به گزارش خبرنگار مهر، موضوع جنجالی این روزهای بر سر عوارض بیمارستانی در پردیسان، تا صبحانه کاری وزیر بهداشت و درمان هم کشیده شد و سید حسن قاضی زاده هاشمی از شهرداری قم گلایه کرده بود که برای ساخت یک بیمارستان ۱۰۰ میلیارد تومان عوارض طلب میکند.
این صحبت آقای وزیر با واکنش تند نمایندگان مردم قم در شورای اسلامی شهر روبهرو شد و پس از انکار موضوع توسط رئیس و اعضای شورا، رئیس دانشگاه علوم پزشکی در مصاحبهای از محاسبه ۱۳۷ میلیارد تومان عوارض برای پروژه خبر داده بود که با رایزنیها به ۹۰ میلیارد تومان رسیده بود.
بعد از این بگومگوهای رسانهای، جلسهای که در دفتر استاندار قم برای حل این مشکل ترتیب داده شد و مصاحبه بعدی وزیر بهداشت درباره اینکه امیدوار است اطلاعات اشتباهی به او رسیده باشد، فضا تا تلطیف کرد تا جایی که در جلسه شامگاه یکشنبه شورای اسلامی شهر قم، اعضا به صفر رساندن عوارض هم راضی شدند.
ولیالله بیاتی، رئیس شورای اسلامی شهر قم در این جلسه از وزیر بهداشت برای حرفهایی که در مصاحبه خود در نمایشگاه مطبوعات درباره این پروژه گفته بود تشکر کرد و از لایحه دو فوریتی شهرداری قم برای محاسبه رایگان عوارض این بیمارستان خبر داد.
عوارض ۲۰ میلیارد تومانی
بر اساس این لایحه دو فوریتی که به شورای اسلامی شهر قم آمده بود، شرکت نسیم پاسارگارد که سرمایهگذار پروژه است، در این پروژه بابت بیمارستان هزار تختخوابی، هتل پنج ستاره و کلینیکها عوارضی پرداخت نمیکند اما ما بقی عوارض که ۲۷ میلیارد تومان است با تخفیف ۳۰ درصدی محاسبه شود که در نهایت به عددی کمتر از ۲۰ میلیارد تومان میرسد.
بنا بر این لایحه، مساحت این پروژه که در مجاورت پردیسان است ۱۰۰ هکتار بوده و مجموعه اعیانی آن ۶۵۰ هزار متر مربع که ۱۴۸ هزار متر مربع مربوط به بیمارستان در هفت طبقه و کلینیکها ۲۰ هزار متر مربع در چهار طبقه طراحی شده است.
هتل پنج ستاره، سوئیت اقامتی در پنج طبقه، دانشگاه و فضای سبز از دیگر بخشهای این پروژه است. قرار است شهرداری نه تها عوارض بیمارستان، کلینیک و هتل ۵ ستاره را رایگان محاسبه کند بلکه حق السهم خود در اعمال ماده ۱۰۱ را هم نادیده بگیرد.
مصطفی سعادت طلب، رئیس کمیسیون امور زیربنایی شورای اسلامی شهر قم درباره این موضوع گفت: در جلسهای که با مسئولان استان داشتیم قرار شد کار را به فوریت به نتیجه برسانیم تا سرمایهگذار ناامید نشود.
وی افزود: این سرمایهگذار بالاترین سطح کار را وارد قم خواهد کرد و مشاورین و تکنولوژیها و آموزش پرسنل آن در سطح مناسبی است.
حمایت شورا از پروژه
رئیس کمیسیون امور زیربنایی شورای اسلامی شهر قم تصریح کرد: زمان خیلی گذشته و باید زودتر تصمیمی بگیریم که بتوانیم شرایط را برای کار سرمایهگذار مساعد کنیم.
وی با اشاره به اینکه به چند دلیل باید از این اتفاق حمایت کنیم ابراز داشت: اول اینکه بزرگترین سرمایهگذاری خواهد بود که اثر خوبی در شهر خواهد گذاشت.
وی ادامه داد: زمینهایی را در اختیار میگذاریم که ارزش چندانی ندارد اما رونق خوبی در آن محدوده ایجاد میکند.
سعادت طلب افزود: به نظر میرسد که باید از این پروژه حمایت کرده و بهانهای به کسانی که میخواهند قم را بدنام کنند ندهیم.
علی اصغر جدی، مدیر درآمد شهرداری قم هم با اشاره به اینکه همه قمیها آرزو دارند که در شهرمان این بیمارستان هزار تخت خوابی ساخته شود و حالا قرار است با برند خوبی این کار انجام شود، گفت: بیش از هشت ماه است که این مذاکرات دارد صورت میگیرد و ساعتها بحثهای ریز کارشناسی درباره آن شده است.
وی افزود: این نگرانی وجود دارد که برخی شهرهای دیگر سرمایهگذار را جذب کنند و خواهش من این است که زمان را نگه داریم.
تخفیف ۳۰ درصدی به سرمایهگذار
سید مرتضی سقائیاننژاد، شهردار قم هم ابراز داشت: در شهر برای هتل پنج ستاره مساعدتهایی داریم و عوارض بیمارستان را هم رایگان محاسبه میکنیم اما بقیه اقلام آورده شده است.
به گفته وی در این محاسبات پذیره آتش نشانی، سرانه فضای سبز، بهای خدمات، تفکیک عرصه و ... در نظر گرفته شده که با هم به ۲۷ میلیارد تومان میرسد.
شهردار قم افزود: نزدیک به آذر هستیم و تخفیف ۳۰ درصدی را به صورت عادی به همه افراد میدهیم و پیشنهاد ما این است که آن هم شامل اینها شود که اگر اینگونه جلو برود کمتر از ۲۰ میلیارد تومان خواهد شد.
وی ادامه داد: قرار شده ایستگاه آتشنشانی را خودشان بسازند و سهم آموزش و پرورش را هم خودشان حل کنند.
حجتالاسلام سید محمد آتشزر، رئیس کمیسیون برنامه و بودجه هم با اشاره به اینکه سرمایهگذار دارای توان مالی و فنی است، ابراز داشت: احداث بیمارستان هزار تخت خوابی این یکی از وعدههای رئیس جمهور در سفر به قم بود و دولت قصد دارد که از این پروژه حمایت کند.
وی با اشاره به حساسیت وزیر بهداشت به این موضوع گفت: این حرکتی است که اگر به آن کمک کنیم اثر خوبی خواهد داشت.
حسین فاکر، دیگر عضو شورای شهر قم پیشنهاد داد به جای کنار گذاشتن ماده ۱۰۱ به ازای آن شهرداری زمین دریافت کند.
وی با اشاره به اهمیت ایجاد فضای سبز در این پروژه گفت: الان بیمارستانهای دنیا مثل باغ ساخته میشود اما بیمارستانهای قم تمامش ساختمان است.
در نهایت این لایحه که به گفته رئیس شورای اسلامی شهر قم، هدیه شورا به مردم قم است، در جلسه دویست و پنجم تصویب شد.
نظر شما