به گزارش خبرگزاري مهر جلال طالباني رييس دوره اي شوراي حكومتي عراق و هيات عاليرتبه همراه امروز (دوشنبه) پس از ورود به تهران با سيد كمال خرازي وزير امور خارجه كشورمان ديدار و گفت وگو كردند.
به گزارش خبرگزاري مهر ، در اين مذاكرات راههاي همكاري گسترده دو كشور و مشاركت جمهوري اسلامي ايران در بازسازي عراق بررسي شد .
جلال طالباني، رييس دوره اي شوراي حكومتي عراق در اين ديدار از اهتمام جمهوري اسلامي ايران درباره امور عراق تشكر و قدرداني كرد و ارتباط سازنده ايران با اين شورا را نشانه بسيار ارزشمندي براي همكاريهاي آتي دو طرف خواند.
رييس دوره اي شوراي حكومتي عراق علاقمندي كشورش را براي تثبيت مناسبات و تسريع همكاري ها با ايران ابراز داشت و خاطر نشان كرد: ما مصمم هستيم توافق خوب و سازنده اي را در اين سفر بدست آوريم. طالباني با اشاره به خسارت وارده به ملت عراق در دوران حكومت رژيم صدام ، افزود:ما درصدد ايجاد انسجام هر چه بيشتر ميان ملت عراق هستيم تقويت وحدت ملي و حفظ تماميت ارضي عراق را به جديت دنبال ميكنيم و ميخواهيم عراق براي همه عراقيها باشد.
وي با تشريح مسيري كه شوراي حكومتي در چند ماه اخير طي كرده است، اظهار داشت:ثبات عراق مسئلهاي مهم و امري ضروري است و شوراي حكومتي عراق اين مهم را با جديت دنبال ميكند.
طالباني در اين ديدار با اشاره به حضور تعدادي از وزيران و همچنين اعضاي شوراي حكومت انتقالي عراق در هيات همراهش، خاطرنشان كرد: ما علاقمند همكاري و مشاركت ايران در فعاليتهاي بازسازي عراق هستيم. سيد كمال خرازي وزير امور خارجه كشورمان نيز در اين مذاكرات با اعلام اينكه ايران با تمام ظرفيتهايش علاقمند هر گونه كمك براي تثبيت امور عراق و بهبود وضع مردم آن كشور است، ابراز اميدواري كرد: هرچه سريع تر يك دولت مستقل و مقتدر عراقي مبتني بر خواست و اراده ملت عراق تشكيل شود. وزير امور خارجه كشورمان در اين ديدار با تاكيد بر حفظ يكپارچگي عراق و سياست تهران مبني بر عدم مداخله در امور داخلي عراق خاطر نشان كرد: همكاري هاي دو كشور زمينههاي صلح و امنيت منطقه را مستحكم نموده و تقويت همكاريهاي منطقه اي را در بر خواهد داشت.
خرازي در اين ديدار همچنين تسريع در روند بازسازي سياسي و اقتصادي عراق را امري مهم ارزيابي كرد و با برشمردن توانمنديهاي دو طرف، فعاليت و همكاري در زمينه سرمايهگذاري، راهآهن، انرژي، بازرگاني و بانكداري و تبادل توريسم و زائران را از جمله زمينههاي بسيار مستعد همكاري ميان دو كشور همسايه دانست.
وي تصريح كرد: بايد دو كشور، ساز و كارهاي هر چه گستردهتر شدن مناسبات را يافته و در جهت منافع دو ملت برنامهريزي نمايند.
در اين مذاكرات دو طرف بر شروع رايزنيها و گفتوگوهاي وزيران و معاونان دو كشور تاكيد داشته و همچنين نشست نمايندگان بخشهاي خصوصي دو كشور به منظور بررسي راه هاي همكاري و بهره برداري از ظرفيتهاي دو كشور و تنظيم راهكارهاي اجرايي را مورد توافق قرار دادند.
نظر شما