به گزارش خبرنگار مهر، مرتضی رضایی در مراسم انعقاد قرارداد «سنتز نژادهای بز شیری» که میان موسسه تحقیقات علوم دامی کشور با یک شرکت سرمایه بخش خصوصی منعقد شد، ضمن تاکید بر تحقق سیاست های اقتصاد مقاومتی در سالی که مزین به این نام است، اظهار کرد: با انعقاد این قرارداد تا نیمه دوم آذرماه جاری عملیات سنتز نژادهای بز شیری با مشارکت بخش خصوصی اجرا می شود.
رضایی با تاکید بر اینکه در اجرای این تفاهم نامه دانش فنی و تولید دو نوع بز شیری مطابق با آب و هوای سردسیر و گرمسیر کشور منتقل می شود، گفت: در فاز اول اجرای این طرح ۲ هزار راس بز نژاد مهابادی که مقاوم به شرایط سردسیر هستند در فصل بهار با نژادهای خارجی سانن و آلپاین که از بهترین نژادها هستند تلاقی داده می شوند تا شاهد تولد حداقل بیش از دو هزار و ۵۰۰ راس بزغاله باشیم.
رضایی با اشاره اینکه این دو هزار راس بز مهابادی در سازه های گلخانه ای نگهداری می شوند، گفت: موسسه علوم دامی کشور برای اجرای این طرح همه ایستگاه های پرورش دام خود را تخلیه کرده و آماده پانسیون کردن است.
وی در ادامه با اشاره به شرایطی اقلیمی کشور و کمبود بارش در سال جاری، گفت: با انعقاد این قرارداد انتقال دانش فنی و تولید دو نژاد بز شیری مطابق با شرایط آب و هوایی سردسیر و گرمسیر کشور انجام می شود.
رضایی با اشاره به شراطی اقلیمی کشور پرورش بز برای تولید فرآوردهایی دامی را با اهمیت برشمرد و گفت: برای پرورش این دام از سیستم های باز عشایری، نیمه بسته (بخشی از سال را در آغل بسر می برند) و سیستم صنعتی که متکی به تغذیه دستی است استفاده می شود.
به گفته رئیس موسسه دامی کشور نژاد بز شیری با شرایط اقلیمی به خوبی کنار می آید و دامداران و روستائیان می توانند از این نژاد بهترین بهره وری را داشته باشند و با سنتز این دو نژاد بز شاهد بهره وری بیشتری در این حوزه خواهیم بود.
وی حجم سرمایه گذاری در قرارداد سنتز نژادهای بز شیری را ۱۶ میلیارد تومان اعلام کرد و گفت: طرح های دام پروری در کشور همیشه جذابیت های خاص خود را به همراه دارد در این طرح ها کاهش هزینه در اولویت قرار دارد.
رئیس موسسه دامی کشور با اشاره به اینکه طبق این قرارداد در فاز نخست بز «مهابادی» و «خلخالی» از جمله بزهای نژاد بومی و بز «سانن» و «آلپاین» از جمله بزهای نژاد خارجی، سنتز خواهند شد، گفت: در این سنتز یک نسل نسبت خونی ۵۰ درصد نژاد بومی و خارجی تلاقی می شود و در طی ۵ نسل تثبیت برخی صفات از جمله تولید شیر محقق خواهد شد.
رضایی با اشاره به انعقاد قرارداد کلانی با سرمایه گذاری بیش از ۷۰ میلیارد تومان در موسسه علوم دامی کشور اشاره کرد و گفت: این مهم یک ماه آینده محقق می شود و با انعقاد این قرارداد سازمان تحقیقات موسسه علوم دامی می تواند فروش دام ها را تجاری سازی کند.
وی ایجاد مزارع بز شیری همزمان در مناطق مستعد کشور را مهم برشمرد و گفت: ایجاد صنایع تبدیلی مرتبط با شیر بز با مشارکت تعاونی های روستایی در کشور ضروری است زیرا در حال حاضر محصولات ویژه بز در کشور تولید نمی شود.
رئیس موسسه دامی کشور با اشاره به پیش بینی صادرات در این حوزه، گفت: کشورهای همسایه با ایران اقلیمی شبیه به هم دارند به همین منظور می توان مواد ژنتیکی مورد استفاده در کشور را به این کشورها صادر کرد.
به گزارش خبرنگار مهر، موسسه علوم دامی کشور در استان البرز شهرستان کرج مستقر است.
نظر شما