به گزارش خبرگزاري "مهر" به نقل از روابط عمومي جمعيت دفاع از ملت فلسطين، در اين نشست دكتر شيخ الاسلام نماينده مردم در مجلس شوراي اسلامي به بررسي چرايي و چگونگي انقلابهاي بزرگ نيا با توجه به عوامل گوناگون پرداخت و در اين راستا حركت و نهضت مردم ايران و فلسطين را در برهه هاي مختلف تاريخي به تصوير كشيد.
عضو كميسيون سياسي و امور بين الملل جمعيت با اشاره به عوامل تاثيرگذار در پيروزي انقلاب اسلامي ايران اظهار داشت: انقلاب اسلامي ما چيزي نبود جز اينكه امام(ره) مردم را به صحنه آوردند، مردمي كه انگيزه داشتند و داراي يك رهبري مشخص بودند.
وي در ادامه با بررسي سه عامل حضور مردم، مكتب و رهبري در جريان انقلاب اسلامي ايران، خاطرنشان كرد: انقلاب ايران، بر اساس حضور مردم، حضوري همه جانبه و خوب بود. بر اساس ايدئولوژي اسلام و كيفيت رهبري مي توان پاسخ داد كه چرا انقلاب ايران پيروز شد.
نماينده مردم تهران در مجلس شوراي اسلامي در ادامه با ترسيم سير تحولات فلسطين به چهار مرحله تصريح كرد: دوره اول مربوط به زمان تشكيل دولت غاصب اسرائيل است، مرحله دوم از تشكيل دولت غاصب اسرائيل تا تشكيل سازمان آزادي بخش فلسطين، مرحله سوم از تشكيل سازمان آزادي بخش فلسطين تا انتفاضه و در نهايت مرحله چهارم از انتفاضه اول تا مقطع كنوني را در بر مي گيرد.
وي افزود: در دوره اول حضور مردم خوب بود، ايدئولوژي مردم هم اسلام بود، ولي در رهبري اشكال داشت. در مرحله دوم اشكال هم در رهبري، هم در حضور مردم و هم در مكتب وجود داشت .
"در مرحله سوم، فلسطيني ها متوجه شدند كه رهبران عرب از قضيه فلسطين براي حل مشكلات خود سوءاستفاده مي كنند، به همين دليل آنها تصميم گرفتند قضيه را فلسطيني كنند، بنابراين سازمان آزاديبخش فلسطين را بوجود آوردند. در اين مقطع مكتب ناسيوناليسم فلسطيني رشد كرد اما رهبري مثبتي وجود نداشت."
"در خصوص عامل رهبري در مرحله چهارم بايد گفت كه مسئله رهبري در فلسطين هنوز به شكلي شايسته متبلور نشده است و تبلور آن بستگي به كار و تلاش ما دارد."
شيخ الاسلام در پايان با اشاره به نقش سازمان هاي غيردولتي حامي فلسطين اظهار داشت كه ما به سه نكته بايد توجه كنيم:
1- مردم، فلسطين را هر چه بهتر بشناسند 2- ايدئولوژي مردم فلسطين را به همان ايدئولوژي كه برگرفته از همان فرهنگ عاشوراست، نزديك كنيم 3 - مسئله رهبري واحد را پيگيري كنيم.
در ادامه اين نشست، دكتر مجتبي رحماندوست ، دبيركل جمعيت دفاع از ملت فلسطين با بررسي و تحليل پيروزي مقاومت 33 روزه حزب الله لبنان در جنگ تحميلي رژيم صهيونيستي اظهار داشت: در خصوص اين پيروزي فرضياتي وجود دارد.
"يك فرض اين است كه اين پيروزي كاملا اتفاقي بود كه البته اين فرض درست نيست. فرض دوم اين است كه فقط عامل ايمان در حزب الله منجر به اين پيروزي شد و توانمندي هاي اسرائيل و حزب الله تاثيري در اين جنگ نداشته، كه اين هم فرض كاملي نيست."
وي در ادامه تصريح كرد: حزب الله نه تنها از عوامل نرم افزاري (رهبري استثنايي، ايمان ، وحدت و...) بهره برد، بلكه از عوامل سخت افزاري (تجهيزات نظامي) نيز استفاده كرد. سيستم كنترل فرماندهي نيز در حزب الله تا پايان جنگ محكم و قوي بود و اين درحالي است كه اين سيستم در اسرائيل در همان روزهاي اول آسيب ديد.
دبير كل جمعيت دفاع از ملت فلسطين در ادامه تاكيد كرد: ما بايد روي مولفه هاي پيروزي حزب الله و شكست اسرائيل كار كنيم و در خصوص تقويت جبهه حق و تضعيف جبهه باطل به عنوان يك طرح، پيشنهادهايي ارائه دهيم.
در پايان اين نشست ميزگردي با حضور آقايان سلطانشاهي، سروش نژاد، شعرباف و كنعاني مقدم در خصوص ارائه پيشنهاد جمعيت دفاع از ملت فلسطين مبني بر تشكيل اتحاديه اي از سازمانهاي غيردولتي فعال در حوزه فلسطين و بررسي راههاي حمايت از فلسطينيان برگزار شد.
نظر شما