به گزارش خبرنگار مهر، اصغر آذربایجانی با حضور در غرفه خبرگزاری مهر در بیست و دومین نمایشگاه مطبوعات و خبرگزاریها در پاسخ به سوال خبرنگار مهر در خصوص آخرین وضعیت رودخانه زاینده رود، اظهار داشت: زاینده رود قطعاً یکی از موضوعات مهم و در اولویت فعالیت مسئولان استان اصفهان است.
وی با تاکید بر اینکه زایندهرود تنها یک رودخانه نیست، ابراز داشت: زایندهرود تنها منبع آبی موجود در فلات مرکزی ایران است که اقتصادی جمع بزرگی از خانوارهای این منطقه به حیات این رودخانه وابسته است.
رئیس کمیسیون فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شورای اسلامی شهر اصفهان همچنین به ظرفیتهای بالای تاریخی و تمدن چندین هزار ساله رودخانه زاینده رود اشاره کرد و بیان داشت: باید توجه داشته باشیم که رودخانه زایندهورد به لحاظ اقتصادی تاثیر بسزایی در اقتصاد دیگر استانهای کشور نیز دارد.
مطالبه همه شهروندان اصفهان عزم جدی برای احیای دائمی رودخانه زاینده رود است
وی با تاکید بر اینکه مطالبه همه شهروندان اصفهان عزم جدی برای احیای دائمی رودخانه زاینده رود است، ابراز داشت: باید توجه داشته باشیم که مردمانی که همواره پشت هم برای دفاع از نظام فعالیت میکنند امروز به دلیل مشکلات ناشی از خشکی رودخانه زایندهرود روبروی هم ایستادهاند.
آذربایجانی با تاکید بر اینکه احیای زاینده رود در صورت مسالههای استانی قابل حل نیست، گفت: این معضل تنها میتواند در نگاه فراگیر دولت و مجلس برطرف شود.
وی همچنین به حضور معاون اول رئیس جمهور در اصفهان و بررسی مشکلات زایندهرود اشاره کرد و بیان داشت: در این جلسه نیز اثبات شد که سرنخ حل مشکلات زایندهرود، تشکیل کارگروه ملی با حضور نمایندگان مجلس و کابینه دولت است.
رئیس کمیسیون فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شورای اسلامی شهر اصفهان با اشاره به اینکه برای حل مشکل خشکسالی در فلات مرکزی باید با نگاهی منطقی و عقلانی به حل مشکل زایندهرود بپردازیم، اضافه کرد: باید توجه داشته باشیم که چنانچه مصوبه ۹ مادهای آب به صورت جدی دنبال نمیشود، برداشتهای غیرقانونی از سرچشمه زایندهرود همچنان ادامه دارد، تونل سوم کوهرنگ بلاتکلیف است و اجرای پروژه بهشت آباد به عنوان بزرگترین پروژه انتقال آب به فلات مرکزی همچنان در سردرگمی به سر میبرد ناشی از نبود عزم ملی برای حل این مشکل است که باید ایجاد شود.
وی خشکسالی را بخشی از دلیل خشکی زاینده رود عنوان کرد و افزود: بخش زیادی از نبود اب در رودخانه زاینده رود نیز ناشی از مشکلات مدیریتی است که باید مرتفع شود.
آذربایجانی با تاکید بر اینکه با تشکیل کارگروه ملی احیای دایمی رودخانه زاینده رود میتوان به خروج اصفهان از افسردگی امیدوار بود، اضافه کرد: با این اقدام میتوان اقتصاد پویا و جدیدی را در شهر اصفهان ایجاد کرد که همه کشور از آن متاثر شوند.
تسهیلات تغییر مکانیزاسیون آبیاری به کشاورزان پرداخت نشده است
وی در ادامه با بیان اینکه مدیریت یکپارچه زاینده رود باید نسبت به بارگذاریهای جدید بر حوضه آبریز زاینده رود و به ویژه در بخش صنایع آب بر که طی سالیان گذشته به این بخش اضافه شدهاند نظارت داشته باشد، تصریح کرد: حداقل باید در این بخش جلوی توسعه صنایع گرفته شود و این امر تنها در بخش ملی امکانپذیر است.
رئیس کمیسیون فرهنگی شورای اسلامی شهر اصفهان با اشاره به اینکه تغییر نوع مکانیزاسیون آبیاری در اصفهان یکی از بندهای مصوبه ۹ مادهای آب است، گفت: این در حالی است که هنوز تسهیلات لازم برای این امر به کشاورزان پرداخت نشده است و در برخی از مناطق همچنان شاهد کشت محصولاتی هستیم که نیاز به آب فراوان داشته و تغییری در الگوی کشت این محصولات با توجه به شرایط آبی موجود مشاهده نشده است.
نظر شما