۱۲ آبان ۱۳۹۵، ۸:۲۲

در آستانه روز ملی مازندران؛

نشست نقد و بررسی کتاب زن در فرهنگ عامه‌مازندران برگزار شد

نشست نقد و بررسی کتاب زن در فرهنگ عامه‌مازندران برگزار شد

سوادکوه- به مناسبت روز ملی مازندران، نشست نقد و بررسی کتاب "زن در فرهنگ عامه‌ مازندران" در سالن شهرداری زیرآب برگزار شد.

به گزارش خبرنگار مهر، رئیس اداره کتابخانه‌های عمومی شهرستان سوادکوه سه شنبه شب در نشست نقد و بررسی کتاب "زن در فرهنگ عامه‌ی مازندران"  که با حضور نویسنده اثر برگزار شد گفت: نقد این کتاب که مرتبط با فرهنگ مازندران است به مناسبت ۱۴ آبان ماه، روز ملی مازندران ترتیب داده شده است.

مجید سبحانی افزود: مازندران پیشینه چندهزارساله دارد و اولین پایگاه حکومت علویان در ایران است که نه با اجبار اعراب که با پذیرش قلبی به اسلام روی اورده اند که امروز با گرامیداشت این افتخارات، این روز ملی را گرامی می‌داریم.

یوسف موسوی شیخ رئیس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی شهرستان سوادکوه، در ادامه این نشست، با اشاره به تخصص و کار فریده یوسفی، نویسنده کتاب، در حیطه فرهنگ مازندران، وی را از سرآمدان این عرصه در مازندران برشمرد و افزود: کتاب حاضر نیز کتابی پژوهشی-تحلیلی در این زمینه است که امیدواریم با این جلسه نقد و بررسی بتوانیم تفسیر خوبی از این کتاب داشته باشیم و ذهنیت نویسنده برای ما روشن‌تر گردد.

نرگس کمالی، عضو شورای شهر زیراب، از دیگر سخنرانان این نشست با بیان اینکه برگزاری این برنامه‌ها در شهرستان کمرنگ است، اذعان نمود: برگزاری چنین جلساتی، نوعی تقدیر از کسانی است که در حوزه فرهنگ و هنر مازندران تلاش وافری دارد و موجب افتخار است که در شهرستان چنین نمونه‌هایی داریم.

وی یکی از اهداف این جلسه را پربارتر نمودن فرهنگ غنی مازندران برشمرد و افزود: فرهنگ مازندران، آنچنان که باید شناخته نشده و بویژه نقش زن در استان کمرنگ است که کتاب حاضر سعی در دوباره شناساندن و پررنگ نمودن آن دارد.

وی با انتقاد از دیدگاه برخی مدیران در رابطه با جایگاه زنان افزود: زن در مازندران از گذشته دارای جایگاه مهمی بوده که متأسفانه امروزه، توانمندی زن در جامعه ما دیده نمی‌شود؛ ما هم ایران غنی و هم اسلام قوی داریم که نقش زن در آنها بارز است و انتظار ما این است که هر چه رو به جلو می‌رویم، نقش زن پررنگ‌تر شود اما این امر هنوز محقق نشده است.

در ادامه این نشست، علی حسن‌نژاد، به‌عنوان یکی از منتقدین در این نشست گفت: برای اینکه هر کتابی به بازار نشر برسد، هزینه‌های زیادی انجام می‌شود، اما متأسفانه می‌بینیم که حتی در تیراژ هزار نسخه نیز پس از چندین سال هنوز نشر اول آن به فروش نرفته که این امر، ضربه سنگینی بر جامعه فرهنگی و هنری ماست و در کنار آن، کپی‌ها و دانلودهای غیرمجاز نیز تشدیدکننده این ضربه هستند.

وی افزود: در مازندران، کارهای گرافیکی بر روی کتاب‌ها بسیار ضعیف است و متأسفانه در بسیاری از کتاب‌های استان شاهد طراحی و حروف‌چینی ضعیف و نامناسب هستیم.

وی در ادامه با اشاره به نقاط قوت بسیار در کتاب حاضر، آن را بیشتر از منظر ساختاری مورد نقد و بررسی قرار داد که بیشتر انتقادات آن بر گرافیک، ویراستاری و حروف‌چینی کار بوده است.

ابراهیم باقری، دیگر منتقد جلسه با اشاره به اینکه چنین جلساتی باید منجر به ایجاد اشتیاق برای خواندن کتاب در مخاطبین گردد، افزود: کتاب‌ها بر مبنای ظرفیت‌هایشان نیز باید مورد بررسی قرار گیرند و کتاب حاضر یکی از اولین‌ها در حیطه موضوعی خود است و برخلاف بسیاری از کتاب‌ها که در حیطه فرهنگ عامه چاپ می‌شود و جنبه گردآوری دارد، کتاب حاضر یک کار تحلیلی -پژوهشی بسیار خوب است.

در خاتمه نشست نیز، فریده یوسفی، نویسنده کتاب به نقدهای منتقدین پاسخ داد.

کد خبر 3812897

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha