جلیل رمضانی در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار کرد: پنج هزار خانوار عشایر استان با حدود ۸۰۰ هزار رأس دام سالانه دارای تولیدات دامی و صنایعدستی فاخری هستند که در صورت وجود بازار فروش، با استقبال زیادی روبهرو خواهد بود.
رمضانی با اشاره به اینکه در حال حاضر مکان خاصی برای فروش انواع محصولات تولیدی عشایر در خراسان شمالی وجود ندارد، افزود: اغلب محصولات عشایر توسط دلالان و باقیمت پایین و یا بهصورت معاوضه کالا به کالا به فروش میرسد که عشایر در این صورت متضررشده و هزینه تولید برای آنان گرانتر تمام میشود.
وی تصریح کرد: درصورتیکه پای واسطهها و دلالان از میان برداشته نشود، دلالان محصولات عشایر را ارزان خریداری و باقیمت بالاتر به دست مصرفکننده میرسانند و سود تولید محصولات به جیب دلالان میرود.
مدیرکل عشایر استان اظهار کرد: برای ایجاد بازارچه دائمی در گردنهها، جادههای اصلی و مسیر مسافران در استان به اداره کل میراث فرهنگی و دیگر دستگاههای متولی بارها پیشنهادهایی ارائه شده اما تاکنون این امکان فراهم نشده است.
رمضانی با اشاره به اینکه اخیراً از سوی سازمان میراث فرهنگی روستای بیگان بهعنوان روستای هدف گردشگری عشایری در استان معرفیشده که در این زمینه مطالعاتی انجامشده است، اما هنوز اقدام عملی صورت نگرفته که امیدواریم هرچه زودتر ایجاد بازار فروش برای محصولات عشایر فراهم شود.
وی با اشاره به اینکه عشایر استان هنوز به شیوه سنتی دامپروری میکنند، گفت: امروزه دیگر روش سنتی جوابگوی رقابتپذیری بازار و بهرهوری مناسب نیست و باید عشایر استان سعی کنند به سمت صنعتی شدن و شیوههای نوین دامپروری بروند.
نظر شما