به گزارش خبرنگار مهر، علی پور فتح الله ظهر یکشنبه در اجلاس کشوری مدیران پایگاه های انتقال خون منطقه یک کشور به میزبانی سالن همایش های انتقال خون سمنان، با اشاره به افزایش میزان اهدای خون و روند روبه جلوی سازمان انتقال خون کشور در سال های اخیر، ابراز داشت: همه کارشناسان اذعان دارند که در انتقال خون، کشورمان در سال های اخیر جهشی رو به رشدی را داشته که امیدواریم با تلاش همکارانمان بتوانیم این روند را تداوم بخشیم.
وی افزود: این برهه زمانی فرصتی طلایی برای انتقال خون و تاریخ پزشکی ایران اسلامی است که اگر از آن در ایجاد تعاملات جهانی و استانداردهای بین المللی در بخشهای مختلف اهدای خون، پلاسما و ... به خوبی بهره مند نشویم، سازمان انتقال خون، به رکود گذشته خود بازخواهد گشت و نتیجه زحمات چند ساله مسئولان در این نهاد فنا می شود.
مدیرعامل سازمان انتقال خون کشور با بیان اینکه در سه سال گذشته به بحث اهدای پلاسما عنایت ویژه ای شده است، گفت: ایران از سال۵۶ و زمانی که بسیاری از کشورهای منطقه در نگهداری خون ناتوان بودند، بحث پلاسمای خون را مطرح کرده بود و امروز خوشبختانه باید اعلام کنیم که این سازمان نگاه ویژه به تولید و حمایت از تولید داخلی دارد حال آنکه این فرآورده خونی در بسیاری از کشورهای در حال توسعه دور ریخته می شود.
پورفتح الله با بیان اینکه ایران در راستای تولید دارو از مشتق پلاسما در جایگاه خوبی قرار دارد، ابراز داشت: گزارش های منتشر شده از سوی سازمان جهانی دارو این امر را مورد تاکید قرار می دهند که ایران اسلامی در زمینه مشتقات پلاسما و داروسازی پیشرفت های خوبی را داشته است.
وی افزود: با توجه به ظرفیت های خوب علمی و نیروهای مستعد ایران اسلامی، کشورمان می تواند بازار منطقه ای محصولات انتقال خون باشد که تبدیل مراکز اهدای خون به مراکز جامع خون در کشور گامی مهم در رسیدن به این هدف محسوب می شود.
گردهمایی مدیران انتقال خون منطقه یک کشور با حضور استان های تهران، قزوین، مرکزی، قم و البرز به میزبانی سمنان برگزار شد.
نظر شما