به گزارش خبرنگار مهر، حسینعلی امیری امروز دوشنبه در شورای اداری استان کرمانشاه با اشاره به انتقادات نمایندگان استان در این جلسه و مشکلات مطرح توسط آنها، گفت: انشاء الله یک برنامه ریزی برای پیگیری حل مشکلات استان کرمانشاه البته در حد مقدورات و میسورات می کنیم.
وی افزود: اگر مقایسه ای از شرایط کشور از اواخر سال ۹۱ و اوایل سال ۹۲ و در چه شرایطی بوده و دولت تدبیر کنیم و جناب آقای دکتر روحانی مسئولیت اداره کشور را به عهده گرفتند، با واقعیت های موجود کشور و هم چنین با شرایطی که در آن قرار داریم چکار کنیم که کشور و به ویژه در سطح استان ها با همین منابعی که وجود دارد توسعه متوقف نشود.
معاون رئیس جمهور گفت: دوستان خاطرشان هست که در اواخر سال ۹۱ و اوایل سال ۹۲، در ساحت ها و عرصه های مختلف با چه مشکلاتی مواجه بودیم.
وی اولین مشکل را مشکل اقتصادی عنوان کرد و گفت: اواخر سال ۹۱ و اوایل سال ۹۲، تورم در وضعیتی قرار داشت؟ بازار مرغ چطور اداره می شد؟ قدرت خرید مردم در چه وضعیتی بود؟
امیری تصریح کرد: همانگونه که به یاد دارید در اواخر سال ۹۱، شرایط اقتصادی کشور کاملا ناپایدار بود و در وضعیتی ناثباتی قرار داشت و چیزی به عنوان ثبات وجود نداشت.
وی ادامه داد: شرایط اقتصادی کشور نه به هفته و ماه، باور بفرمایید به روز هم قابل پیش بینی نبود و این یک واقعیت است.
معاون رئیس جمهور گفت: دوستانی که تخصصشان اقتصاد است می دانند که در شرایطی که وضعیت اقتصادی کشور قابل پیش بینی نباشد، به معنای عدم سرمایهگذاری، عدم گردش مالی، بیکاری، رکود، تورم و... است.
وی تاکید کرد: آنزمان اصلا قیمت ارز قابل پیش بینی نبود و مرتب با حرکات سینوسی در حوزه اقتصاد و به ویژه قیمت ارز مواجه بودیم و یک مرتبه سکه ای که قیمت آن ۴۰۰ تا ۵۰۰ هزار تومان بود به یک میلیون و نیم می رسید و بعد هم خیلی راحت یک آقایی می آمد پشت تلویزیون و می گفت ببخشید ۲ تا عراقی آمدند و همه سکه ها را خریده اند و بردند. این شد توجیه!؟ این شد استدلال؟ این شد اقرار!؟ این شد جواب اقتصادی!؟
امیری ادامه داد: در آن زمان یک باره با نوسات شدید قیمت ارز مواجه بودیم و گفته می شد، «جمشید بسم الله» آمد همه ارزها را خرید. این شد حکومت داری!؟ این شد حاکمیت!؟ مگه ما دولت نبودیم!؟
وی گفت: بازاری که همیشه در کنار نظام جمهوری اسلامی بوده است و بازاریانی که همیشه نسبت به دین، روحانیت و موازین شرعی، نسبت به اعتقادات دینی مردم پای کار بوده اند، و با وجود مساجد متعدد در بازارهای قدیمی ایران که قدمت طولانی دارند و حکایت از پشتوانگی بازاریان نسبت به اعتقادات دینی و مذهبی مردم و انقلاب بوده اند.
معاون رئیس جمهور تصریح کرد: اینها باعث شدند که قشری که همیشه پای انقلاب و نظام و جنگ تحمیلی، چه زمان حضرت امام راحل و مقام معظم رهبری ایستاده بود. کاری کردندکه اینها اعتصاب کنند. حالا یادمان رفته اواخر سال ۹۱ و اوایل سال ۹۲، بازار تهران، اصفهان و شهرهای بزرگ دست از کار کشیدند و دلیل آن نیز این بود که یکباره با یک تورم افسارگسیخته مواجه بودند و با شرایط ناپایدار و غیرقابل پیش بینی اقتصادی مواجه شدند.
وی افزود: مگریادمان رفته است، در دولت گذشته هر جا که کم می آوردند از دارایی های مردم در بانک ها بر می داشتند و از ذخایر بانک مرکزی استفاده می کردند. قسمت قابل توجهی از بدهی دولت به بانک مرکزی مربوط به گذشته بوده است و دولت در شرایط بسیار سخت اقتصادی روی کار آمد و با یک بدهکاری انباشته مواجه شد.
امیری خاطر نشان کرد: کشوری که قبل از سال ۸۴ از جهت گندم به خودکفایی رسیده بود به جایی رسید که گندم وارد می کرد و ۷ تا ۸ میلیون واردات آنهم در شرایط بسیار سخت واردات گندم داشت که واردات گندم نشان از شرایط اقتصادی بسیار نامناسب دارد.
معاون پارلمانی رئیس جمهور گفت: از نظر شرایط بین المللی نیز ما مشغول قطعنامه های متعدد ظالمانه شورای امنیت سازمان ملل بودیم و تحریم های ظالمانه به شدت هم وضعیت اقتصادی ما را تحت تاثیر قرار داده بود و هم از جهت شرایط حقوقی بین المللی سایه این قطعنامه های ناعادلانه و ظالمانه بر سر کشور ما سنگینی می کرد و کسی با ما مراودات اقتصادی انجام نمی داد و کالا به مقصد ایران حمل نمی شد و دلیل آن قطعنامه های ظالمانه بود.
وی افزود: آخرین قطعنامه ای که صادر شد، یکی از بزرگان کشور به من گفت، فلانی تو که حقوقی هستی بیا این قطعنامه را بررسی کن، ببین چیه؟ من قطعنامه را که دیدم گفتم دقیقا مسیری که دارند ما را به همان مسیری می برند که عراق را به آن سمت می برند و ۹۰ درصد آن مشابه قطعنامه هایی است که برای کشور عراق صادر شده است.
امیری بازهم به شرایط نامناسب اقتصادی در آنزمان تاکید کرد و گفت: حتی شرکت های بیمه گذار کالاهایی را که به مقصد ایران حمل می شد را بیمه نمی کردند. بانک ها اساس با ما کار نمی کردند و مبادلات بانکی کاملا تعطیل بود. من خودم شاهد بودم که وزارت خارجه برای پرداخت حقوق کارمندهایی که کشورهای دیگر کار می کردند با چمدان پول حمل می کرد.
وی افزود: به مناسبتی به یکی از جلسات شورای حقوق بشر در ژنو رفتم یکی از کارمندان ایرانی مقیم ژنو همشهری خودمان هم بود خواست که من چند هزار دلار پول او را برای خانواده اش به تهران بیاورم.
معاون پارلمانی رئیس جمهور گفت: استاد سلیمانی و دوستان دیگر می دانند، در دوره ای که بنده رئیس سازمان ثبت اسناد کشور بودم، نماینده ایران هم در سازمان جهانی در سازمان جهانی مالکیت فکری هم بودم، برای اینکه در این سازمان رای داشته باشیم باید حق عضویت پرداخت می کردیم و از ما حق عضویت قبول نمی کردند و می گفتند شما تحریم و مشمول قطعنامه های سازمان ملل هستید.
وی اشاره ای به دیگر تحریم های بین المللی نسبت به ایران و در سفر مسئولین کشوری به کشورهای اروپایی داشت و گفت: اینهم از شرایط بین المللی. ببینید چه وضعی وجود داشت و ما مجبور بودیم تحریم ها رو دور بزنیم شکل گرفته بود.
امیری گفت: دوره ای که من در وزارت کشور بودم با دکتر رحمانی رفتیم یکی از کشورهای آسیای میانه و ملاقاتی با رئیس جمهور آن کشور داشتیم، هی در مصاحبه هایش می گفت برادرم فلانی، برادرم فلانی. بعد من به دکتر رحمانی گفتم این نمی داند که آن مرد رفته است، آقای دکتر روحانی آمده است؟ چرا؟ به خاطر اینکه آن چند هزار کیلومتر راه را از پولهای ایران درست کرده بود و آن صدا و سیما هم از پولهای ایران درست شده بود.
وی افزود: بعدا وقتی فیلمی از همین بابک زنجانی در تلویزیون پخش می شد دیدم همین رئیس جمهور مثل یک رئیس جمهوری رسمی به استقبال بابک زنجانی رفته است.
معاون رئیس جمهور گفت: مگر ما می توانستیم پول نقد در قبال قیمت نفت بگیریم. آنها بودند که تعیین می کردند ما باید چه ببریم. در برابر پول نفت. در برابر پول طلای سیاه. من خجالت می کشم بگویم عزیزان ما به جای قیمت نفت چه چیزی دریافت می کردیم و ماجرای نفت کاملا از دست رفته بود.
وی با بیان اینکه الان در چه شرایطی هستیم؟ گفت: اینکه دکتر روحانی اولویت اول را برای حل مسئله برجام گذاشت، کاملا حکیمانه بود و هدفگذاری آن، هدفگذاری صحیح بود و خوشبختانه یکی از ویژگی های رئیس جمهور ما این است که بحث ها را کاملا اولویت بندی می کنند.
معاون پارلمانی رئیس جمهور گفت: الحمدالله برجام به نتیجه رسید. البته با تلاش تیم مذاکره کننده و مدیریت آقای روحانی و رهنمود های مقام معظم رهبری.
وی افزود: بی تردید اگر کمک های آقا نبود، اگر رهنمودهای مقام معظم رهبری نبود، هیچگاه برجام به نتیجه نمی رسید.
وی افزود: این کار با درایت، با مصلحت، حکمت و با رعایت عزت ایران و ایرانی و رهنمودهای مقام معظم رهبری برجام به نتیجه رسید و خیلی از تحریم ها برداشته شده است.
معاون رئیس جمهور تاکید کرد: ما با آمریکا مواجه هستیم اما گشایش ایجاد شده اما داریم بازم بازار نفت را به دست آوریم و نفت خام دارد صادر می شود و افزایش تولید داریم.
وی افزود: هم اکنون در صادرات نفت ما تعیین می کنیم چه دریافت کنیم و کالا از مقصد ایران حمل می شود. برجام برای توسعه اقتصادی و بسترهای ایجاد اشتغال برای مردم و توسعه اقتصادی بود و داریم آثار آن را می بینیم. بنابراین دولت از آن شرایط دارد به این شرایط می آید.
امیری ادامه داد: دکتر روحانی می فرماید: اوایل تشکیل دولت به من گزارش دادند که سیلوهای ذخیره گندم برای ۲ روز بیشتر ذخیره گندم نداریم الان گزارش می دهند که برای ۲.۵ سال ذخیره گندم داریم و به خودکفایی رسیده ایم و الان به دنبال صادرات گندم هستیم. اینها رونق نیست!؟ اینها لطف خداوند نیست!؟ هست.
وی گفت: دولت در چنین شرایطی از جهت مسائل داخلی روی کار آمد. در اواخر سال ۹۱ و اوایل سال ۹۲، مشکلات داخلی در سطح روسای قوا هم رسیده بود. مگر یادمان نیست آن آقا چه مسائلی را در مجلس شورای اسلامی مطرح کرد. الان به حمدالله اتحاد و انسجام، همدلی و همراهی وجود دارد. البته همه اینها تحت رهبری های مقام معظم رهبری دارد اتفاق می افتد.
معاون پارلمانی رئیس جمهور خاطر نشان کرد: همین رای که سه شنبه هفته گذشته نمایندگان مجلس به سه وزیر پیشنهادی دادند. سه وزیر پیشنهادی که در مجلس گذشته رای نیاورده بودند. یعنی چه؟ یعنی همدلی و همراهی. یعنی مجلس شورای اسلامی هم به خواسته و صدای مردم جواب مثبت می دهد که باید از نمایندگان و رئیس مجلس که بسیار با درایت و کاملا با درک شرایط کشور مجلس را اداره کردند تشکر کرد. نقش رئیس مجلس در برجام هم نقش فوق العاده ای بود.
وی افزود: ما در این شرایط آمدیم و در شرایط فعلی قرار گرفتیم. بعضی ها در بحث شرایط روانی می گویند، چرا دولت در تغییر کابینه به تغییر وزرای اقتصادی توجه نکرد. اگر به فرهنگ توجه کنی می گویند چرا به اقتصاد توجه نکردی؟ اگر به اقتصاد توجه کنی می گویند چرا به فرهنگ توجه نکردی؟
امیری خاطر نشان کرد: قانون مشخص است. اینکه ما از بالای ۴۰ درصد تورم الان به ۸ درصد رسیدیم و رشد هم داشتیم. مفهوم و معنای آن چیست؟ مفهوم و معنای آن این است که هدفگذاری ای که تیم اقتصادی دولت انجام داده اند، هدفگذاری درستی بوده است.
وی افزود: درست است که برای مردم که حقشان هم هست، باید رفاه ایجاد شود و برای آنها اشتغال درست شده و به هیچ وجه قابل قبول نیست بچه های مردم بیکار باشند و این آمار بیکاری در شان نظام جمهوری اسلامی نیست و مطالبات، مطالبات درستی است. اما از تورم بالای ۴۰ درصد به اینجا رسیده ایم و این به معنای آن است که هدفگذاری، هدفگذاری خوبی بوده است و تیم اقتصادی دولت منسجم و آماده عمل کرده است که هم اکنون به چنین شرایط ثابتی رسیده ایم.
معاون رئیس جمهور گفت: در موضوع سقوط -نه افت- قیمت جهانی نفت، خیلی از کشورهای صارکننده نفت با مشکل جدی مواجه شدند و عراق همسایه ما که یکی از کشورهای سازمان ملل است هم اکنون دست به فعالیت های بین المللی زده است. عربستان با ۱۰.۵ میلیون بشکه صادرات نفت الان دارد از ذخایرش استفاده می کند و ونزوئلا دچار بحران شده است.
وی افزود: هم اکنون ارزش پول ملی بعضی کشورهای همسایه بالای ما نصف شده است. این است که با چنین شرایطی ما الحمدالله مشکل پیدا نکردیم و کشور اداره شده است. نه تنها از ذخایرمان استفاده نکردیم بلکه به صندوق ذخیره ارزی هم کمک شده است و نشانه این بوده که تیم اقتصادی دولت منسجم و درست هدفگذاری کرده است و کارش درست بوده است. لذا رزمنده ای که در حال رزم و فتح است را نمی آیند که تنبیه اش کنند. آیا کسی به رزمنده ای که با شجاعت در حال رزم و فتح است دستور عقب گرد می دهد؟ نه اینطور نیست بلکه به او اجازه می دهند. تشویقش می کنند و به او غذا می دهند تا فتحش را تکمیل کند.
امیری گفت: در صحنه اقتصادی، باور بفرمایید تمام عزیزانی که در جهت رونق اقتصادی تلاش می کنند، جهادگران عرصه جهاد اقتصادی هستند. ما در چنین شرایطی بودیم و به چنین شرایطی رسیدیم.
وی افزود: هم اکنون دولت با یک منابع محدودی مواجه است و رئیس جمهور شخصا در جلسات اقتصادی حضور دارند و همه توجه در این جلسات به بحث معیشت و اقتصاد بوده و دولت نیز همت جدی دارد اما منابع کشور محدود است.
معاون پارلمانی رئیس جمهور گفت: هم اکنون ۴۸ هزار میلیاردی که برای یارانه ها هزینه می شود و قرار بود که طبق قانونش درآمد داشته باشد. درآمد ندارد. الان همین یارانه ها از بودجه عمومی کشور تامین می شود.
وی افزود: در چنین شرایطی باید منابع کشور مدیریت و اولویت بندی شود. تمام مشکلاتی که عزیزان هم مطرح کردند کاملا درست است و باید در جهت حل مشکلات اقدام شود.
امیری بر همدلی و انسجام در کشور تاکید کرد و گفت: ببینید در کشورهای منطقه چه می گذرد. در واقع ما ابراهیم وار در این آتش منطقه پاک و پاکیزه مانده ایم. باور بفرمایید در مسایل سیاسی نفعی وجود ندارد و کمک کنید همه همدل و همراه کشور را اداره کنیم.
معاون رئیس جمهور گفت: مطالب برادران را یادداشت کردم و با کمال میل پیگیر می شویم. همواره برای مناطقی که درگیر جنگ بوده اند جایگاه خاصی قائلم و این مطالب را به دولت منتقل می کنیم و مواردی که دوستان ارائه کردند را پیگیر خواهیم بود.
نظر شما