۱۸ آبان ۱۳۹۵، ۱۷:۲۷

استاندار زنجان:

وجود ۷۵۰۰حلقه چاه کشاورزی غیرمجاز در زنجان/کشاورزی ایران سنتی است

وجود ۷۵۰۰حلقه چاه کشاورزی غیرمجاز در زنجان/کشاورزی ایران سنتی است

زنجان- استاندار زنجان گفت: در حال حاضر ۷ هزار و ۵۰۰ حلقه چاه غیر مجاز در استان زنجان شناسایی شده است.

به گزارش خبرنگار مهر، اسدالله درویش امیری ظهر سه شنبه در جلسه شورای هماهنگی مدیران جهاد کشاورزی، افزود: در طی سه دهه گذشته وزارت جهاد کشاورزی در بخش کشاورزی اقدامات خوبی را انجام داده است و خدمات  مسئولین این حوزه قابل تقدیر است.

وی اظهار کرد: استان زنجان در بخش کشاورزی موقعیت خوبی دارد و خوشبختانه این استان کم آب نیست ولی در برخی از موراد از آب به خوبی استفاده نمی شود.

استاندار زنجان گفت:۶۲.۵ درصد جمعت زنجان در شهرها و ۳۷.۵ درصد در روستاها ساکن هستند بنابراین این میزان را باید در روستاها حفظ کنیم و اشتغال بخش کشاورزی در این استان بالاتر از میانگین است.

امیری تاکید کرد:۳۱.۸ درصد اشتغال زنجان در بخش کشاورزی است و خوشبختانه نرخ بیکاری در روستاهای استا  ۴.۵ درصد و در کشور ۷.۶ درصد است و این نشان می دهد که این استان در بحث اشتغال در روستاها وضعیت خوبی  دارد.

وی  به طرح کلی سامانه آبیاری نوین اشاره کردو افزود: این طرح بسیار خوب است و خوشبختانه کشاورزان از این طرح به خوبی استقبال کردند.

استاندار زنجان  تصریح کرد: آب سرمایه ملی است و  از این‌رو یکی از مطالبات ما از وزاتخانه اجرای کامل سامانه آبیاری نوین است چرا که کشور با بحران آب مواجه بوده و حرکت در بحث استفاده بهینه از منابع آب از نان شب هم واجب‌تر است.

درویش‌امیری یادآور شد: محصولات کشاورزی ما آسیب‌پذیر هستند بنابراین باید بعد از تولید، به سرعت در مورد آنها تصمیم‌گیری شود.

وی افزود: ما با نوسانات تولید مواجه‌ایم و گاهی دپو شدن میوه‌های پوسیده کشاورزان را شاهد هستیم از این رو، باید ستاد رفع موانع کشاورزی و حمایت از کشاورزان  ایجاد شود تا سود تولیدات کشاورزی به جیب دلالان و کارخانه های کنستانتره نرود.

استاندار زنجان تاکید کرد:‌ ما به بازار مصرف کشورهای همجوار دسترسی داریم ولی هنوز بعد از ۳۸ سال توان بسته‌بندی‌مان مطلوب نیست. همچنین جابه‌جایی و حمل‌ونقل نیز برنامه نتیجه بخشی نداشته‌ایم. به همین خاطر، توجه به صنایع تبدیلی یکی از مهم‌ترین نیازهای حوزه کشاورزی ایران است.

امیری تصریح کرد:کشت‌هایی که به مصرف آب کمتری نیاز دارند معرفی شوند و باید کشت‌های کم مصرف را با کشت‌های پرمصرف جایگزین کنیم و در مناطقی که با مشکل کم آبی مواجه‌ هستند  مشاغل جایگزین را به کشاورزان معرفی کنیم.

وی گفت: متاسفانه کشاورزی ایران هنوز سنتی است و دیدگاه بیشتر کشاورزان ما هنوز سنتی باقی مانده، قریب به اتفاق کشاورزان ما نیز به کشت سالانه خود عادت کرده‌اند.

استاندار زنجان ابراز کرد: باید جلوی مصرف آب غیر مجاز گرفته شود و متاسفانه در حال حاضر ۷ هزار و ۵۰۰ حلقه چاه غیر مجاز در استان زنجان شناسایی شده و باید آموزش  و ترویج در بخش کشاورزی که مهمترین راه برای اصلاح کشاورزی است مورد توجه قرار گیرد.

درویش‌امیری افزود: طرح سامانه آبیاری نوین نیز از خروجی‌های سفر ریاست جمهوری به استان زنجان است  و یکی از مصوبات ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی  می باشد.

وی عنوان کرد: ۲۵ میلیارد تومان به کشاورزان در بحث آبیاری تحت فشار  بدهکاریم و هزار و ۵۰۰  میلیارد تومان از محل صندوق توسعه ملی به وزارتخانه پرداخت شده و باید سهم استان زنجان را این محل دنبال کنیم.

استاندار زنجان گفت: از محل ۱۶ هزار میلیارد تومانی که دولت برای بهبود وضعیت اشتغال در نظر گرفته، سهم استان زنجان ۴۴۳ میلیارد تومان است و تا به امروز نیز ۱۴۶ میلیارد تومان از بانک‌ها خارج و به سمت واحدهای تولیدی  ترزیق شده است.

درویش امیری بیان کرد: ۱۰۹ فقره از طرح‌های کشاورزی نیز مشمول حمایت قرار گرفته‌اند و ۲۲۰ فقره نیز در شرف انعقاد قرارداد با بانک‌ها هستند که عمده آنها مربوط به حوزه کشاورزی است.

کد خبر 3819062

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha