به گزارش خبرنگار مهر، مرتضی طلایی رئیس ستاد هماهنگی شورایاریها با اشاره به یوم الله ۱۳ آبان و روز دانشآموز از ماموریت آموزش و مشارکت شهروندان شمیرانات سخن به میان آورد و گفت: «هدف از این آموزش و مشارکت هم افزایی و تعامل اهالی روستای شمیرانات است. اگر این تعامل به وجود آید بسیاری از مشکلات حل خواهد شد.»
مرتضی طلایی هدف از برگزاری جلسه هم اندیشی ستاد هماهنگی در محلات مختلف را توسعه فرهنگی اجتماعی شهر تهران دانست و ادامه داد: «نخستین هدفمان توسعه فرهنگی اجتماعی محلات شهر تهران با محوریت شورایاران و هئیت امنا است. اگر شورایاران و هئیت امنا مجموعهای مشترک و همکار را در قیاس محلی با مدیریت یکپارچه تشکیل دهند بسیاری از مشکلات حل خواهد شد. در حقیقت نمایندگان مردم و نمایندگان نهادهای محلی، با استفاده از منابع و اختیارات میتوانند به مجموعهای مستحکم و یکپارچه تبدیل شوند که تنها هدفشان حل مشکلات است.»
رئیس ستاد هماهنگی شورایاری ها در ادامه صحبت هایش بر شروع و توسعه کار از کف جامعه تاکید کرد و گفت: «پیش نیاز توسعه در تمام عرصهها فرهنگ توسعه است و توجه به این نکته ضروری است که که بدون داشتن فرهنگ توسعه هیچ مشکلی حل نخواهد شد. به همین دلیل است که معتقدم مردم یک محله برای توسعه یک منطقه و محله نقش محوری دارند.»
طلایی با اشاره به اینکه موضوع اصلی هم اندیشی مسئولیتپذیری و مشارکت و پشتیبانی مردم است تصریح کرد: «اگر چه مردم نشان دادهاند که آمادگی مشارکت و همفکری دارند اما باید بگویم که ساختار اداری ما مشارکتپذیر نیست. به همین دلیل باید با برنامهریزی مشارکتپذیری امور اداری را ارتقا داد. از سوی دیگر باید هوشیار بود و فریب پیشرفتها و موفقیتها را نخورد! هر پیشرفت و موفقیتی باید آسیبشناسی شود. وظیفه ماست که این آسیبها را ارزیابی و شناسایی کنیم و ظرفیت موجود برای حل آنها را به کار ببندیم. به عبارت دیگر باید از بیماری جامعه پیشگیری کنیم تا کار جامعه به تشخیص و درمان بیماری نرسد.»
طلایی در پایان به خون شهیدان این مرز و بوم اشاره کرد و گفت: «باید از دستاورد خون شهیدان دفاع کنیم. شهیدان برای محافظت از سلامت جامعه رفتند. جانشان را بر کف گرفتند و شهید شدند پس بر ما واجب است که راهشان را ادامه دهیم و این دستاورد را حفظ کنیم. باید با استفاده از هوش و ذکاوت ایرانیان و پایبندی به آداب و سنت به پیروزی و موفقیت برسیم. البته باید موانع این راه را شناخت و از آن ها دوری کرد. موانعی مانند وابستگی بیش از اندازه به دولت مرکزی، اعتماد به فعالیت های زودبازده و .... که تردید ندارم با شناخت و دوری از این موانع راه رسیدن به موفقیت و توسعه محلات کوتاه خواهد بود. »
در ابتدای این نشست صمیمانه فرماندار شمیرانات پس از خوشآمدگویی به مهمانها از مشکلات شمیرانات سخن به میان آورد و گفت: «اعتقاد دارم که در حق شمیرانات جفا شده است و هیچکس به فکر این محله نیست.»
خان محمدی با اشاره به پایین بودن سرانه های فرهنگی، آموزشی، تفریحی و دیگر سرانه ها ادامه داد: «۵۶۰ هزار نفر در شهرستان شمیرانات زندگی میکنند اما سرانههای آنها کم است و این جفا در حق مردم محروم این شهرستان است.»
خان محمدی با اشاره به کمبود زمان و مشکلات روز افزون منطقه تصریح کرد: «کمبود زمان به این معناست که مردم شمیرانات از مشکلات خسته شدهاند و چشم به راه حل مشکلات و رسیدن امکانات هستند. بارها گفتهام که زمان به سرعت در حال گذر است و اگر عجله نکنیم فرصت خدمت به مردم از دست میرود.»
فرماندار شمیرانات در ادامه از صداقت و اخلاص در حل مشکلات روایت کرد و با اشاره به سرلوحه قرار دادن این دو ویژگی در راس امور گفت: «مهم نیست چه کسی جای چه کسی آمده! چه کسی پیش از اینها مسئول بوده و این روزها چه کسی مسئول است! آنچه اهمیت دارد این است که همه دست به دست هم با همکاری و همیاری در مسیر حل مشکلات قدم برداریم و از خط کشیها دوری کنیم؛ همانگونه که رهبری تاکید کردند خط کشیها نباید مانع انجام کارها شود.»
خان محمدی در پایان صحبتهایش از تلفیق تفکر و تجربه برای حل مشکلات سخن گفت و افزود: «تردید نداشته باشید که حضور یک فکر جوان در کنار تجربه میتواند بسیاری از مشکلات محله تجریش را از میان بردارد. همیشه همین بوده، همفکری و مشورت اصل طلایی برای حل مشکلات بوده و هست. محله تجریش هم میتواند از این اصل طلایی استفاده کند و مشکلاتش را از میان بردارد.»
نظر شما