به گزارش خبرنگار مهر، رضا بدیعی فرد پیش از ظهر چهارشنبه در همایش روز جهانی الکترونیک هواپیمایی گفت: ۱۲نوامبر روز متخصصین الکترونیک فرودگاهی است.
وی افزود: در چند ماه اخیر نام شرکت فرودگاههای کشور به نام شرکت فرودگاهها و ناوبری هوایی ایران تغییرنام پیدا کرد و دلیل این تغییر به لحاظ نقش مهم فرودگاههای کشور در ناوبری هوایی در آسمان کشور است که این وظیفه مهجور مانده بود.
وی ادامه داد: مدیریت نیاز به یکسری ابزار دارد و برای مدیریت ترافیک هوایی نیاز به ابزاری است که C N S گفته می شود.
مدیر کل فرودگاههای استان فارس توضیح داد: خلبان برای اینکه موقعیتش را نسبت به ایستگاه تشخیص دهد نیاز به ارتباط با سیستمهای ناوبری دارد و در حوزه مراقبت پرواز رادار باید به کنترلر کمک کند که بتواند در هر لحظه موقعیت هواپیما را تشخیص دهد تا بتواند هماهنگی بین پروازها را ایجاد کند.
وی اضافه کرد: تمام این ابزارها یکسری سیستم های پیشرفته هستند که مسولیت نصب،راه اندازی و نگهداری از آنها بر عهده قسمت ناوبری الکترونیک فرودگاههای کشور است.
وی تاکید کرد: از بدو شروع انقلاب صنعت هوانوردی ایران دچار تحریم شد و تجهیزاتی که به ما فروخته بودند را پشتیبانی نکردند و در بخش تأمین قطعات بیشترین فشار را به ما آوردند.
بدیعی فرد با توجه به عملکرد خوب متخصصین الکترونیک داخلی در دوران تحریم بیان کرد: اگر صنعت هواپیمایی کشور ما هنوز سرپا است نتیجه تلاشها و زحمات متخصصین داخلی است.
وی اضافه کرد: فرودگاه بینالمللی شیراز به واسطه انجام حدود 36هزار پرواز در سال و جابجایی ۳میلیون مسافر چهارمین فرودگاه بین المللی کشور است.
مدیرکل فرودگاههای استان فارس افزود: در جهت ایجاد زیرساختها پروژه نصب سیستم مدیریت فرکانس در حال انجام است که بخشهایی از آن خریداری و وارد کشور شده که در حال آماده کردن زیرساختها برای نصب آنها هستیم.
وی اضافه کرد: پروژه دیگر نصب و راه اندازی یک سیستم راداری جدید است که کارهای اجرایی آن هم در حال انجام است و پیش بینی میکنیم تا اواسط سال آینده این سیستم در فرودگاه شیراز به بهره برداری برسد.
بدیعی فرد با توجه به لزوم جمع آوری سیستم های زمینی گفت: در دنیا در حوزه ناوبری در حال جمع آوری سیستم های زمینی است و بعد از سال ۲۰۲۰میلادی تمام کشورها باید حوزه ناوبری خودشان را به حوزه ماهواره تغییر دهند که نیازمند انجام تمهیداتی است که مهمترینشان آموزش است.
مدیرکل فرودگاههای استان فارس تاکید کرد: در حوزه ناوبری باید به آموزش اهمیت دوچندانی داده شود تا بتوانیم همگام با دیگر کشورها در این حوزه پیشرفت داشته باشیم.
وی خاطرنشان کرد: به واسطه ناامنی در کشورهای منطقه اکثر ایرلاینهای دنیا مسیر پروازی خود را به سمت عبور از فضای ایران تغییر داده اند و بدلیل ناامنی در کشورهای سوریه، عراق و یمن یک شبه ترافیک هوایی ما سه برابر شد.
وی افزود: حجم پروازها آنقدر زیاد بود که سیستمهای ما قابلیت پوشش به همه آنها را نداشت و این مشکل نیز با کمک متخصصین داخلی نیز برطرف شد.
مدیرکل فرودگاههای استان فارس بیان کرد: ما در آینده یکی از کشورهای پیشرو در ارایه سرویسهای مدرن ناوبری هوایی با کمک متخصصین زبده داخلی خواهیم بود.
نظر شما