به گزارش خبرنگار مهر، مجید خدابخش صبح چهارشنبه در جلسه شورای گفتگوی بخش خصوصی و دولت در تشریح سفر خیر هیئت تجاری اردبیل به سه کشور روسیه، داغستان و آذربایجان یکی از اهداف سفر را تحقق و توجه به سیاستهای اقتصاد مقاومتی در راستای برونگرایی و صادرات عنوان کرد.
وی افزود: در وضعیت فعلی یک میلیارد دلار در شمال استان برای تبدیل ۶۰ هزار هکتار اراضی دیم به آبی هزینه شده که صرفاً برای تولید چند محصول نیست بلکه با هدف توسعه صادرات و راهیابی به بازارهای جهانی مورد تأکید است.
استاندار اردبیل با اشاره به اینکه روابط مطلوب سیاسی دو دولت ایران و جمهوری آذربایجان نیز موجب شد سفر اخیر دستاوردهای قابلتوجهی داشته باشد، ادامه داد: در واقع پیش از این نیز بحث ایجاد تجارت آزاد سه کشور ایران، روسیه و آذربایجان طرح شده و میتواند به یکی از زمینههای توسعه تجارت استان مبدل شود.
خدابخش همچنین ا اذعان به اینکه نظریه پایه توسعه استان از دو محور گردشگری و کشاورزی به صنعت و تجارت نیز تسری یافته متذکر شد: اولویت اول تجارت اردبیل بازار روسیه و اولویت دوم بازار آذربایجان است.
وی متذکر شد: در سفر اخیر نبود بندر و راه ریلی به عنوان یکی از موانع تحقق تجارت اردبیل طرح میشد که البته بحث فعالسازی بندر خشک در گمرک اصلاندوز را مطرح کردیم و در عین حال به راهآهن اردبیل – میانه که قرار است به پارسآباد متصل شود اشاره شد.
استاندار اردبیل در عین حال با یادآوری طرح حذف گمرک اصلاندوز تصریح کرد: طی روزهای اخیر مجدداً ایجاد گمرک مورد تائید قرار گرفته و انتظار میرود ظرفیت قابلتوجهی برای توسعه تجارت اردبیل به این طریق فراهم شود.
خدابخش به حل مشکلات ویزای تجار نیز اشاره کرد و افزود: در سفر اخیر حذف ویزا مطرح شد که البته در نهایت صدور ویزای یک ساله برای تجار مورد تأکید قرار گرفت و اجرایی میشود.
وی با اذعان به اینکه اردبیل استان مرزی شمال غرب کشور است اما از زمان حکومت پهلوی سرمایهگذاری کلان در آن صورت نگرفته است، تأکید کرد: در واقع این سفر نشان داد باید از فرصت فراهم شده تجارت حداکثر بهره را برد و عقبماندگیها را جبران کرد.
وی با تأکید به ضرورت آموزش زبان کشورهای هدف تجارت و استانداردسازی تولیدات ادامه داد: در حال حاضر رقابت شدیدی در عرصه تجارت جهانی وجود دارد و بدون توجه به نیازمندیها نمیتوان موفق عمل کرد.
استفاده از ظرفیت پیمانکاران بومی در اولویت است
استاندار اردبیل همچنین در خصوص مشکلات طرح شده برای فعالیت پیمانکاران بومی در پروژههای استان اضافه کرد: به عنوان مثال برای تکمیل راهآهن با قرارگاه خاتمالانبیا مذاکراتی شد و قرارگاه به شرط ۳۰ درصد ماده ۵۶ یعنی تضمین دولت و ۷۰ درصد اسناد خزانه حاضر به شرکت در مناقصه شد.
به گفته خدابخش طی روزهای آینده مناقصه منتشر میشود و به دلیل شرایط و حجم پروژه طبیعتاً قرارگاه خاتمالانبیا تکمیل پروژه را عهدهدار خواهد شد.
وی در عین حال با تأکید به اولویت پیمانکاران بومی برای اجرای پروژههای عمرانی افزود: لازم است ظرفیت لازم در پیمانکاران فراهم شود و همچنین تشکیل کنسرسیوم مورد توجه قرار گیرد.
استاندار اردبیل تشکیل کنسرسیوم پیمانکاران را فرصت صدور خدمات فنی مهندسی به دو کشور آذربایجان و روسیه دانست و افزود: در وضعیت فعلی اجرای پروژههای عمرانی ترک تشریفات پنج درصد از کل را شامل میشود و در جلسات با حضور دستگاههای ناظر و بازرس دلایل ترک تشریفات مطرح و رسیدگی میشود.
نظر شما