به گزارش خبرنگار مهر، آیت الله محمدرضا ناصری ظهر امروز در پنجمین همایش ملی حقوق شهروندی و مسئولیت اجتماعی اظهار داشت: امام علی (ع) در نامه شماره ۵۳ نهج البلاغه که خطاب به مالک اشتر نگاشته شده است، همه حق و حقوق متقابل مردم و والی حکومت را نسبت به یکدیگر به شکل دسته بندی شده و کامل مطرح کرده است.
وی عنوان کرد: این نامه زیباترین، کاملترین و بی نقصترین منشور حکومتی و حقوق شهروندی است و لازم است مسئولان این نامه را به طور دقیق و کامل مطالعه کنند.
ناصری بیان کرد: یکی از زیباترین جملات و توصیه های امام علی (ع) که هم به فرزند خود و هم به مالک اشتر داشته اند، این جمله معروف «هر چه برای خود می پسندی برای دیگران هم بپسند و هر چه برای خود نمی پسندی، برای دیگران هم نپسند» است.
وی تصریح کرد: اگر مردم و مسئولان این جمله را مدنظر قرار دهند، شاهد بروز بسیاری از مشکلات، ظلمها، نارضایتیها و حقکشیها در جامعه نخواهیم بود زیرا اگر مسئولی برای خود علم، عزت، ثروت، آرامش، امنیت و همراهی و حمایت بخواهد و آن را برای مردم نیز در نظر بگیرد، رضایت مردم جلب می شود و اگر مردم نیز به طور متقابل این موضوع را در حق حاکمان و مسئولان رعایت کنند، بسیاری از امور بهتر پیش خواهد رفت.
ناصری افزود: تقوا نیز یکی از توصیه های اکید امام علی (ع) به مالک اشتر و دیگر فرمانداران ایشان بوده است زیرا اگر مسئولی تقوا داشته باشد، خیر و برکات تقوای او ابتدا به جامعه و سپس به خود او باز می گردد و در واقع تقوای مسئول، عنایتی از سوی خدا به مسئول و رحمتی برای مردم است.
وی در مورد توصیه های امام علی (ع) به مالک اشتر در برابر دشمنان نیز بیان کرد: ایشان فرموده اند که اگر دشمن به تو پیشنهاد صلح داد، برای امنیت سرزمین و نجات جان سربازانت بپذیر اما مراقب نفوذ دشمن باش زیرا دشمن گاهی فریب می دهد و پیشنهاد صلح در واقع راهی برای تجدید قوا یا یافتن راهی برای وارد کردن ضربه ای دیگر است.
امام جمعه یزد عنوان کرد: رهبر معظم انقلاب نیز بر این نکته در دوران پسابرجام همواره تاکید داشته اند و نفوذ دشمن از مواردی است که همواره مورد توجه بوده و باید نسبت به آن هوشیار بود.
نظر شما