به گزارش خبرگزاري مهر ، سعيد مرتضوي در جمع پرسنل پليس خدمات قضائي و افسران و سركلانتران كلانتري هاي تهران بزرگ ، ضمن اشاره به وجود پليس قضائي در بسياري از كشورهاي پيشرفته دنيا ، افزود: يكي از نقايصي كه از ابتداي ادغام نيروي انتظامي به وجود آمد ، كمبود پليس تخصصي يا همان پليس قضائي است.
دادستان تهران با تبيين اهميت بحث تحقيقات مقدماتي در پرونده هاي كيفري و لزوم تخصصي شدن اين گونه رسيدگي ها خواستار ايجاد رشته پليس قضائي در دانشكده پليس و جذب دانشجو در مقاطع كارشناسي و بالاتر شد تا پليس قضائي بتواند ضمن گذراندن واحدهاي حقوقي و سير دادرسي كيفري از نيروي متخصص متعهد علاقه مند و با انگيزه در پليس خدمات قضائي استفاده شود.
وي ادامه داد: در حقيقت بنيان پرونده از ابتدا بر اساس موازين علمي و حقوقي پايه ريزي شده و تا آخرين مراحل رسيدگي داراي عدالت و احقاق حقه خدشه اي وارد نخواهد شد. در غير اين صورت آثار و ادله اثبات جرم كه بايد در زمان اوليه ارتكاب جرم جمع آوري و كامل شود ، نقصان آن در زمان هاي بعدي قابل جبران نبوده و حقوق مردم تضييع مي گردد.
دادستان تهران افزود: فنون بازجويي و روانشناسي كيفري از جمله رشته هايي است كه بايد به پليس قضائي آموزش داده شود تا امر تحقيقات مقدماتي به صورت تخصصي و علمي انجام پذيرد.
مرتضوي با مهم بر شمردن لزوم هماهنگي بين نيروي انتظامي و دادسراي تهران خطاب به حاضران در جلسه ، گفت: در جهت ايجاد امنيت و آسايش عمومي و رفع ظلم و احقاق حقوق عامه ، حركت قوي و هماهنگ با انگيزه في ما بين نيروي انتظامي و دادسراي تهران موجب رسيدگي دقيق و عادلانه و احقاق حقوق در پرونده قضايي خواهد شد.
دادستان تهران ضمن بيان و تشريح فرآيند هاي دادرسي كيفري كشف جرم ، تعقيب متهم ، انجام تحقيقات مقدماتي و اجراي احكام ، به تقسيم بندي ضابطين دادگستري به ضابطين عام ، خاص و نظامي گفت: نيروي انتظامي به عنوان ضابط عام در رابطه با تمام جرايم حق دخالت دارد و دادسرا بايد اجراي عدالت كيفري را توسط ضابطين عام، خاص و نظامي در كشور اعمال نمايد كه وظيفه گسترده و عام دراين رابطه بر عهده نيروي انتظامي مي باشد.
وي در اين جلسه به تشريح ادله اثبات جرم خصوصا در جرائم خيانت در امانت ، كلاهبرداري ، جعل ، جاسوسي ، خيانت به كشور و سرقت پرداخت و با اشاره به قواعد كلي صلاحيت اشراف پليس خدمات قضايي را به موازين صلاحيت محلي - ذاتي و شخصي و مصونتهاي قانوني با اهميت خواندوخواستار بكارگيري دقيق اينگونه موازين در انجام وظايف قانوني شد.
دادستان تهران در پايان اظهار داشت: ارجاع پرونده توسط مسئولان پليس خدمات قضائي مستقر در كلانتري هاي تهران به افسران رسيدگي كننده بر اساس تجربه و تخصص امر بسيار مهمي است و ارجاع صحيح پرونده خود يك مرحله از رسيدگي است لذا فرماندهاني كه به عنوان مقام ارجاع انجام وظيفه مي نمايند نقش مهمي در رسيدگي اوليه و نظارت بر آن خواهند داشت.
در پايان اين مراسم ، فرمانده انتظامي تهران بزرگ گفت: دستگاه قضايي و انتظامي تهران هم اكنون شاهد بهترين نمونه والگوي تعامل وهمكاري در سطح كشور است. وي ضمن با اهميت بر شمردن نقش پليس در انجام اقدامات اوليه پرونده هاي كيفري كه اساس اجراي عدالت است جايگاه و وظايفت تك تك ماموران پليس خمات قضايي را درتهيه گزارشات و موضوعات مختلف با اهميت وخطير توصيف نمود و خطاب به روساي كلانتري ها گفت: رييس كلانتري بايد ناظر بر حسن اجراي مامورتهاي پليس خدمات قضايي باشد و در اين راستا تمام حمايت و پشتيباني خود را در راه اندازي هر چه بهتر اين تشكيلات بكار گيرند.
سردار مرتضي طلايي افزود: كوچكترين تخلف و كوتاهي در اين رابطه قابل گذشت و جبران نخواهد بود.
وي ، خواستار استمرار آموزش ضمن خدمت افسران پليس خدمات قضائي توسط دستگاه قضائي و ادامه تحصيل اين نيروها در راستاي سرعت و دقت بخشيدن بر اجراي دستورات قضائي شد.
طلايي در پايان ، به عزم نيروي انتظامي و دادسراي تهران درساماندهي پليس خدمات قضائي و تخصصي كردن امر تحقيقات مقدماتي تاكيد و از واحد حفاظت نيروي انتظامي خواست تا در گزينش و انتخاب افسراني كه براي خدمت در اين واحد انتخابات مي شوند ، دقت لازم را مبذول نمايند ونيروهاي با تجربه متعهد و ثابتي براي اين امر مهم در نظر گرفته شود.
نظر شما