاه بکارگیری نیروهای داوطلب در همان شهر است که قبل از شروع نمایشگاه آموزش های لازم به آنها داده شده و در طول نمایشگاه از آنها به عنوان همیار نمایشگاه به منظور، توضیح و راهنمایی آثار کمک گرفته می شود. همچنین در کنار نمایشگاه بخش فروش محصولات فرهنگی، کیت های آموزشی، کتابها و لوح های فشرده با محتوای آموزشی دایر است که به مباحث آموزشی نیز کمک می کند.
سرپرست نمایشگاه سیار موزه ملی علوم و فناوری در پایان گفت: امیدواریم نمایشگاه سیار موزه ملی علوم و فناوری با استقبال گسترده از طرف شهروندان نطنزی روبرو شده و بتوانیم تاثیر بسزایی در ارتقاء دانش داشته باشیم.
نظر شما