به گزارش خبرگزاري مهر،گالوي درگفتگو با روزنامه "الخليج" چاپ امارات درباره پيامدهاي جنگ 33 روزه اخير رژيم صهيونيستي برضد لبنان برمنطقه خاورميانه اظهار داشت: به اعتقاد من،جنگ دريچه اي را براي دستيابي به تفاهم درمنطقه باز كرد و روحيه اعراب را بالابرد ودستاورد حزب الله تكرار الگوي مقاومت در كشورهاي عربي ديگر را تشويق و تقويت مي كند.
وي افزود: جنگ برضد لبنان اسطوره شكست ناپذيري اسرائيل را براي اولين بار و تا ابد شكست و برهمين اساس؛ اسرائيل امروز بيش از هر زمان ديگري بايد بر سر ميز گفتگو با كشورهاي عربي براي دستيابي به راه حلي بنشيند.
گالوي ابراز عقيده كرد: ساختار اين راه حل هم روشن بوده و مبتني برعقب نشيني اسرائيل از اراضي اشغالي، تحويل دادن اسيران و بازداشت شدگان سياسي و برپايي كشورفلسطيني به پايتختي قدس شرقي در كنار اسرائيل است.
وي گفت: اسرائيل مي تواند با آن (كشور فلسطيني ) همزيستي كند و بايد اين كار را انجام دهد در غير اين صورت شاهد جنگها و خونريزي هاي بيشتري خواهيم بود.
نماينده پارلمان انگليس افزود: اما طبقه سياسي حاكم بر جهان عرب در برابر ملت هاي خود در نتيجه جنگ كنوني تمام و كمال دچار ورشكستگي شدند و براي توجيه جانبداري خود از اسرائيل به تحريك مسائل طائفه اي روي آوردند، اما درپي مخالفت ملت هاي خود ناكام شدند و تاييد خود از حزب الله را اعلام كردند.
وي گفت: به اعتقاد من, اين نظام ها ديرزماني به حيات خود ادامه نخواهند داد و اكثر آنها در آينده نزديك تغيير كرده يا دچار اصلاحات ريشه اي خواهند شد و جريان هاي اسلامي روبه رشدي در منطقه وجود دارند كه در نهايت امر قدرت را به دست خواهند گرفت.
گالوي خاطرنشان كرد: ايده خاورميانه دموكراتيك آنگونه كه آمريكا مطرح كرده ايده اي واهي است، زيرا دموكراسي در جهان عرب دولت هايي مخالف خواستهاي آمريكا را روي كار خواهد آورد و واشگتن خواهان اينگونه نتيجه اي نيست، اما دموكراسي به هر نحوي مسير خود را خواهد يافت و گمان مي كنم پيشرفت جريان هاي اسلامي و ملي و سوسياليستي منجر به ظهور قدرت و نيروهاي جديدي خواهد شد كه حزب الله نيروي حركتي به آنها اعطا كرد.
نماينده پارلمان انگليس درباره پاسخ به سوالي مبني بر اينكه آيا وي قدرتي عملي را براي رويارويي با استراتژي آمريكا و مقابله با اين استراتژي در سطح مردمي و نظام هاي مخالف آمريكا در جهان مشاهده مي كند،گفت: اين قدرت ظهورعملي خود را آغاز كرده و هوگو چاوز رئيس جمهور ونزوئلا در كنار سيد حسن نصرالله به عنوان يك رهبر بزرگ عربي آن را ثابت كرده است و ونزوئلا تنها كشوري بود كه آمادگي براي فراخواني سفيرش از اسرائيل را ابراز داشت.
وي در اين باره افزود: از سوي ديگر،قدرت هاي جهاني عظيمي هستند كه نبايد از آنها غافل شد كه به عنوان مثال وزنه بين المللي چين در حال افزايش است و ايران به عنوان قدرتي منطقه اي مطرح شده كه بايد وجود آن را به رسميت شناخته و به آن اذعان كرد و البته لبناني ها و فلسطيني ها و ملتهاي ديگري هستند كه با سلاح يا شيوه هاي ديگر اثبات كردند كه مقاومت مي كنند و مصمم به داشتن آينده اي جديد هستند.
به گزارش "مهر" گالوي در پاسخ به سوالي درباره تفسير خود از عقب نشيني مواضع فرانسه و آلمان دربرابر سياست خارجي آمريكا گفت: وزنه سياسي اروپا همسان با وزنه اقتصادي يا فرهنگي آن نيست و نقش سياسي اروپا همچنان خجالت آور است و در تلاش براي حفاظت از خط مشي مستقلي، اما بدون كوشش به خرج دادن براي دوري از منظومه آمريكا است و شكاف سياسي در اتحاديه اروپا وجود دارد.
وي درپاسخ به سوالي درباره آثار تظاهرات پيش از جنگ عليه عراق در اروپا گفت: شك دارم كه آثار مديدي برجاي نگذاشته باشد؛ اين آثار همچنان بر نظام هاي سياسي كشورهاي حامي جنگ برضد عراق نمود دارد كه در ابتداي آن آمريكا است جايي كه بوش در نيمه ماه نوامبر آينده از كاهش شديد هواداري در انتخابات رنج خواهد برد كه اين امر ناشي از تلاشهاي گروههاي ضد جنگ است.
گالوي در اين زمينه افزود: هم اكنون بيش از 60 درصد مردم آمريكا مخالف جنگ عليه عراق هستند و آن را يك اشتباه مي دانند و اين دستاوردي مهم در كشوري است كه حملات تبليغاتي هوادار جنگ بر آن سيطره دارد و در انگليس نيز اين تحرك ها (تظاهرات ها) پشت دولت توني بلر نخست وزير انگليس را شكسته است و حوادث آشكار كرد كه بلر دروغگو است و وي پارلمان و مردم را به صورت عمدي گمراه كرده است.
نظر شما